Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 nov 2015 - Anul XX, nr. 267 (6079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Orașul Luminilor stinse

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sportul a fost un simplu pretext pentru o nouă revărsare de ură. Dacă ne punem întrebări despre posibilitatea ca Franța să piardă organizarea Europenelor de la anul, la fel de bine s-ar putea anula toate concertele din Paris. Și nici la cafenele n-ar mai trebui să se strângă oamenii. Să stea fiecare în casa lui, eventual și cu lumina stinsă. Păi chiar așa, pe Facebook putem intra și de sub plapumă! Problema mare pe care o are Franța nu-i turneul final, ăsta vine și trece. Rămâne integrarea superficială a cetățenilor proveniți din fostele colonii. Bineînțeles că nu putem generaliza, există peste tot povești de succes sau doar de viață normală, doar că atunci când autorii acestor abominabile fapte sunt recrutați cu preponderență dintre generațiile născute și crescute în Hexagon înseamnă că undeva s-a greșit. Iar pentru așa ceva nu există remediu rapid, dacă ne păstrăm în limitele unor soluții raționale. Cert e un lucru: Parisul a fost sub un asalt cum nu s-a mai întâmplat de la Al Doilea Război Mondial încoace, și măcar atunci civilii erau avertizați și se puteau păzi sau refugia. Reacția ar trebui să fie pe măsură. Preîntâmpinarea răului n-a funcționat, servicile secrete se dovedesc un sac fără fund în privința fondurilor înghițite, iar o rețea s-a putut organiza, înarma și deveni operativă, cu atâtea facțiuni, chiar sub nasul lor! Anul ăsta, 2015, parcă prea a fost de rău augur cam peste tot în lume, așa că ar face bine să se sfârșească odată.

Din punct de vedere sportiv, mai avem câteva evenimente până să-i tragem linie. Mai sunt niște meciuri interesante la noi și aiurea, între care un Dinamo-Steaua și un Real-Barcelona, scuzată fie-mi alăturarea, de asemenea încă două etape europene, plus returul barajelor pentru Franța, iar la tenis Turneul Campionilor în al cărui prim meci Djokovic tocmai l-a desființat pe Nishikori cu un dublu 6-1. Să le ținem pumnii și băieților noștri de la dublu, deși Tecău nu e în cea mai bună formă, iar Mergea e convalescent. Dar se poate merge mai departe și cu o singură victorie, dacă e venită la țanc, după cum ne-a demonstrat Radwanska.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orașul Luminilor stinse.
 Vizualizări articol: 1356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Orașul Luminilor stinse5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Minciunele (versiunea de post) Sunt crocante, aromate, se lasă înmuiate în ceai sau vin fiert și alunecă repejor pe gât, de parcă nici n-au fost… Aceste gogoșele plate sunt delicioase, spornice și imposibil de ratat, chiar dacă acel ce le pregătește nu e... Citeşte