Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 dec 2015 - Anul XX, nr. 279 (6091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tradiţie

Peste 200.000 de beculeţe ornamentale aprinse în Suceava, odată cu luminile din bradul din Centru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Festivitatea de deschidere a luminilor în bradul de Crăciun din centrul Sucevei a atras suceveni din toate cartierele municipiului, mii de oameni adunându-se ieri seară pe esplanada din faţa Casei de Cultură.

Tradiţionalul moment de aprindere a luminilor în brad a fost precedat de un concert de muzică populară şi a fost urmat de un concert de colinde al trupei Hara, care nu a neglijat nici necesitatea încălzirii publicului cu melodii mai săltăreţe, din repertoriul propriu.

Luminile în bradul de Crăciun din Centru au fost aprinse de primarul Sucevei, Ion Lungu, dar nu singur, ci cu ajutoare de nădejde - nepoţelul său Patrick, dar şi copiii viceprimarilor Ovidiu Doroftei şi Lucian Harşovschi.

Numărătoarea inversă a început cu câteva secunde înainte de ora 18.00, tonul fiind dat de primar, care a început să numere cu voce tare, acompaniat de o mulţime de suceveni, adunaţi în jurul bradului: 10, 9, 8.... 4, 3, 2, 1!

Aprinderea luminiţelor de sărbătoare în bradul de 12 metri a fost întâmpinată de suceveni cu urale şi exclamaţii de bucurie, oamenii pozându-se cu el, pentru a păstra o amintire a acestui moment, devenit o tradiţie, având loc în fiecare iarnă, de 12 ani.

„Pentru că este Ziua Naţională a României doresc să le transmit un sincer <La mulţi ani> sucevenilor, sănătate şi să aibă parte de un sfârşit de an liniştit alături de cei dragi. Am folosit pentru iluminatul ornamental din oraş peste 200.000 de beculeţe, mai avem câteva instalaţii ornamentale achiziţionate recent, pe care le vom amplasa în cartierul George Enescu până pe 6 decembrie, când vom sărbători Sf. Nicolae. În curând vom împărţi mii de cadouri copiilor, tot aici, la bradul din Centru, iar în fiecare seară aici se vor face auzite colinde, cântate de grupuri de copii de la unităţile şcolare din Suceava”, a spus primarul Ion Lungu.

Tot pe 6 decembrie va fi deschis oficial şi Târgul de Crăciun, la căsuţele de lemn din Centru.

Şeful municipalităţii sucevene a spus că deşi sistemul de iluminat ornamental din bradul de Crăciun este acelaşi, au fost făcute o serie de schimbări la colorit.

“Am încercat să schimbăm ornamentele din brad în acest an, dar Consiliul Local nu a fost de acord cu alocarea unei sume pentru noi instalaţii de iluminat ornamental. Dar am încercat să-i dăm o altă culoare şi iată că s-a transformat din brad albastru în brad mai argintiu, alb cu galben”, a menţionat Lungu.

Nu în ultimul rând, primarul i-a invitat pe suceveni să participe la concertele de Revelion, care vor fi organizate anul acesta tot în parcarea Iulius Mall, considerată a fi cea mai potrivită locaţie pentru un astfel de eveniment, care adună un număr mare de oameni.

 

Retragerea cu torţe, ratată de public

Unul dintre momentele aşteptate şi apreciate de public, ceremonia de retragere cu torțe a subunităților aparținând Ministerului Administraţiei şi Internelor, a fost ratată anul acesta de majoritatea celor adunaţi în centrul Sucevei.

După ce au parcurs oraşul, cadrele MAI au ajuns în Centru în linişte, în momentul când toate privirile se îndreptau spre bradul de Crăciun, care trebuia să fie aprins în scurt timp.

La fel de „invizibili” au fost purtătorii de torţe şi la întoarcere, când spectacolul lor a fost eclipsat de cel al bradului aprins.

În alţi ani, retragerea cu torţe s-a făcut după aprinderea bradului, printr-un culoar făcut în mulţime de jandarmi, marşul luminos făcându-se în aplauzele spectatorilor, sub priviri admirative. Din păcate, anul acesta momentul a fost ratat din cauza sincronizării deficitare.

Imediat după aprinderea bradului, pe scena amplasată în centrul Sucevei a urcat trupa Hara, care a susţinut inclusiv un program de colinde, fiind urmată apoi de membrii trupei Saragossa Band și la final de vedeta pop a anilor '80, Sandra.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200.000 de beculeţe ornamentale aprinse în Suceava, odată cu luminile din bradul din Centru.
 Vizualizări articol: 3065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Peste 200.000 de beculeţe ornamentale aprinse în Suceava, odată cu luminile din bradul din Centru4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chifteluțe din pâine (de post) Vă amintiți de chifteluțele de la cantinele din trecut, pufoase și picante, despre care se spunea în glumă că-s făcute din ”pâiniță de purcel”? Erau, adesea, chiar aceste chiftele de post, din care lipseau însă carnea... Citeşte