Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 nov 2015 - Anul XX, nr. 267 (6079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

De neoprit

O nouă firmă de termopane deschisă de ţeparul Ivaş, sub nasul autorităţilor depăşite de situaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La mai puţin de două săptămâni după ce Comisariatul Judeţean de Protecţie a Consumatorului Suceava a sistat activitatea unei firme de termopane cu sediul în cartierul George Enescu din municipiul Suceava, în urma sesizărilor venite de la suceveni care au plătit sume în avans pentru lucrări ce nu au mai fost efectuate, Radu Alexe Ivaş, cel care se află în spatele acestei afaceri care a făcut numeroase victime, pare să fi deschis o nouă firmă. De la mijlocul săptămânii trecute, exact în aceeaşi locaţie, sucevenii sunt momiţi cu „termopane la preţuri reduse”.

 

O nouă firmă, aceeaşi reţetă. Autorităţile se sesizează, fac anchete, dar nu îl pot opri pe Ivaş

Iniţial, cei de la Comisariatul Judeţean de Protecţie a Consumatorului Suceava au crezut că Radu Ivaş a deschis societatea în ciuda sistării activităţii şi se pregăteau să facă o plângere penală împotriva acestuia. Când s-au deplasat la faţa locului au avut însă parte de o surpriză. Magazinul de termopane aparţine acum firmei Biadom Image SRL, firmă înregistrată la Piatra Neamţ. În interior se afla aceeaşi angajată ca şi la firma închisă, iar şeful ei este nimeni altul decât Radu Ivaş. Cel mai probabil, acesta conduce noua firmă în baza unei împuternici, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul celorlalte, însă aceste detalii urmau să fie verificate de Protecţia Consumatorului.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava, comisarul-şef adjunct Vasile Latiş, consideră că el şi colegii săi au făcut tot ce se putea legal împotriva lui Radu Ivaş. I-au închis vechile firme, i-au aplicat amenzi mari, au sesizat Registrul Comerţului că acesta nu are voie să mai deschidă vreo firmă, dar şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, pentru o anchetă penală privind aceste contracte neonorate, care ar putea îmbrăca o formă a infracţiunii de înşelăciune. Totuşi, cert este că autorităţile, oricare ar fi ele, nu l-au putut opri până acum pe Radu Ivaş, iar riscul de a apărea noi victime este ridicat.

 

Oameni disperaţi, care au dat sume mari pe care nu le mai pot recupera

Cât despre sucevenii deja păgubiţi, aceştia nu au nici geamuri noi la case şi nu au primit înapoi nici banii daţi în avans. Multe dintre victime sunt realmente disperate.

Dumitru Rotariu, un bătrân în vârstă de 82 de ani, este, alături de soţia sa, într-o situaţie critică. La mijlocul lunii august, acesta a semnat un contract cu firma lui Radu Alexe Ivaş pentru schimbarea geamurilor şi uşilor de la apartamentul în care trebuia să se mute împreună cu soţia sa, a achitat în jur de 1.500 de euro avans, iar un muncitor al firmei a venit şi i-a dat jos vechea tâmplărie, la ambele balcoane ale apartamentului. De atunci, cei doi bătrâni stau fără geamuri la casă. Oamenii au ajuns la limita răbdării şi sunt disperaţi că toate autorităţile pe care le-au sesizat până acum nu i-au ajutat concret. Dorinţa lor este să-şi recuperez măcar banii daţi în avans, pentru a încheia contract cu o altă firmă şi a-şi pune gemuri şi uşi la casă.

Într-un alt caz, o femeie din Suceava, Maria Sidorov, a achitat peste 20.000 de lei firmei de termopane, fără ca majoritatea tâmplăriei să-i fie realizată şi montată. Asta deşi a semnat contractul de mai bine de 6 luni de zile.   

 

Trimis în judecată pentru înşelăciuni din 2013

Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a dispus, la finele lunii trecute, trimiterea în judecată a inculpaţilor Radu Alexe Ivaş şi Mihaela Ivaş, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Cei doi soţi au fost trimişi în judecată pentru patru infracţiuni de înşelăciune, de acelaşi gen, comise în perioada iulie-noiembrie 2013. În total, au fost identificate şapte părţi vătămate, cu precizarea că iniţial numărul acestora a fost mai mare, dar o parte şi-au retras ulterior plângerile. Radu Alexe Ivaş a fost condamnat la un an de închisoare în mai 2014 pentru evaziune fiscală şi sustragere de sub sechestru. Înainte de a fi închis pentru evaziune fiscală, dar şi ulterior, pe numele firmei sale de termopane s-au adunat zeci de reclamaţii de la suceveni care au dat sume în avans pentru lucrări, iar apoi s-au trezit că sunt duşi cu vorba de la o săptămână la alta. Cei mai mulţi dintre ei nu şi-au mai recuperat vreodată banii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă firmă de termopane deschisă de ţeparul Ivaş, sub nasul autorităţilor depăşite de situaţie.
 Vizualizări articol: 3800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O nouă firmă de termopane deschisă de ţeparul Ivaş, sub nasul autorităţilor depăşite de situaţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De asta e bine ca suntem vecini cu Ucraina trimis de
(16 nov 2015, 20:54:39
Daca se intampla sa-i faca o vizita Vanea sau Kolea acestui Ivas ,tot nu gaseste banii sa-i dea inapoi pagubitilor?:)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Minciunele (versiunea de post) Sunt crocante, aromate, se lasă înmuiate în ceai sau vin fiert și alunecă repejor pe gât, de parcă nici n-au fost… Aceste gogoșele plate sunt delicioase, spornice și imposibil de ratat, chiar dacă acel ce le pregătește nu e... Citeşte