Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 nov 2015 - Anul XX, nr. 276 (6088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 26 noiembrie – 2 decembrie

„Bucovina File de Istorie”, ediţia a XVII-a, la Muzeul de Ştiinţele Naturii

În perioada 26-27 noiembrie, Muzeul Bucovinei şi Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava organizează, la Muzeul de Ştiinţele Naturii, Simpozionul Internaţional „Bucovina File de Istorie”, ediţia a XVII-a, conţinând secţiunile: arheologie, istorie modernă şi contemporană, conservare şi restaurare, la care vor participa peste 100 de specialişti din România şi Ucraina.

 

Concurs de șah – turneu rapid

Shopping City Suceava va găzdui, în perioada 28-29 noiembrie, între orele 10:00-15:00, două concursuri de șah rapid în City Gallery din incinta centrului comercial. Pasionații de șah se pot înscrie în Turneul A pentru seniori sau în Turneul B, dedicat copiilor. La copii, competiția se va desfășura pe vârste, după cum urmează: 6-8 ani, 8-10 ani, 10-12 ani, 12-14 ani, 14-16 ani şi 16-18 ani. Competiția pentru copii va avea loc pe 28 noiembrie, iar cea pentru seniori pe 29 noiembrie. Clubul Sportiv Șah asigură 16 ceasuri electronice DGT 2010, table de șah din plastic și carton, precum și seturi cu figuri de șah. Primele trei locuri de la fiecare categorie vor fi premiate cu vouchere de cumpărături oferite de Shopping City Suceava.

 

Joi, 26  noiembrie

Operă și balet cu artiști ai Teatrului de Operetă și Musical "Ion Dacian", la USV

Casa de Cultură a Studenților din Universitatea "Ștefan cel Mare" invită sucevenii la o seară de operă și balet susținută de artiști ai Teatrului de Operetă și Musical "Ion Dacian" din București.

Spectacolul va avea loc de la ora 19:00, în Auditorium "Joseph Schmidt" al USV. Preţul biletelor este de 40 de lei pentru adulți şi 20 de lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Vor interpreta: Florin Budnaru – tenor, Irina Baianț – soprană, Cătălin Petrescu – bariton şi Ernest Fazekas – actor. Informații și rezervări la 0752 092 606.

 

Vineri, 27 noiembrie

Lansare de carte "Biblia pierdută", la Shopping City

Alexandria Librării, Shopping City Suceava şi Editura Raoorganizează, începând cu ora 18.00, lansarea celei mai aşteptate cărţi a anului 2015: "Biblia pierdută", de Igor Bergler. Evenimentul va avea loc în zona food court din Shopping City Suceava. Invitaţi: scriitorul Igor Bergler, Ovidiu Enculescu, directorul editurii Rao. Cartea va fi prezentată de Doru George Pascal. Cu peste 25.000 de exemplare vândute în două luni, „Biblia pierdută” a lui Igor Bergler a avut lansarea oficială pe 20 noiembrie, la Gaudeamus, cel mai mare târg de carte al României.

 

Sâmbătă, 28 noiembrie

Lansări de carte şi moment muzical de Ziua Bucovinei, la Biblioteca „I.G. Sbiera”

De Ziua Bucovinei, sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 12:00, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” din Suceava, în sala „Elena Greculesi”, vor avea loc mai multe lansări de carte şi un concert festiv. Preotul dr. Nicolae Cojocaru, de la parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Câmpulung Moldovenesc, îşi lansează mai multe volume: „Din Bucovina. Folclorul obiceiurilor şi cântece populare”, „Cult, tradiţie şi cultură religioasă la români”, „Cercetări de cultură populară, etnografie istorică şi mitologie”, „Invitaţie la romantism”, „Întâlnirea de seară”, „Ispitirea lui Zarafon” şi „Din comoara înţeleciunii”. Prezintă: prof. univ. dr. Aurel Buzincu, prof. univ. dr. Vasile Demciuc, dr. Alexandru Ovidiu Vintilă. Momentul muzical festiv va fi susţinut de Corala „Academica” din Câmpulung Moldovenesc, dirijor prof. Emil Forfotă, solistă Angelica Flutur. Evenimentul cultural este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava şi Societatea Scriitorilor Bucovineni.

 

Duminică, 29  noiembrie

Kids City, ateliere de creație pentru copii

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creație și distracție, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici și creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecareduminică, între orele 10:00-15:00, sunt organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii pot să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, Art Craft, ce se găsește exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Cele mai noi tehnici de creație pot fi deprinse de cei mici pe parcursul atelierelor organizate în incinta centrului comercial: metoda quilling, tehnica decoupage, tehnica șervețelului, pictură pe sticlă/lemn/ceramică și scrapbooking. Copiii vor putea lua acasă toate obiectele confecționate chiar de ei. În cadrul atelierului de duminică, 29 noiembrie, intitulat "Micuții români", copiii vor învăța să împletească și să-și confecționeaze brățări cu tricolorul. Cei mici îşi vor petrece timpul creativ şi distractiv, se vor relaxa, vor socializa şi vor putea pleca acasă cu amintiri plăcute.

 

Piesa „Angajare de clovn”, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava

Primăria municipiului Suceava şi Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava vă invită la primul spectacol care se va juca pe scena teatrului sucevean, duminică, 29 noiembrie, la ora 18.00. Ca un omagiu adus dramaturgului bucovinean Matei Vişniec, care a acceptat ca teatrul nou înfiinţat la Suceava să-i poarte numele, primul spectacol va fi unul montat după piesa „Angajare de clovn”, care-i poartă semnătura, spectacol pus în scenă la Teatrul „George Ciprian” din Buzău, în regia lui Daniel Bucur, şi aflat în premieră la Suceava cu o distribuţie de excepţie: Ionel Mihăilescu, Magda Catone şi Paul Chiribuţă; asistent regie - Simona Hodoş; scenografie - Carmen Paiu şi Valeriu Mlădin; muzica - Adrian Fundescu. Biletele se găsesc la Casa de bilete a Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava, în clădirea cinematografului „Modern”, zilnic, de luni până vineri, între orele 15.00-20.00, iar sâmbătă şi duminică, între orele 9.00-21.00. Costul unui bilet este de 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. 

 

Marţi, 1 Decembrie

Manifestări dedicate Zilei Naţionale a României

Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României vor include şi în acest an o paradă militară pe artera principală a municipiului Suceava. Organizatorii de la Centrul Militar Judeţean Suceava au anunţat că pe 1 Decembrie, de la ora 12.00, vor fi organizate parada militară şi expoziţia de tehnică militară, pe bulevardul Ana Ipătescu, de la Biblioteca Bucovinei spre Centru, prin faţa bisericii Sf. Înviere. Expoziţia de tehnică militară care va defila prin faţa publicului va avea printre atracţii două transportatoare amfibii blindate (TAB-uri) şi două tunuri de artilerie, plus multe autospeciale şi mijloace de intervenţie ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean, ale Jandarmeriei, ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ale Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră şi ale Direcţiei Judeţene de Informaţii.

De la ora 18.00, va fi organizată Ceremonia de retragere cu torţe, pe itinerariul Casa de Cultură – Palatul Administrativ – magazinul Bucovina, organizată de ISU Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1311 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă franțuzească de ceapă (versiunea de post) Considerată un deliciu tipic francez, supa savuroasă de ceapă, în versiunea ei originală, se face cu zeama în care au fiert îndeling oase de vită. Se poate pregăti însă o variantă mai simplă, de post, ușor diferită la gust,... Citeşte