Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2015 - Anul XX, nr. 265 (6077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Referat de arestare

„Stai liniştit, dacă se împuţesc treburile, mă avertizează”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Referatul cu propunerea de arestare preventivă formulat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, faţă de avocata Carmen Cricleveţ Kreisel, fostă Opaschi, cuprinde mai multe detalii despre modul în care aceasta l-ar fi încurajat pe cel care a înfundat-o acum să dea diferite sume de bani pentru a-l scăpa de puşcărie.

Iniţial, Ion Pop, trimis în judecată pentru omor calificat, a fost condamnat la Tribunalul Suceava la 18 ani de închisoare cu executare. În această fază a fost reprezentat de un anume Constantin Dascălu, avocat în cadrul Baroului „Bota”.

„Avocatul i-a comunicat că o doamnă avocat doreşte să vorbească cu el despre procesul penal în care era implicat. Ulterior denunţătorul s-a întâlnit cu acea doamnă, aflând că este avocata Opaschi Carmen, din cadrul Baroului Suceava, aceasta din urmă susţinând că în schimbul unei sume de bani îl poate ajuta să obţină schimbarea încadrării juridice din omor calificat în încăierare şi nu va fi condamnat la o pedeapsă cu executare, pretinzând că are influenţă asupra membrilor completului de judecată care urmează să analizeze cauza în apel”, se arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă.

Ion Pop a angajat-o pe Carmen Cricleveţ Kreisel, care i-ar fi transmis că trebuie să dea suma de 10.000 de euro judecătorilor care analizau cauza în apel, după pronunţarea unei soluţii favorabile.

„Cu acest prilej, avocata Opaschi Carmen pomenea tot timpul numele unei judecătoare, asigurându-l <stai liniştit, dacă se împuţesc treburile, mă avertizează> şi alte remarci de acest gen”, au mai menţionat procurorii DNA Suceava.

Ion Pop a fost de acord cu propunerea avocatei, iar ulterior aceasta din urmă i-a solicitat suma totală de 8.000 euro pentru sine, banii fiind plătiţi în trei tranşe, câte 2.000 de euro, 5.000 de euro şi ulterior 1.000 de euro, ultima „rată” fiind achitată în luna martie 2010.

„Cu această ocazie, avocata Opaschi Carmen a pretextat că va folosi banii pentru a le face cadouri judecătoarelor din complet. Sumele au fost remise de denunţător în cash, din economiile pe care le avea, la acel moment locuind cu soţia sa”, se mai specifică în referatul DNA.

 

Discuţiile înregistrate de Pop, certificate de SRI

Discuţiile pe care Ion Pop şi avocata Kreisel le-au avut au fost înregistrate cu telefonul mobil, iar după ce bărbatul a depus plângere penală specialiştii SRI au verificat totul şi au certificat că este vorba de cele două persoane.

Nemulţumirea lui Pop a venit în momentul în care condamnarea sa de 18 ani a fost menţinută şi de Curtea de Apel Suceava, precum şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Aşa se face că pe 17 octombrie 2013, în timp ce era închis în Penitenciarul Rahova, Ion Pop a sesizat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Suceava cu un denunţ referitor la comiterea unor fapte de corupţie judiciară de către avocata Carmen Opaschi Kreisel.

Dosarul a fost declinat la DNA, iar denunţătorul a fost audiat pe data de 19 mai 2014, ocazie cu care a detaliat aspectele menţionate în sesizarea iniţială.

Ancheta s-a finalizat recent, iar într-o primă fază avocata Kreisel a fost reţinută pentru 24 de ore, pentru ca miercuri după-amiază pe numele ei să fie emis un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă şi a fost deja atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde va fi analizată, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Constantin Hogea şi Ioan Dănuţ Lucaci, zis “Danezul”, la câte 22 de ani de închisoare. Fapta care a adus aceste condamnări s-a petrecut în noaptea de 21 spre 22 mai 2008, când cei trei l-au omorât în bătaie pe Ioan Cristinel Cajvan, un tânăr de 33 de ani din Berchişeşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Stai liniştit, dacă se împuţesc treburile, mă avertizează”.
 Vizualizări articol: 3841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Stai liniştit, dacă se împuţesc treburile, mă avertizează”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume mediteraneene Pot fi o garnitură ”mai altfel” lângă o friptură, dacă v-ați plictisit de banalul orez sau eternii cartofi. Pot fi și un fel de bază consistent și gustos în perioadele de post. Sunt delicioase, par sofisticate, aduc... Citeşte