Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 nov 2015 - Anul XX, nr. 276 (6088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În al 12-lea ceas

Mandate de arestare pentru trei hoţi care au călcat ani de zile legea în picioare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei trei indivizi care au fost implicaţi, în noaptea de luni spre marţi, într-o urmărire de peste 20 de kilometri cu poliţia pe urme, după ce în prealabil au fost surprinşi la furat în municipiul Rădăuţi, au primit, în corpore, mandate de arestare pe o perioadă de 30 de zile. Judecătoria Rădăuţi a admis propunerile de arestare formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, fapt cât se poate de firesc având în vedere cazierul pe care îl au în spate cei trei. De remarcat în acest caz este şi cum unul dintre suspecţi a fost lăsat în libertate de judecători, deşi acesta a încălcat în mod repetat măsurile impuse prin control judiciar. 

 

Urmărire de 20 de kilometri şi rafală de focuri de armă, pentru oprirea maşinii cu care fugeau hoţii

Sabin Begean, în vârstă de 23 de ani, din Bilca, Marian Pleşca, de 24 de ani, din Volovăţ, şi Nicolae Grosu, de 31 de ani, din Vicovu de Sus, au fost surprinşi de agenţii de pază ai unei firme în timp ce sustrăgeau câţiva saci cu detergent şi mai multe baxuri cu băuturi alcoolice. Imediat după somaţiile agenţilor, hoţii au abandonat bunurile şi au fugit printre blocurile din vecinătatea magazinului. Chiar dacă agenţii i-au urmărit, fiecare pe câte unul, fugarii au reuşit să dispară în întuneric. După scurt timp agenţii i-au observat pe hoţi într-un autoturism marca Volkswagen Vento, s-au îndreptat spre ei, însă autoturismul a demarat în trombă, deşi unul dintre agenţii de pază a încercat să-l reţină pe şofer prin geamul portierei. Mai mult, în momentul când maşina s-a pus în mişcare, agentul a fost călcat pe un picior. Imediat după aceasta, agenţii de pază au sunat la 112 şi au alertat Poliţia municipiului Rădăuţi.

În jurul orei 2.30, o patrulă a poliţiei a observat autoturismul căutat, care se deplasa pe strada Putnei din Rădăuţi. Poliţiştii au pus în funcţiune dispozitivele tip girofar şi cele acustice pentru a opri maşina suspectă, însă fugarii i-au ignorat şi au accelerat.

Urmărirea a continuat pe o distanţă de circa 20 de kilometri, perioadă în care poliţiştii au tras mai multe focuri de armă, inclusiv în pneurile maşinii. 

Pe raza localităţii Voitinel, după ce unul dintre focurile de armă a atins un pneu, fugarii au abandonat maşina şi au dispărut în întuneric, fiind prinşi ulterior. În maşină s-au mai aflat trei tinere, cu vârste între 15 şi 25 de ani, martore în dosar.

 

Cine sunt inculpaţii din acest dosar 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a prezentat situaţia juridică a celor trei inculpaţi. Astfel, Marian Pleşcaeste cunoscut cu antecedente penale, având multiple condamnări la executarea unor pedepse privative de libertate pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt, furt calificat, violare de domiciliu şi distrugere, fiind eliberat ultima dată din penitenciar la data de 14.07.2015, cu un rest de pedeapsă rămas de executat de 200 de zile.

Inculpatul Marius Nicolae Grosu este cunoscut şi el cu antecedente penale, aflându-se în timpul termenului de încercare de 3 ani şi două luni, dispus de instanţele de judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

 

Unul dintre inculpaţi a beneficiat de mult prea multă clemenţă din partea judecătorilor

În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Sabin Ştefan Begean, acesta este cunoscut cu antecedente penale, fiind condamnat în repetate rânduri pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat în timpul minorităţii.

Mai mult, acesta se afla sub măsura controlului judiciar, după furtul unui viţel şi a doi porci. Procurorii mai ceruseră o dată arestarea sa preventivă, după ce încălcase controlul judiciar, părăsind limita teritorială a localităţii Bilca, la volanul unei maşini. Dacă Judecătoria Rădăuţi a admis propunerea procurorilor, Tribunalul Suceava a infirmat soluţia, în data de 18 noiembrie, şi a păstrat măsura controlului judiciar. Inculpatul nu a dat dovadă însă de nici o urmă de îndreptare, continuând să fure, dovadă episodul de la începutul acestei săptămâni. 

De precizat că inculpaţii vor trebui să răspundă şi pentru două infracţiuni de ultraj faţă de agenţii de pază, iar doi dintre ei şi pentru conducerea unui autovehicul fără permis. 

Sabin Ştefan Begean, de exemplu, are la activ numeroase infracţiuni de conducere a unui vehicul, comise în timpul unor furturi, deşi nu a avut niciodată permis de conducere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mandate de arestare pentru trei hoţi care au călcat ani de zile legea în picioare.
 Vizualizări articol: 3146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Mandate de arestare pentru trei hoţi care au călcat ani de zile legea în picioare5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă franțuzească de ceapă (versiunea de post) Considerată un deliciu tipic francez, supa savuroasă de ceapă, în versiunea ei originală, se face cu zeama în care au fiert îndeling oase de vită. Se poate pregăti însă o variantă mai simplă, de post, ușor diferită la gust,... Citeşte