Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 nov 2015 - Anul XX, nr. 276 (6088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Constatare

Cătălin Miron: „Bombă cu ceas la Rădăuţi. Primăria are de încasat 3,5 milioane de euro de la SC Servicii Comunale SA”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O adevărată bombă cu ceas este la Rădăuţi, acolo unde municipalitatea are de încasat sume de ordinul milioanelor de euro. Cătălin Miron, candidatul PNL pentru funcţia de primar în Rădăuţi, a tras un semnal de alarmă vizavi de aceste probleme extrem de serioase pentru întreaga comunitate şi pentru bunul mers al unui oraş aflat în degringoladă.

„Bugetul Primăriei Rădăuţi este devalizat de plata penalităților şi majorărilor de întârziere rezultate din contracte neexecutate sau executate deficitar, şi vorbim aici de sume de milioane de euro  achitate efectiv pentru nimic. Mai este ceva care va zgudui cooperativa mixtă Primărie - SC Servicii Comunale: neplata de către SC Servicii Comunale SA a redevenței rezultate din serviciul de termoficare, şi este vorba de o sumă de circa 3,5 milioane de euro. În acest caz s-a mers pe un sistem mafiot brevetat în anii 1995-2000, când economia românească <gemea> de inginerii financiare. Acestea constau în devalizarea societăților cu capital de stat de către firmele private ai căror acționari erau chiar directorii firmelor de stat sau persoane din anturajul acestora, ori ceea ce se petrece între Primăria Rădăuţi şi SC Servicii Comunale SA este o reprezentare fidelă a acestui scenariu”, a arătat Cătălin Miron.

Candidatul PNL pentru funcţia de primar în Rădăuţi consideră că nu se fac suficiente demersuri pentru ca banii să fie readuşi acolo unde le este locul, adică la bugetul local.

„Este extrem de suspect că nici Consiliul Local, nici Primăria nu par interesate deloc ca această sumă astronomică să fie recuperată. Cu cei 3,5 milioane de euro s-ar asfalta jumătate din străzile oraşului Rădăuţi”, a menţionat Miron.

Acesta spune că temele primordiale pentru cei care conduc oraşul sunt cu totul altele şi nu cele care sunt legate de buna administrare a oraşului.

„În locul unei politici coerente privind dezvoltarea oraşului o să vedem mult, mult dispreț faţă de ce înseamnă ban public servit şi în zi de sărbătoare de conducerea PSD cu fasole şi cârnați, musai pe fond muzical”, a mai spus Cătălin Miron.

Mare parte din aceste date financiare au fost cuprinse şi în raportul Curţii de Conturi, care a trasat sarcini şi termene clare pentru recuperarea acestor sume de bani.

Bogdan Loghin, viceprimarul cu atribuţii de primar în Rădăuţi, a precizat că s-au dat deja dispoziţiile necesare pentru ca sumele specificate de reprezentanţii Curţii de Conturi să fie recuperate şi că sunt constituite comisii de specialitate pentru ca totul să fie clarificat în termenul stipulat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Miron: „Bombă cu ceas la Rădăuţi. Primăria are de încasat 3,5 milioane de euro de la SC Servicii Comunale SA”.
 Vizualizări articol: 3089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Cătălin Miron: „Bombă cu ceas la Rădăuţi. Primăria are de încasat 3,5 milioane de euro de la SC Servicii Comunale SA”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sicretul lui F.C. „Polichinelle” Rădăuți (1) trimis de
(26 nov 2015, 11:34:15
Lasă bre,oh go on ilustre husband, trebile astea despre devalizarea bugetului premăriei, că doară sunt fumate și se știe de un miliard de ani care-i schema de sifonare eficientă a bugetului județean și local:hee hee
1. Fundașul Tătar centrează mingea, din postura de libero al Comisiei județene de buget finanțe.
Mingea ajunge în fața careului de 16 metri al primăriei Rădăuți, sub forma unei alocări sau rectificări bugetare.
2. Mijlocașul Tătar, din postura de căpitan de echipă al S.C. „Servicii Comunale” S.A., Recentrează mingea în careul mic al instanței de judecată, sub forma unor acțiuni în executare silită, intentate pârâtei Primăria Rădăuți.
3. Atacantul ofensiv Ionuț Leonte Bujdei, din postura de avocat titular al echipei de fotbal bugetar S.C. „Servicii Comunale” S.A., preia mingea pe piept și înscrie nenumărate goluri în Bugetul primăriei Rădăuți. *money eyesmoney eyesmoney eyesmoney eyes +n …money eyes +n+1 …
4. Mingea bugetată ajunge în poarta Primăriei, loc de unde este extrasă de același multifuncțional Tătar, de această datăsurprise din postura de persoană fizică, postură din care revendică anumite cheltuieli de judecată făcute ÎN NUME PROPRIU. Motiv pentru care ia mingea din poarta Primăriei și o duce la mijlocul terenului, pentru ca să nu se iroseascăhurry up timp prețios ** și jocul parșiv să reînceapă cât mai repede.

Fairplay, please!peace sign
Say no to RACISM!shame on you
2.   Sicretul lui F.C. „Polichinelle” Rădăuți (2) trimis de
(26 nov 2015, 11:37:18
Note:
* contractul de jucător atacant al avocatului rădăuțean ridicându-se la suma de 110.000 de euro, onorariu și onorariu de succes. Trecând peste amintirea unei ordonanțe de urgență care interzice instituțiilor publice care au compartiment juridic să antameze serviciile unor case de avocatură, ne mărginim să constatăm că din așa basculantă de parale, o fi având atacantul Bujdei de unde să rupă 5.000 de euro cu care să-și plătească amenda penală de 20.000 de lei cu care l-o milostivit instanța suceveană pentru conducerea unui autovehicul în stare de beție muci, mangă, ciolan, urmată de producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

** „Time Is Money!” (citat din hedonismul pragmatic al antrenorului Tătar)
3.   Min. 90+1 trimis de
(26 nov 2015, 11:50:13
Și n-am zis nimică despre zecile, sau poate sutele de acțiuni în executare intentate de F.C. „Servicii Comunale” la tot felul de mujici, milogi, iobagi și sărăntoci de pe Moșia Rădăuțeană a Hanului Tătar, cu toții debitori amărâți rupți în kur și care n-o mai putut să vândă nici ghetele, ghiozdanul, laptele și cornul copiilor, n-o mai avut nici un firfiric în batista strâns înnodată ca să plătească censul, birul, foncierea, haraciul sau boierescul impus de Hanul Oriental al încălzirii centralizate plăptită la preț de adamante și smaragde.
N-am zis nimică fiindcă aiștea amărâți sunt doar niște păduchi insignifianți raportați la anvergura Tătarului.
Proba verității:
portalul just, pagina instanței 285 și S.C. Servicii Comunale cuvânt de căutare în caseta „caută dosare”.
Se sparie mintea și se cutremură cugetul de amploarea împilării rădăuțene.
4.   Pamflet ! trimis de
(26 nov 2015, 13:54:33
Sa lasam deoparte pamfletul si sa ne intrebam incotro se indreapta orasul Radauti ? Oare nu este timpul ca sa fie rezolvata problema ,, Servicii Comunale ,,. Pacat ca o societate care este a primariei Radauti sa fie independenta si sa consume bani din bugetul local . Cred ca trebuie reglementata aceasta problema cat mai urgent , in folosul cetatenilor municipiului Radauti .
4.1  RE: Pamflet ! trimis de
(26 nov 2015, 22:53:52
Hop șî tu cu mofturi
Amu' nu-ț' mai plac nici pamfletele
Apăi când scriam negru pe alb despre trebile din urbea ta împuțâtă și populată NUMAI cu oi de teracotă poltrone, te trezeai să strâmbi din nas
Ingăta ce zâceai prin 16 martie 2015

„De ce oare ! trimis de MODERAT
(16 mar 2015, 15:44:34 | Romania Romania | SC NextGen Communications SRL)
Din lectura articolului si a comentariilor am dedus ca un anumit comentator intrece bunele maniere , si as propune ca aceste comentarii sa fie omise de la publicare . Ce poate intelege un cititor onest si corect in exprimari , din veninul si trunchierea unor nume si fapte. Asemenea specimene cred ca isi au rolul si valoare in tagma primatelor, nicidecum in secolul 21.”

Amu', dacă ai dovedit că iești mai sucit ca un Cănuță trefilat și vălătucit, (nu-i ghini nici cu șapcă, nici fără șapcă) ce-ai zâce să te stuchesc oleacă?

Tip vezi-ți de treaba ta și de viața ta.
Bun?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă franțuzească de ceapă (versiunea de post) Considerată un deliciu tipic francez, supa savuroasă de ceapă, în versiunea ei originală, se face cu zeama în care au fiert îndeling oase de vită. Se poate pregăti însă o variantă mai simplă, de post, ușor diferită la gust,... Citeşte