Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 dec 2015 - Anul XX, nr. 279 (6091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Chifteluțe din pâine (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vă amintiți de chifteluțele de la cantinele din trecut, pufoase și picante, despre care se spunea în glumă că-s făcute din ”pâiniță de purcel”? Erau, adesea, chiar aceste chiftele de post, din care lipseau însă carnea și ouăle doar din alte motive întemeiate. Dar asta nu le împiedica să merite a fi apreciate.

Avem nevoie de:

O pâine intermediară mai veche, o cană de pesmet, 3-4 linguri făină albă, jumătate de linguriță bicarbonat, un sfert de pachet de margarină, o ceapă mare, o căciulie mică de usturoi, o lingură de mărar tocat, o lingură de oțet sau de muștar, o linguriță de piper, sare după preferință, condiment special pentru chiftele, jumătate de litru de ulei pentru prăjit, opțional două linguri boia de ardei dulce

Preparare:

Înmuiem pâinea în apă rece și o stoarcem foarte bine. O trecem prin mașina de tocat împreună cu ceapa, usturoiul și verdeața. Adăugăm margarina topită, făina albă, condimentele, oțetul sau muștarul, bicarbonatul și atât pesmet cât trebuie ca să aibă consistența specifică unei compoziții de chiftele. Punem sare după preferință. Lăsăm compoziția să se odihnească 15 minute. Încingem în tigaie uleiul ca pentru prăjit gogoși. Luăm cu lingura din compoziție și facem chifteluțe tăvălite prin pesmet, pe care le rumenim ușor în baia de ulei. Nu trebuie să le ținem mult, ca să nu se îmbibe de ulei – prăjirea corectă este secretul reușitei preparatului. Scoatem chifteluțele pe hârtie absorbantă. Le servim cu garnitură de legume. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chifteluțe din pâine (de post).
 Vizualizări articol: 12384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Chifteluțe din pâine (de post)3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chifteluțe din pâine (de post) Vă amintiți de chifteluțele de la cantinele din trecut, pufoase și picante, despre care se spunea în glumă că-s făcute din ”pâiniță de purcel”? Erau, adesea, chiar aceste chiftele de post, din care lipseau însă carnea... Citeşte