Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 nov 2015 - Anul XX, nr. 267 (6079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pagube mari

Scurtcircuitele, cauza producerii unor puternice incendii în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe incendii izbucnite în judeţ la sfârşitul săptămânii trecute, care au lăsat în urmă pagube însemnate, au avut drept cauză scurtcircuite produse la instalaţii electrice deteriorate. Sâmbătă la prânz, un apel la 112 anunţa producerea unui incendiu în gospodăria lui Petru Adrian Calancea, din comuna Dumbrăveni. Focul a pornit la un foişor din lemn şi s-a propagat la două magazii şi la adăpostul de păsări. Două echipaje de pompieri de la ISU Suceava şi un echipaj de pompieri voluntari din cadrul primăriei s-au luptat mai bine de două ore cu flăcările, existând pericolul de propagare la casa de locuit. Au ars 160 de metri pătraţi din acoperişul foişorului şi al magaziilor, structura din lemn a foişorului, izolaţie din polistiren pe 40 de metri pătraţi, 6 metri cubi lemn de foc, 8 anvelope şi alte bunuri, totul în valoare de peste 80.000 lei.

Pompierii au stabilit cauza probabilă de izbucnire a incendiului, care ar fi fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Aceeaşi cauză de izbucnire a incendiului a fost constatată de pompieri şi în cazul unui autoturism care s-a aprins în mers, sâmbătă seară, pe un drum din satul Soloneţu Nou, comuna Cacica. La sosirea pompierilor militari din Solca, autoturismul ardea în întregime, iar proprietara autoturismului a povestit că alimentase de curând, rezervorul autoturismului fiind plin cu benzină. După o oră şi jumătate de la aprindere, focul a fost stins, însă autoturismul a ars în proporţie de 90%, prejudiciul fiind de peste 20.000 de lei.

Tot sâmbătă seară, aproape de miezul nopţii, un apel la 112 anunţa izbucnirea unui incendiu la locuinţa lui Dumitru Nistorean, de 61 de ani, din satul Rădăşeni. Bărbatul a fost şi cel care a observat primul flăcările apărute la casa bătrânească din curtea gospodăriei sale. La sosirea echipajelor, ardea acoperişul casei, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la anexele gospodăreşti. Incendiul a fost lichidat după o oră şi jumătate de intervenţie, focul mistuind acoperişul casei pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi, distrugând pereţii casei şi lucruri aflate în interior. Casa a devenit de nelocuit în urma incendiului, pagubele declarate de proprietar fiind de 15.000 de lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost şi de această dată un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scurtcircuitele, cauza producerii unor puternice incendii în judeţ.
 Vizualizări articol: 1449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Scurtcircuitele, cauza producerii unor puternice incendii în judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Minciunele (versiunea de post) Sunt crocante, aromate, se lasă înmuiate în ceai sau vin fiert și alunecă repejor pe gât, de parcă nici n-au fost… Aceste gogoșele plate sunt delicioase, spornice și imposibil de ratat, chiar dacă acel ce le pregătește nu e... Citeşte