Google
 
joi, 26 nov 2015 - Anul XX, nr. 276 (6088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5816 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9104 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Supă franțuzească de ceapă (versiunea de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Considerată un deliciu tipic francez, supa savuroasă de ceapă, în versiunea ei originală, se face cu zeama în care au fiert îndeling oase de vită. Se poate pregăti însă o variantă mai simplă, de post, ușor diferită la gust, dar foarte plăcută.

 

Avem nevoie de:

1 kg de ceapă galbenă sau albă, o lingură cu vârf de făină albă, 100 ml ulei de măsline, 1,5 litri apă sau supă limpede de legume, sare și piper după gust, opțional două pahare de vin alb sec, o foaie de dafin sau foarte puțină nucșoară rasă; pentru servit – câte o felie de franzelă pentru fiecare mesean, 200g brânză de post pentru pizza

 

Preparare:

Încălzim apa sau supa și o păstrăm fierbinte. Ceapa curățată o tăiem ”peștișori”, cât mai fin, o presărăm cu puțină sare, o frecăm cu mâna până începe să se înmoaie și o stoarcem de zeama lăsată. În oala de supă punem uleiul la încins și în el călim bine ceapa, amestecând mereu, dar nu o lăsăm să devină maronie. Presărăm făina, amestecăm continuu și mai lăsăm două minute la prăjit. Dacă folosim vin, stingem cu vinul rece și  amestecăm bine, pentru că va avea tendința să se îngroașe un pic și să formeze cocoloașe. Punem și apa sau supa fierbinte, adăugăm condimentele dacă dorim să le utilizăm și lăsăm să fiarbă 10 minute din momentul în care începe să clocotească. Gustăm și adăugăm sare și piper după preferință. Înainte de servire ungem feliile de franzelă cu foarte puțin ulei și le rumenim în cuptor sau în tigaie. Le scoatem și, cât sunt foarte fierbinți, le presărăm cu brânza de post rasă și le ținem la cald, pentru ca brânza să se topească puțin. Punem în fiecare farfurie câte un cruton cu brânză și turnăm supa fierbinte peste el. Este gustoasă iar consumarea ei ne încălzește și ne relaxează imediat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Supă franțuzească de ceapă (versiunea de post).
 Vizualizări articol: 1917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Supă franțuzească de ceapă (versiunea de post)4.051

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă franțuzească de ceapă (versiunea de post) Considerată un deliciu tipic francez, supa savuroasă de ceapă, în versiunea ei originală, se face cu zeama în care au fiert îndeling oase de vită. Se poate pregăti însă o variantă mai simplă, de post, ușor diferită la gust,... Citeşte