Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2015 - Anul XX, nr. 265 (6077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Gabriel Sandu a lansat platforma civică „Viitor pentru Rădăuţi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omul de afaceri rădăuţean Gabriel Sandu, care are şanse dintre cele mai mari să fie desemnat candidat din partea PSD pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, a lansat platforma civică „Viitor pentru Rădăuţi”. Gabriel Sandu este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din judeţul Suceava, fiind cel care a dezvoltat compania Proton, pe care a reuşit să o aducă de la zero la locul doi la nivel naţional ca partener Orange şi Vodafone. Compania Proton a fost preluată în cele din urmă de gigantul Vodafone în urma uneia dintre cele mai importante tranzacţii din România de pe piaţa telecom.

Decis să candideze şi să câştige Primăria Rădăuţi, Gabriel Sandu a prezentat ieri o platformă civică pentru viitorul acestui oraş, care conţine zece puncte pe care le consideră esenţiale pentru dezvoltarea municipiului. „Pentru a avea succes eu cred că orașul trebuie să aibă o viziune clară de dezvoltare, şi cetățenii trebuie să voteze o platformă, mai mult decât un om, un partid. Iar propunerea mea pentru rădauţeni este să adere la platforma civică <Viitor pentru Rădăuți>”.

El a arătat că primul punct din această platformă este modernizarea administraţiei locale, prin informatizarea activităţii primăriei, asigurarea transparenţei, dar în special prin eradicarea corupţiei. Gabriel Sandu consideră că o prioritate este şi refacerea cu prioritate a infrastructurii de transport, prin reabilitarea tuturor drumurilor, dar şi prin valorizarea căii ferate şi prin începerea şi terminarea într-un termen cât mai scurt a şoselei de centură a municipiului. Un proiect pe care Gabriel Sandu îl consideră extrem de important şi pe care l-a iniţiat şi susţinut încă din anul 2008 este reabilitarea centrului vechi al municipiului Rădăuţi, dar şi renovarea faţadelor blocurilor cu un concept urbanistic unitar.

„Un alt punct din platforma pe care o propun rădăuţenilor este recuperarea trecutului istoric, şi asta pentru că Muşatinii, familia de domnitori a Moldovei, îşi aveau domeniul la Rădăuţi. De asemenea, Rădăuţiul este nucleul iniţial al Moldovei, şi tot aici a fost prima biserică din piatră şi primul episcop al Moldovei”, a spus Gabriel Sandu.

El a precizat că susţine şi trimiterea unei petiţii către Biserica Ortodoxă Română prin care să solicite ca Rădăuţiul să aibă episcopie proprie, şi aprobarea alegerii episcopului de Rădăuţi.

 

Gabriel Sandu vrea ca Rădăuţiul să fie staţiune turistică de interes naţional

Gabriel Sandu a mai arătat că o prioritate trebuie să fie şi declararea municipiului Rădăuţi ca staţiune turistică de interes naţional, oraşul având atracţii precum Grădina Zoologică, Mănăstirea Bogdana şi alte 14 monumente istorice, herghelia, dar şi rezervaţia naturală „Ochiuri”. Un alt punct din platforma civică „Viitor pentru Rădăuţi” este refacerea „Orăşelului copiilor”, respectiv crearea unui parc de distracţii în oraş şi amenajarea de locuri de joacă pentru cei mici.

Gabriel Sandu a subliniat că extrem de importantă este şi „recuperarea tradiţiei industriale” a municipiului, prin înfiinţarea unei noi platforme industriale, atragerea de investitori, crearea de locuri de muncă, astfel încât să fie create toate premisele pentru întoarcerea acasă a rădăuţenilor plecaţi în străinătate. El a precizat că la aceasta se adaugă şi dezvoltarea programului de locuinţe pentru tineri şi sprijinirea dezvoltatorilor imobiliari.

Nu în ultimul rând Gabriel Sandu a vorbit şi despre necesitatea dezvoltării zonei metropolitane Rădăuţi, ca o zonă de dezvoltare pentru 80.000 de locuitori din Rădăuţi, Milişăuţi, Burla, Dorneşti, Frătăuţii Noi, Frătăuţii Vechi, Gălăneşti, Horodnic de Jos, Horodnic de Sus, Marginea, Satu Mare, Suceviţa, Voitinel, Volovăţ. Gabriel Sandu a subliniat că în această zonă metropolitană trebuie promovate şi realizate proiecte comune, proiecte pentru servicii comunale, dar şi programe turistice integrate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gabriel Sandu a lansat platforma civică „Viitor pentru Rădăuţi”.
 Vizualizări articol: 2726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Gabriel Sandu a lansat platforma civică „Viitor pentru Rădăuţi”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fericirea mea! La naiba! (1) trimis de
(13 nov 2015, 12:33:03
(tks Antonia! Syktiryou, Cornel!)

Iar trebe să-mi întrerup activitățile de redactare* a unor acte procesuale ca să întru pe această fițuică ce astăzi își aniversează 20 de ani de la ființare. (La Mulț’ Ani, uăi Tiberiu & Co.!)

Profitând de prezentul articol, se poate face o analiză intermediară a stării de lucru din arena circului rădăuțean
Ce avem până acum, în ordinea cronologică a anunțării candidaturilor:
Candidatul PMP – Sorin Robu
Candidatul UpR – Traian Andronachi
Candidatul PNL – Cătălin Miron și
Posibilul candidat PSD – Gabriel Sandu

Primul și cel mai îmbucurător lucru este prezența, în rândurile candidaților cu șanse reale, a 4 persoane de vârstă tânără, de nivel superior al instrucției școlare, persoane cu un status profesional impecabil, persoane provenite din mediul privat, al întreprinzătorilor sau al liber-profesioniștilor.
Această stare de fapt nu poate decât să fie un semn de bun augur, atâta timp cât s-a isprăvit DEFINITIV cu autocrația despotică a moșuleților cu aer de secretar BOB, cu studii la ilustra academie Ștefan Burghiu și apucături stroite la bascula vreunul colhoz.
Mai multe nu merită spuse despre tagma pterodactililor comunistoizi, cu capacitate de mimetizare uluitoare, reptile kominterniste zburătăcite postdecembrist din eșaloanele secunde ale defunctului și renăscutului PCR.
Poate doar impresia proprie isvorâtă la simpla vizualizarea imaginilor lor de bătrâne și putrefacte cad(av)re de nădejde ale socialismului de caviar: când îi vezi, frate, te apucă o disperarea equivalentă cu Înălțimile disperării pe care și-a înălțat Cioran construcția filosofică.
2.   Fericirea mea! La naiba! (2) trimis de
(13 nov 2015, 12:34:11
Când îi vezi, îți vine să te ridici în doo picioare și să te apuci să declami, pe tonalitatea Internaționalei Socialiste, versurile originale ale acesteia mixate anapoda cu versuri russiene din Mati Rassia Ghimn.

Revenind la cei 4 competitori, trebuie de punctat astfel:
Ordinea plecării în cursă, ordinea la linia de start este următoarea:
1. Traian Andronachi – UpR
2. Gabriel Sandu – PSD
3. Cătălin Miron – PNL
4. Sorin Robu – PMP

Argumente?
1. De ce Traian Andronachi adjudecă pole-position-ul cursei electorale?
Simplu:
a) Pentru inițiativa deosebit de inspirată de a se decupla de acel partid al izmănarilor – UNPR, la un moment în care UNPR era la guvernare, deci pe poziție favorizată. A trece DE LA PUTERE înspre OPOZIȚIE, la momentul în care atributul puterii se manifestă mai mult decât suculent, poate fi dovada certă a unui vizionarism instinctual. Dacă astăzi, după evenimentele nefericite în care au murit polițistul Gigină și evenimentele din plutarhicul sector al primarului Piedone, Traian Andronachi MAI era în UNPR, ei bine, se putea spune că era HALIT. Atâta timp cât a făcut în mod oportun pasul înapoi din acest monstru politic, la un moment în care monstrul făcea jocurile și împărțea apele, constituie prima bilă albă contabilizată în sarcina lui Andronachi

b) A doua acțiune inspirată a lui Andronachi a fost decuplarea de lingăii de la PSD și CREAREA UNUI NOU PARTID POLITIC, denumit Uniunea pentru Rădăuți.
Și această acțiune are la rândul ei o caracteristică definitorie: crearea partidului A FOST INIȚIATĂ ÎNAINTE de evenimentele din noiembrie 2015.
3.   Fericirea mea! La naiba! (3) trimis de
(13 nov 2015, 12:35:32
Deci, cu multe luni ÎNAINTE de confirmarea străzii, cei din UpR au dat dovadă de o a doua acțiune vizionară: crearea unei formațiuni politice noi, alcătuită din oameni noi.
Această situarea cronologică ANTERIOARĂ MOMENTULUI 2-5 nov 2014, situează definitiv UpR în pole-position-ul cursei electorale.

2. Cu plăcută surprindere am citit zilele trecute despre posibilitatea ca Gabriel Sandu să fie candidatul desemnat de PSD la alegerile locale.
Mult succes domnului Sandu!
Însă, care sunt argumentele pentru care PSD intră în cursă cu un handicap?
Păi, nici mai mult nici mai puțin decât apartenența la partidul de guvernământ, a cărui erodare a guvernării își spune cuvântul asupra impactului public în viziunea electorilor.
Dacă mai punem și circăiala administrativă, oferită de PSD la nivel municipal, se poate afirma că erodarea dată de guvernare devine veritabilă coroziune a cotei de încredere a populației.

Nu în ultimul rând, trebuie de subliniat o tentă de mimetizare, care aproape este similară ecolaliei patologice.
Observ că PSD a înțeles mesajul străzii, mesaj ce clamează schimbarea din temelii a resursei politice și instaurarea meritocrației. Observ, cu neplăcută surprindere, că PSD- un partid politic, începe să mimetizeze acțiunea celor de la UpR și creează platforme civice, bascule civice, platouri civice, borduri civice, pavele civice, toate avându-și sorgintea în teoria ONG-urilor submarin enunțată de AdrianNa Stase acum vreo 3 decenii.
Mi se cam întoarce stomacul pe dos să văd că UN PARTID POLITIC naște PLATFORME DE ACȚIUNE POLITICĂ (coafate sub sintagma civismului). E cam de porc și se cere tratat cu emetiral asociat cu cantități uriașe de lămâie.
4.   Fericirea mea! La naiba! (4) trimis de
(13 nov 2015, 12:36:31
În fine, de ce Gabriel Sandu ocupă locul 2 la linia de start?
Pentru că LANSAREA candidaturii PSD în spiritul dezideratelor străzii și crearea acestei năzdrăvane structuri civice, se face DUPĂ EVENIMENTELE DIN nov. 2015.
Ceea ce nu poate fi pus pe picior de egalitate cu inițiativa celor de la UpR.
Acțiunea UpR-iștilor DE DINAINTEA EVENIMENTELOR se numește VIZIONARISM, acțiunea PSD-iștilor DE DUPĂ EVENIMENTE se numește MINTEA RUMÂNULUI DE PE URMĂ.
PUNKT!

3. De ce soțul Cătălin Miron ia startul de pe cea de-a treia poziție?
Din 2 motive simple:
a) Situarea sub stindardul actualului PNL, formațiune politică metisă, face ca PNL să poarte definitiv stigmatul acelei jumătăți pedeliste, alcătuită din lichele, secături și canalii, care actualmente și-au dezbrăcat gecile și fularele portocaliu-reflectorizant și au îmbrăcat geci și fulare galben fosforescente.
O fi băiat bun Cătălin, sau o fi vreun „viclean copchil de casă”, important este că în momentul în care s-a înhămat la căruța penelistă, s-a înhămat să tragă și angaralele lui Blaga, Videanu, Boc, Pinalti, Cocoș. etc.
b) calitatea incontestabilă de soț al unui ACTUAL parlamentar, în condițiile în care parlamentul a fost principala țintă a protestelor din noiembrie, nu este de natură să-i aducă acestuia un surplus de popularitate sau de bună-notorietate Dacă mai menționam ÎN TREACĂT (iute-iute de tot, ca să nu ne taie Tibi comentariul) și cele 2 incredibile gafe de Public Relations comise de consoartă – insigna de aur a PNL și gafa imensă cu insuficiența salarizării de parlamentar versus cheltuielile cu garderoba și coaforul – putem spune, cu îndreptățit temei, că doar locul este locul din care pleacă în cursă Cătălin Miron, plecare ce este grevată de un dublu handicap.
5.   Fericirea mea! La naiba! (5) trimis de
(13 nov 2015, 12:37:18
4. Sorin Robu – PMP – Ce să zic?
Succes, măi Sorine!
Joacă-ți șansa cinstit, și cu Onoare, până la capăt.
-----
* addenda:
Să nu îndrăznească vreun troll de partid, vreun lingău de clanțe de sediu de partid, vreun lipitor de afișe manipulator de iOS sau vreo canalie de blogger de tipul 2 la 1.200 de euro precum că analiza de mai sus constituie un exemplu de sluj, sau că ling pentru un pachet de Carpați fără filtru.

Opinia analitică de mai sus este redactată din poziția dominantă de INDEPENDENT, de persoană care nu are NICI UN ANGAJAMENT față de nici o persoană menționată în analiză.
De asemenea, țin să precizez, fără echivoc, faptul că NU PERMIT să-mi fie asociat numele cu vreo personalitate de mai sus, sau cu vreo formațiune politică de mai sus.
Nu permit acest lucru întrucât în anii anteriori, când eu țineam steagul sus, în presa locală și centrală, referitor la matrapazlâcurile din Rădăuți, NU ERA NICI UNUL DINTRE NUMIȚII SĂ-MI FIE ALĂTURI.
La fel, nu permit NIMĂNUI SĂ-MI asocieze stilistica exprimării cu vreo formațiune politică din Rădăuți, atâta timp cât actualmente NU ESTE NICIUNUL dintre CEI NOMINALIZAȚI MAI SUS să-mi fie alături întru soluționarea celor 7 spețe ce le am pe rolul instanțelor și parchetelor (4 active și 3 în așteptare).
Deci, amatorilor de etichete nemeritate, le rostesc un sincer, cordial și fierbinte HY SEEK TEAR, Tovarăși.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume mediteraneene Pot fi o garnitură ”mai altfel” lângă o friptură, dacă v-ați plictisit de banalul orez sau eternii cartofi. Pot fi și un fel de bază consistent și gustos în perioadele de post. Sunt delicioase, par sofisticate, aduc... Citeşte