Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2015 - Anul XX, nr. 265 (6077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condamnare

Un bătrân de 70 de ani a ajuns la puşcărie pentru plângeri penale fabricate şi tocmire de martori mincinoşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bătrân în vârstă de 70 de ani, din comuna Siminicea, a fost ridicat de la domiciliu de poliţişti acum două zile, în baza unui mandat de executare a unei pedepse de 1 an şi 3 luni de închisoare, pentru infracţiuni de „denunţare calomnioasă” şi „instigare la mărturie mincinoasă”. Mihai Tucaliuc a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, de unde a fost transferat direct în Penitenciarul Botoşani.

Inculpatul a fost trimis în judecată în noiembrie 2014, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. El a fost judecat şi găsit vinovat pentru plângeri penale fabricate şi tocmire de martori mincinoşi. Practic, reclamaţiile depuse de bătrân, în care acesta se declara victimă, s-au întors împotriva sa.

Un capăt de acuzare a fost legat de un dosar penal în cadrul căruia Mihai Tucaliuc s-a declarat victimă a unei tentative de omor.

În primăvara anului 2012, Tucaliuc a sesizat că un consătean l-ar fi accidentat cu un motoscuter în timp ce se deplasa cu bicicleta pe drumul public, susținând că bărbatul acuzat a provocat accidentul intenționat, încercând să-l omoare. Fiind vorba de o posibilă tentativă de omor, așa cum susținea reclamantul, dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Dosarul a luat însă o cu totul altă întorsătură după ce s-a descoperit că Tucaliuc a încercat să determine mai mulţi consăteni să depună mărturie mincinoasă, adică să susţină că au văzut momentul când a fost lovit intenţionat de un scuter.

Unul dintre martorii cu pricina le-a adus anchetatorilor şi mai multe înscrisuri pe care Tucaliuc i le-a dat pentru a şti ce să spună în faţa anchetatorilor.

Într-un alt caz, Tucaliuc a reclamat un alt consătean pentru infracţiunile de „violare de domiciliu” şi „lovire sau alte violenţe”. Şi de această dată, procurorii au dat soluţie de neîncepere a urmăririi penale şi l-au pus sub acuzare pe reclamant, constatând că acesta a încercat să determine un consătean să depună mărturie mincinoasă.

De precizat că acelaşi Mihai Tucaliuc a mai fost implicat în luna decembrie a anului trecut într-o altercaţie cu primarul din Siminicea, chiar în biroul acestuia din urmă.

„Am fost lovit de acest om în birou, mi-a băgat gheara în ochi, iar eu doar l-am îndepărtat de mine, în nici un caz nu l-am lovit”, declara primarul Gheorghe Haliţă la acea vreme.

Bătrânul ajuns în arest în urma condamnării definitive este cunoscut cu afecţiuni cronice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bătrân de 70 de ani a ajuns la puşcărie pentru plângeri penale fabricate şi tocmire de martori mincinoşi.
 Vizualizări articol: 4190 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un bătrân de 70 de ani a ajuns la puşcărie pentru plângeri penale fabricate şi tocmire de martori mincinoşi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume mediteraneene Pot fi o garnitură ”mai altfel” lângă o friptură, dacă v-ați plictisit de banalul orez sau eternii cartofi. Pot fi și un fel de bază consistent și gustos în perioadele de post. Sunt delicioase, par sofisticate, aduc... Citeşte