Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 nov 2015 - Anul XX, nr. 267 (6079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scump, foarte scump

Debranşările la căldură în municipiul Rădăuţi, o escrocherie cu girul Servicii Comunale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cătălin Miron, candidatul PNL pentru funcţia de primar în municipiul Rădăuţi, crede că locuitorii acestui oraş sunt victimele unei uriaşe escrocherii, al cărei principal actor este SC Servicii Comunale SA. În opinia lui Cătălin Miron, modul, condiţiile şi costurile în care se efectuează debranşările voluntare de la sistemul centralizat de energie termică sunt greu de acceptat.

„Comportamentul furnizorului de agent termic este unul nu de partener, ci mai degrabă de dictator. Obligațiile <beneficiarului> sunt neîntrerupte, necondiționate şi întotdeauna la mila furnizorului. Această stare de fapt nu mai trebuie tolerată, nu mai poate fi acceptată. De aceea, solicit Consiliului Local al municipiului Rădăuţi, în calitate de unic acționar al SC Servicii Comunale SA, să ceară Consiliului de Administrație al SC Servicii Comunale SA întocmirea unui raport cu privire la  condițiile şi costurile debranșărilor voluntare de la reţeaua centralizată de alimentare cu agent termic”, a arătat Cătălin Miron.

Candidatul de primar din partea PNL speră ca toţi cei care pot aduce lămuriri în această problemă să fie de bună-credinţă şi să nu ascundă sub preş abuzurile care s-au comis şi continuă să se comită la adresa rădăuţenilor.

„Orice sumă încasată ilegal de furnizorul de energie termică, dar şi de firmele prietene, trebuie să se întoarcă la cei care nu numai că au fost obligați să achite servicii şi bunuri inexistente, dar au fost şi umiliți şi purtați pe drumuri doar ca să renunțe la un drept pe care-l aveau”, a mai spus Cătălin Miron.

Acesta a dorit să exemplifice modul în care rădăuţenii au fost traşi pe sfoară într-un mod grosolan, plătind costuri exorbitante pentru a fi debranşaţi de la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică.

„Rădăuţenilor care s-au debranşat li s-a solicitat plata unor vane la prețuri exagerat de mari comparativ cu valoarea lor reală, totul sub acoperirea unei expresii bombastice numite echilibrare hidraulică. La început, pentru o astfel de vană s-au achitat unui singur furnizor preţuri de circa 3.000 de lei per bucată, iar în prezent, în condițiile existenţei a doi furnizori, valoarea acesteia s-a redus la circa 1.800 de lei per bucată. Chiar şi aşa, preţurile sunt mult peste limita bunului-simţ, preţul real pentru o astfel de vană fiind de aproximativ 100 de lei”, a explicat Cătălin Miron.

Totodată, candidatul liberalilor pentru funcţia de primar în Rădăuţi acuză că s-au emis facturi pentru apartamentele deja debranşate pentru agentul termic care nu a fost furnizat niciodată, practic, pentru un serviciu care nu a fost prestat vreodată, ceea ce este un afront adus unei întregi comunităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Debranşările la căldură în municipiul Rădăuţi, o escrocherie cu girul Servicii Comunale.
 Vizualizări articol: 3112 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Debranşările la căldură în municipiul Rădăuţi, o escrocherie cu girul Servicii Comunale4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(16 nov 2015, 12:53:08
Foarte bine punctat in legatura cu aceasta escrocherie cu debransarile de la caldura si sper ca nu este doar pentru campanie Domnule Miron. Aceasta metoda de debransare se aplica numai la Radauti. Mai trebuie de precizat ca pe langa faptul ca pretul platit pentru vana de echilibrare hidraulica de catre cei care doresc sa se debranseze este ENORM, aceasta VANA nici macar nu se monteaza , oamenii platesc degeaba, li se da chitanta si atat, montarea vanei nu mai are loc !!!
2.   Ca la Radauti la nimeni... trimis de
(16 nov 2015, 21:14:49
Si eu am acceasi intrebare si sunt in aceeasi situatie ca domnul Brebnan... si cred ca sunt enorm de multe persoane care au aceleasi nemultumiri.
Mai mult decat atat, am platit si 1800 lei pe vana de echilibrare hidraulica pentru a ma debransa la caldura ( desi intial mi s-a cerut 3000 lei) si nici pana in prezent desi au trecut 2 ani de atunci, vana nu a fost montata cu toate ca am facut numeroase solicitari in acest sens. Pe cei de la Servicii Comunale nu-i intereseaza decat atasarea la dosar a chitantei de la vana, in rest neefectuand niciun fel de verificare cu privire la montarea efectiva a acesteia. Avand in vedere situatia in care cel putin eu ma aflu consider ca ar trebui efectuate verificari in tot municipiul cu privire la modul in care se desfasoara aceasta operatiune, in sensul in care totul se desfasoara faptic pe hartie si nu practic cum ar fi normal. Veti ramane uimiti!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Minciunele (versiunea de post) Sunt crocante, aromate, se lasă înmuiate în ceai sau vin fiert și alunecă repejor pe gât, de parcă nici n-au fost… Aceste gogoșele plate sunt delicioase, spornice și imposibil de ratat, chiar dacă acel ce le pregătește nu e... Citeşte