Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 dec 2015 - Anul XX, nr. 279 (6091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiune

Şeful de la „Drumuri Naţionale” Suceava, suspendat după un accident produs din cauza poleiului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava, Cristian Andrei Huţanu, a fost suspendat din funcţie, fiind acuzat că nu şi-a îndeplinit sarcinile de serviciu în noaptea de 27 spre 28 noiembrie, când pe drumurile naţionale s-a format polei. Reacţia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) de a-l suspenda din funcţie pe şeful secţiei de la Suceava a fost declanşată de un accident rutier produs în acea noapte. În jurul orei 2.00, un autocar care venea din Anglia s-a răsturnat pe DN 2E, în satul Clit, comuna Arbore. Ancheta poliţiei a arătat că şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, respectiv carosabil acoperit cu polei.

Într-un comunicat postat pe site-ul CNADNR se arată: “În urma efectuării analizei situației, directorul general al CNADNR SA, Narcis Ștefan Neaga, a dispus suspendarea din funcția de şef al SDN Suceava a domnului Huţanu Cristian Andrei. Cercetarea privind producerea acestui accident va fi efectuată de o comisie de cercetare disciplinară care va stabili cauzele și măsurile care vor trebui luate, precum și stabilirea altor sancțiuni care se vor impune”.

 

Şeful Secţiei este acuzat că nu a luat măsurile necesare în caz de Cod Galben

În acea zi Suceava s-a aflat sub incidenţa unei avertizări Cod Galben privind precipitaţii, strat de zăpadă şi condiţii prielnice formării de polei, iar în aceste condiţii, ca şef al Secţiei, Huţanu avea obligaţia de a coordona şi a supraveghea modul în care utilajele companiei au intervenit pe drumurile naţionale, după un program strict de patrulare, specific unei perioade în care există astfel de avertizări meteo.

Andrei Huţanu este deocamdată suspendat din funcţie, şi nu demis, comisia de cercetare care se va constitui urmând a trage concluziile exacte privind vinovaţii.

 

Gafa cu panourile rutiere de la „zidul morţii”

Andrei Cristian Huţanu a mai intrat în atenţia şefilor săi, în mod negativ, în luna februarie a acestui an, când s-au făcut gafe impardonabile la lucrările de semnalizare a amenajării rutiere de la pilonul şoselei de centură care se intersectează cu DN 17, la „zidul morţii”, la ieşirea din Suceava spre Gura Humorului. Este vorba în primul rând de un panou privind distanţele între localităţi, care era greşit de la un capăt la altul. Conform acelui halucinant panou rutier, distanţa de la Suceava la Gura Humorului era de 145 de kilometri, de la Suceava la Câmpulung Moldovenesc - 148 de kilometri, în timp ce de la Suceava la Dej erau numai 179 de kilometri. Un alt panou indica faptul că de la „zidul morţii” şi până la aeroportul de la Salcea sunt 6 kilometri, adică distanţa până în centrul Sucevei. Aceste greşeli au aparţinut firmelor care au lucrat la semnalizarea amenajării rutiere, însă în mod normal nici un panou de acest gen nu se montează fără a fi văzut şi avizat de un responsabil de la „Drumuri Naţionale”. Şi atunci s-a anunţat formarea unei comisii de anchetă care să analizeze modul în care şi-a desfăşurat activitatea şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful de la „Drumuri Naţionale” Suceava, suspendat după un accident produs din cauza poleiului.
 Vizualizări articol: 2735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şeful de la „Drumuri Naţionale” Suceava, suspendat după un accident produs din cauza poleiului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Top negativ trimis de
( 2 dec 2015, 18:33:39
Daca s-ar face un clasament al institutiilor statului in care se lucreaza prost (din toate punctele de vedere !!! ) cei de la SDN Suceava ar ocupa de departe primul loc !!! Argumente : daca ai ghinionul sa-i cauti ca ti-ai schimbat nr de inmatriculare la auto (tocmai ai terminat leasingul, ti-ai schimbat nr de inmatriculare dar tot platesti amenda daca nu te duci la astia sa le mai dai niste bani, vreo 25 de lei ), ii cauti de nu stii cum te cheama cu GPS-ul in fata, opresti, intrebi pe cineva si-ti arata harbul ala de cladire de langa pasarela Itcani; cand ii intrebi de ce nu au o firma pe cladire ei iti raspund arogant ca au, dar n-o vezi tu, (chiorule ); au o firma din aia care nu se vede de la 2 metri si e si acoperita de ramurile unui copac !!! Da ce figuri au cucoanele de-acolo, sa vezi cum se uita prin tine si-s cu nasul in vant de zici ca ai nimerit cine stie unde...noroc ca am venit cu vreo 10 min inainte de terminarea programului (mi s-a si atras atentia !!!) ca rupeau usa in momentul in care trebuiau sa plece acasa !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chifteluțe din pâine (de post) Vă amintiți de chifteluțele de la cantinele din trecut, pufoase și picante, despre care se spunea în glumă că-s făcute din ”pâiniță de purcel”? Erau, adesea, chiar aceste chiftele de post, din care lipseau însă carnea... Citeşte