Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 nov 2015 - Anul XX, nr. 267 (6079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Misiune dificilă

Hoţ de componente de pe calea ferată, prins de poliţişti după o urmărire înot, în râul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat care a sustras mai multe transformatoare din circuitul de semnalizare a căii ferate, întrerupând funcţionarea normală a sistemului feroviar de pe linia CFR din Suceava spre Ardeal, a fost prins de poliţiştii de la Serviciul Judeţean Transporturi Suceava, după o urmărire dificilă, inclusiv înot, de pe un mal pe altul al râului Suceava.

Furtul a fost comis sâmbătă dimineaţă, în apropiere de podul de cale ferată de peste râul Suceava, în zona Iţcani, între staţiile CFR Suceava şi Suceava Vest (Şcheia). 

 

Hoţul ardea transformatoarele pe malul râului Suceava, pentru a extrage cuprul

În jurul orei 11.00, Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Suceava a fost sesizat de un angajat al căilor ferate despre faptul că o secţiune de cale ferată prezintă defecţiuni, prin întreruperea semnalului. Poliţiştii deplasaţi imediat la faţa locului au constatat că din anumite pichete lipsesc mai multe transformatoare.

Echipajul de poliţişti deplasat la faţa locului, pe calea ferată, spre podul CFR, a observat la un moment dat, pe malul râului Suceava, în aval, spre Bazar, un individ care dăduse foc unor bunuri. Poliţiştii şi lucrătorii de la calea ferată s-au îndreptat spre acel individ, iar ceea ce bănuiau s-a confirmat. Bărbatul ardea transformatoarele furate, pentru a extrage cuprul din interior.

Imediat ce şi-a dat seama că este urmărit, suspectul a fugit, intrând în râul Suceava şi începând să înoate spre celălalt mal.

 

Un foc de armă nu l-a convins pe fugar să se oprească

Poliţiştii au tras iniţial un foc de armă în plan vertical, somându-l pe individ să se oprească. Văzând că se apropie de celălalt mal, unul dintre poliţiştii de la Transporturi Feroviare (al cărui nume merită menţionat, agentul-şef adjunct Gabriel Moroşan), a sărit în apă şi a înotat spre celălalt mal. Pe celălalt mal, după o urmărire de aproximativ 500-700 de metri, fugarul a fost prins şi imobilizat. Bărbatul a fost încătuşat şi condus la sediul Postului de Poliţie Transporturi Suceava de la Gara Burdujeni, unde a fost identificat şi audiat.

 

Hoţul, un recidivist de 52 de ani, a ajuns în arest

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autorul faptei este un anume Constantin Magazin, în vârstă de 52 de ani, din municipiul Suceava, cunoscut cu antecedente penale.

Faţă de suspect s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. El va fi cercetat pentru articolul de lege care pedepseşte furtul de „instalaţii de siguranţă şi dirijare a traficului feroviar, rutier sau naval, şi componente ale acestora”. În cazul acestor fapte, pedeapsa prevăzută de lege este mai aspră, închisoare de la 3 la 10 ani. De altfel, bărbatul va mai răspunde penal şi pentru infracţiunea de punere în pericol a siguranţei feroviare.

Practic, pentru o sumă infimă, pe care ar fi luat-o la un centru de colectare pe cuprul din transformatoare, individul a creat un prejudiciu de cel puţin zece ori mai mare, asta fără a mai calcula şi punerea în pericol a siguranţei feroviare.

Având în vedere gravitatea faptei, în noaptea de sâmbătă spre duminică suspectul a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. Acesta urma să fie prezentat, aseară, de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava la Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţ de componente de pe calea ferată, prins de poliţişti după o urmărire înot, în râul Suceava.
 Vizualizări articol: 2593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Hoţ de componente de pe calea ferată, prins de poliţişti după o urmărire înot, în râul Suceava5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gabriel Moroşan merită premiu substantial trimis de
(16 nov 2015, 12:06:34
Chiar merită menţionat numele agentului-şef adjunct Gabriel Moroşan, trebuia menționat direct în titlu. Omul și-a pus viața în pericol pentru siguranța noastră, pe linia CFR din Suceava spre Ardeal circulă mii de oameni, domnul Gabriel Moroşan merită un premiu substanțial (nu simbolic), altul nu și-ar fi udat pielea pe vremea asta.
2.   Fapta singulara intr-o tara pusa pe capatuiala! trimis de
(26 nov 2015, 12:39:12
Sunt rari politistii care sa-si puna viata in pericol pentru binele societatii. El a facut-o riscindu-si propria viata si este de laudat! Este momentul sa i se recunoasca curajul si simtul de sacrificiu si sa fie remunerat, decorat. Fapta lui este singulara intr-o tara unde lumea e pusa pe capatuiala.
Un singur exemplu: la Lidl o femeie imbracata decent si-a desfacut un pachet de biscuiti si infuleca fara probleme.

Astia sunt oamenii care i-a adus Ceausescu la oras pentru a-si croi ,,viitorul de aur” !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Minciunele (versiunea de post) Sunt crocante, aromate, se lasă înmuiate în ceai sau vin fiert și alunecă repejor pe gât, de parcă nici n-au fost… Aceste gogoșele plate sunt delicioase, spornice și imposibil de ratat, chiar dacă acel ce le pregătește nu e... Citeşte