Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 nov 2015 - Anul XX, nr. 276 (6088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Reţeta succesului

Speakerul Lorand Soares Szasz le-a împărtăşit sucevencelor secretele unei afaceri prospere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lorand Soares Szasz, unul dintre cei mai apreciaţi traineri din România, cunoscut pentru seminariile motivaţionale pe care le organizează şi care adună sute de participanţi, a susţinut la Suceava un curs despre dezvoltarea afacerilor.

Acesta a avut loc ieri, la restaurantul Balada, şi s-a adresat sucevencelor înscrise în proiectul „Şcoala pentru femei”, demarat de Agenţia Patronatul Judeţean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava. Acestea au avut ocazia să-l aibă drept „bussiness coach”, pentru cinci ore, pe Lorand Soares. „Şcoala pentru femei” se desfăşoară pe o durată de 20 de luni şi vizează facilitarea accesului pe piața muncii a peste 1.000 de femei prin calificare, recalificare sau instruire.

Seminarul prezentat la Suceava a vizat „5 paşi pentru o afacere de succes”, prezentarea şi diseminarea metodelor de creștere a afacerilor, testate și aplicabile pieței din România, după cum a afirmat Lorand.

Pe parcursul a cinci ore, trainerul originar din Reghin a împărtăşit ingrediente şi secrete prin care doamnele pot iniţia şi creşte o afacere, care sunt strategiile sigure în acest sens şi cum pot fi ele aplicate pentru ca iniţiativele lor să reziste pe piaţă.

„Cum să ne organizăm timpul?”, „Cum să creştem vânzările şi profitul?”, „Cum să controlăm financiar afacerea?”, „Cum să construim o echipă puternică?”, „Cum să avem succes în afaceri şi în viaţă?” au fost întrebări la care trainerul le-a promis sucevencelor că vor primi răspuns.

 

„Şapte elemente pentru a avea succes în viaţă”

Înainte de a împărtăşi câteva dintre ingredientele unei afaceri de succes, Lorand a povestit cum a cunoscut succesul, în numai trei ani ajungând de la statutul de grădinar în Portugalia la cel de manager în cadrul ActionCoach, o importantă companie pe plan mondial. A ales să se întoarcă la Cluj, în ultimii opt ani dezvoltând mai multe afaceri în domeniul coachingului, fiind desemnat, de două ori, cel mai bun speaker din România.

Pentru o viaţă împlinită, Lorand a nominalizat „şapte elemente pentru a avea succes în viaţă”. În opinia sa, acestea sunt: „Atitudinea pozitivă”, „Evoluţia continuă”, „Disciplina” („Să faci ceea ce ştii că trebuie să faci chiar şi atunci când nu ai chef să faci”), „Ţinte foarte bine definite” („Când stabilim ţinte suntem mai fericiţi, chiar dacă nu atingem ţintele respective”), „Comunicare eficientă”, „Dedicare 100%” şi „Valori morale înalte”.

De partea cealaltă, o formulă pentru a putea obţine rezultate bune în viaţă, potrivit lui Soares, este V (Visează) + T (Ţinteşte) + P (Planifică) + A (Acţionează). Sucevencele  prezente au notat în agende toate „trucurile” menţionate de Soares, „Şcoala pentru femei” pregătindu-le prin acest seminar de susţinere şi încurajare a antreprenoriatului pentru demararea unei afaceri pe cont propriu.

 

„Şcoala pentru femei”

Proiectul „Şcoala pentru femei” se va încheia la data de 15 decembrie 2015. Potrivit Lilianei Aghiorghicesei, preşedinta IMM Suceava, acesta a urmărit îmbunătățirea capacității a 1.275 de femei de a se integra pe piața muncii, prin informare, asistență și dezvoltarea de noi competențe profesionale care să le îndrume spre locuri de muncă competitive sau spre inițiative antreprenoriale.

905 femei au participat la cursuri de calificare şi recalificare, iar 1.319 au participat la instruiri. 21 de femei au demarat o activitate independentă.

Calificările dobândite au fost baby sitter, agent securitate, bucătar, ospătar, lucrător în comerţ, confecționer asamblor articole textile, lucrător în confecții piele și înlocuitori, îngrijitoare bătrâni la domiciliu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Speakerul Lorand Soares Szasz le-a împărtăşit sucevencelor secretele unei afaceri prospere.
 Vizualizări articol: 2404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 3 voturi
Speakerul Lorand Soares Szasz le-a împărtăşit sucevencelor secretele unei afaceri prospere2.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă franțuzească de ceapă (versiunea de post) Considerată un deliciu tipic francez, supa savuroasă de ceapă, în versiunea ei originală, se face cu zeama în care au fiert îndeling oase de vită. Se poate pregăti însă o variantă mai simplă, de post, ușor diferită la gust,... Citeşte