Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 dec 2015 - Anul XX, nr. 286 (6098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Trimis în judecată pentru tăierea a zeci de arbori din pădurea sa şi a unui vecin de proprietate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat că a coordonat tăierea ilegală a aproape 60 de arbori, o parte din pădurea aflată în proprietatea sa, iar o parte de pe o suprafaţă vecină, deţinută de o altă persoană. Inculpatul Nicolae Borha va fi judecat pentru infracţiunea de „participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori”, fapta fiind comisă acum mai bine de doi ani de zile, pe raza comunei Cârlibaba.

 

58 de arbori puşi la pământ, majoritatea din pădurea vecinului

Totul a plecat de la o sesizare din data de 2 octombrie 2013, când poliţiştii din cadrul Postului comunal Cârlibaba au fost sesizaţi de organele silvice că în urma unui control în mediul forestier au fost identificate 58 de cioate provenite din tăierile unor arbori nemarcaţi. Imediat s-au demarat verificări, din care a reieşit că, în august 2013,  inculpatul Nicolae Borha a tocmit mai multe persoane să taie cu drujba, din pădurea sa, un număr de 24 de arbori nemarcaţi, după care, tot la indicaţia sa, respectivele persoane au mai pus la pământ 34 de arbori nemarcaţi de pe proprietatea vecină (proprietatea lui B.N.). Ulterior tăierii, inculpatul a mers din nou în pădure, în acelaşi loc, alături de încă cinci persoane, unde, cu ajutorul cailor, a scos materialul lemnos din fondul forestier.

Procurorii au ajuns la concluzia că fapta acestuia întruneşte toate elementele constitutive ale comiterii infracţiunii de „participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori”.

Prejudiciul estimat în acest dosar este de 13.678 de lei, care nu a fost recuperat până în prezent.

Dosarul se va judeca, în prima sa fază, la Judecătoria Vatra Dornei.

 

Alt inculpat trimis în judecată pentru că a pus la pământ şapte copaci

Tot pe linia infracţiunilor de natură silvică, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a mai anunţat trimiterea în judecată a inculpatului Victor Popescu, care va răspunde penal pentru infracţiunea de „tăiere fără drept de arbori”. Este vorba de o faptă sesizată pe 25 martie 2015, când lucrătorii de la Ocolul Silvic Crucea au identificat, în zona „Pârâul Crucii”, şapte arbori specia molid tăiaţi ilegal. Cercetările penale au arătat că, în cursul lunii februarie 2015, Victor Popescu s-a deplasat în pădurea proprietate de stat cu un ferăstrău mecanic, în apropiere de casa sa, iar acolo a tăiat cei şapte arbori, pe care i-a fasonat şi i-a secţionat la diferite lungimi.

„La fața locului, organele de cercetare au  identificat un număr de şapte cioate esență molid provenite din tăierea arborilor, care au fost măsurate și bătute cu ciocanul pentagonal de lucrătorii de specialitate,  ocazie cu care s-a stabilit că a rezultat cantitatea de 11,959 mc material lemnos, fiind cauzat un prejudiciu în sumă de 7441,15 lei,neachitat până în prezent”, se arată într-un comunicat al anchetatorilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimis în judecată pentru tăierea a zeci de arbori din pădurea sa şi a unui vecin de proprietate.
 Vizualizări articol: 2274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Trimis în judecată pentru tăierea a zeci de arbori din pădurea sa şi a unui vecin de proprietate3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei