Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 dec 2015 - Anul XX, nr. 279 (6091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Cultural

Manifestări artistice organizate de elevii Liceului Tehnologic Cajvana de Ziua Naţională a României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca în fiecare an, elevii Liceului Tehnologic Cajvana au organizat diverse manifestări artistice pentru a marca Ziua Naţională a României. Acţiunile „Mândri că suntem români!” s-au desfăşurat vineri, 27 noiembrie, şi au fost organizate de cadre didactice de la învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi liceal. Coordonată de consilierul educativ al liceului, profesoara pentru învăţământ primar Cristina Tomuţ, activitatea claselor primare a debutat cu prezentarea informațiilor istorice esențiale despre 1 Decembrie şi a continuat cu momente specifice acestei sărbători.

Valorile naționale și frumusețile meleagurilor românești au fost prezentate cu mândrie de elevii coordonaţi de prof. înv. primar Minodora Dranca, Mihaela Rezuş, Lidia-Loredana Seserman, Eudochia Negruşer, Trandafira Solcan. Majoritatea elevilor, după cum ne-a spus prof. înv. primar Lidia-Loredana Seserman, care este şi responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic Cajvana, și-au manifestat creativitatea și mândria că sunt români prin propriile creații artistico-plastice, foarte apreciate de colegi şi profesori. Activitatea s-a desfăşurat în sala de sport a liceului. Nici elevii de la Şcoala Răcari nu au fost mai prejos. Aceştia au sărbătorit Ziua Naţională în frumoasele costume naţionale, fiind coordonaţi de învăţătoarele Rahila Mârza, Domnica Ciuhan şi Anuţa Bârgăoan. Elevi ai claselor a IX-a, îndrumaţi de profesoara Carmen Buzec, au confecţionat afişe care să exprime semnificaţia zilei de 1 Decembrie.

 

Mesajul elevilor: „Te iubesc, România! La mulţi ani, România!”

Directorul adjunct al Liceului Tehnologic Cajvana, Iulian Ciotu, s-a adresat elevilor: „1 Decembrie semnifică formarea României Mari prin Marea Unire. Într-un cuvânt, visul milenar al poporului român. Ca profesor de istorie, le spun elevilor să îşi iubească ţara, să fie mândri de ceea ce sunt şi să nu uite de neamul lor. Dacă uită de istoria lor, nu au nici un viitor”.

Lidia-Loredana Seserman a completat că atmosfera de sărbătoare națională a fost generată și întreținută de toți participanții. „Pe toată durata desfășurării activităţii s-a cântat la unison imnul național şi cântece patriotice. Cu ecusoane în piept, toţi elevii au fluturat în aer steagul tricolor şi baloane. Acestea au adus un plus de culoare unei zile friguroase de noiembrie”, ne-a mai spus responsabila cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic Cajvana.

Mesajul transmis de elevii Liceului Tehnologic Cajvana a fost: „Te iubesc, România! La mulţi ani, România!”. Prezent la manifestare, directorul coordonator al Liceului Tehnologic Cajvana, profesorul de istorie Nicolae Robu, s-a arătat încântat de reuşita activităţii: „elevii au înțeles că țara noastră, România, s-a făurit cu mari jertfe, cu viața a zeci și sute de mii de viteji și că nu trebuie să-i uite, ci să-i slăvească din toată inima.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manifestări artistice organizate de elevii Liceului Tehnologic Cajvana de Ziua Naţională a României.
 Vizualizări articol: 1549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Manifestări artistice organizate de elevii Liceului Tehnologic Cajvana de Ziua Naţională a României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chifteluțe din pâine (de post) Vă amintiți de chifteluțele de la cantinele din trecut, pufoase și picante, despre care se spunea în glumă că-s făcute din ”pâiniță de purcel”? Erau, adesea, chiar aceste chiftele de post, din care lipseau însă carnea... Citeşte