Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2015 - Anul XX, nr. 234 (6046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 8 – 14 octombrie

„Ilinca”, expoziţiede fotografie semnată de Daniel Penciuc, la Shopping City Suceava

Fotograful Daniel Penciuc revine la Suceava cu o nouă expoziţie de fotografie, un proiect care deschide un nou capitol în viaţa lui de fotograf. Expoziţia va avea loc la Shopping City Suceava, în perioada 14-31 octombrie. După 5 ani în care s-a axat pe fotografia de peisaj şi portret, naşterea fiicei sale Ilinca Maia l-a inspirat să studieze şi să abordeze un nou tip de fotografie: fotografia de nou-născuţi. Cele 20 de fotografii din cadrul expoziţiei sunt realizate în lumină naturală, în posturi şi cu accesorii specifice fotografiei de newborn, în primele săptămâni de viaţă ale Ilincăi.

 

Circul Toredo vă invită la spectacol, în parcarea Shopping City Suceava

Circul Toredo, în colaborare cu Circul Globus din Bucureşti, vă invită, în perioada 8-12 octombrie, în parcarea Shopping City Suceava, la un spectacol aniversar senzaţional cu peste 30 de animale în arena circului: o dresură impresionantă şi unică de tigri siberieni, cămile albe, cai, lame, ponei, maimuţe, varani, şerpi. Artiştii circului vor asigura buna dispoziţie şi cu acrobaţi la înălţime şi la sol, magie, levitaţie, o familie de clovni pitici şi foarte multe surprize. Spectacolele se vor desfăşura timp de două ore, începând cu ora 18:30, de luni până vineri, iar sâmbătă şi duminică vor fi câte două reprezentaţii pe zi, care vor începe la orele 15:30 şi 18:30.

 

Târg de voluntariat la Shopping City Suceava

În perioada 10-11 octombrie, Shopping City Suceava te invită să descoperi poveştile motivaţionale ale voluntarilor şi proiectele care schimbă zilnic comunitatea în care trăieşti, în cadrul primei ediţii a Târgului de voluntariat intitulat „Voluntarii schimbă comunitatea”, eveniment care îşi propune să promoveze importanţa voluntariatului şi impactul acestuia în mediul sucevean. Timp de două zile, vizitatorii vor avea ocazia de a cunoaşte organizaţiile non-guvernamentale şi asociaţiile care beneficiază de implicarea activă a voluntarilor, precum şi de a afla mai multe despre proiectele derulate de acestea. Totodată, cei care vor dori să cunoască pe deplin lumea voluntariatului vor avea ocazia de a se înscrie într-una dintre organizaţiile care activează în oraş. Fie că vorbim despre sănătate, educaţie, cultură şi conservarea tradiţiilor sau oportunităţi de dezvoltare personală şi profesională pentru elevi şi studenţi, în fiecare domeniu există persoane cu realizări notabile şi care au un impact major în societate. Activităţile de voluntariat pot avea un impact puternic asupra traiectoriei profesionale a unui tânăr. Dintre toate tipurile de învăţare informală şi non-formală, voluntariatul este cea mai complexă modalitate de a învăţa, de a te dezvolta şi de a împărtăşi cele dobândite şi cu cei din jur. Târgul de voluntariat va putea fi vizitat zilnic, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

 

Shopping City Suceava te premiază cu blugi pentru un an

În această toamnă, magazinele din Shopping City Suceava îşi aşteaptă clienţii cu oferte irezistibile la o gamă largă de blugi, în diferite culori şi modele, atât pentru copii şi adolescenţi, cât şi pentru adulţi. Astfel, Shopping City Suceava îţi oferă şansa de a câştiga blugi pentru  un an, la achiziţionarea de produse din denim, de minimum 50 lei, din magazinele din Shopping City Suceava, în perioada 18 septembrie – 11 octombrie. Toţi cei care se înscriu la tombolă au şansa de a câştiga prin tragere la sorţi, marele premiu al campaniei, care le va asigura articolele preferate din blug, pentru un an întreg. ”Festivalul blugilor” este o campanie dedicată iubitorilor celui mai popular material din lume, denimul. Pentru orice tip de siluetă există modelul potrivit, aşa încât de la cei mici până la cei mai mari, fiecare îşi poate compune o ţinută confortabilă şi în tendinţe, la preţuri avantajoase.

 

Târg Handmade la Iulius Mall

De vineri până duminică, în perioada 9 - 11 octombrie, cei care vin la cumpărături în Iulius Mall se pot delecta cu o nouă ediţie a Târgului Handmade. Îi aşteaptă expozanţi cu iscusinţă şi creativitate, care au creat cele mai frumoase obiecte, cu un puternic caracter de unicitate. Bijuterii elegante, haioase sau cu personalitate, accesorii pentru păr, piese vestimentare, tablouri, ceasuri de perete, cutii decorative, produse cosmetice naturale şi multe alte articole lucrate manual, care impresionează prin formă, culoare şi tehnicile inedite prin care sunt realizate, sunt propunerile Târgului Handmade.

 

Campania „Ai în plus o carte? Dă-o mai departe!”, la Iulius Mall

Până la finalul lunii octombrie, Iulius Mall, cu sprijinul librăriei Cărtureşti, desfăşoară campania „Ai în plus o carte? Dă-o mai departe!”, cu scopul de a strânge cât mai multe cărţi pentru elevii care nu au acces la o bibliotecă dotată corespunzător. Punctul de colectare este amenajat la Centrul Info, iar cei care donează un volum sunt răsplătiţi pentru gestul lor frumos şi generos cu vouchere care le oferă un discount de 15 % la o nouă achiziţie din librăria Cărtureşti.

 

Joi, 8  octombrie

Concert cameral susţinut de trioul instrumental „A Piacere”, la USV

Începând cu ora 19.00, în Auditoriumul ”Joseph Schmidt” din cadrul Universităţii ”Ștefan cel Mare” Suceava, Casa de Cultură a Studenţilor organizează un concert cameral susţinut de trioul instrumental ”A Piacere”, format din Călin Fărcăsel la flaut, Andreea Ocheană la vioară şi Andrei Enoiu la pian. În program: Kaspar Kummer – Trio in Do Major, op. 7, Frantz Doppler – Andante et Rondo, op.25, Friedrich Kuhlau – trio, nr. 2, op. Nr 119, Joseph Kuffner – Serenade, op. 4 in La minor, Frantz Doppler – Duettino, op. 37.Preţul unui bilet la spectacol este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. Biletele se pot achiziţiona între orele 10:00 - 16:00, la camera 101, din corpul F al Universităţii Suceava, sau la intrarea în Auditoriumul „Joseph Schmidt”, înaintea spectacolului. Informaţii şi rezervări la telefonul: 0752 092 606.

 

Expoziţia "Inimi unite", la Shopping City Suceava

Shopping City Suceava va găzdui, de la ora 17:00, vernisajul expoziţiei ”Inimi unite”, organizată de Filiala Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici din România, în colaborare cu Asociaţia ”Artă şi Umanitate” şi Filiala Uniunii Artiştilor Plastici din Cernăuţi. Expoziţia face parte din proiectul "Dialoguri artistice", iar în cadrul acesteia vor participa aproximativ 60 de artişti cu peste 100 de lucrări noi, care nu au fost expuse la Cernăuţi. În plus, la vernisaj vor fi prezenţi şi plasticieni din Cernăuţi. Expoziţia "Inimi unite" şi "Simpozionul Artelor Vizuale" au avut loc mai întâi la Centrul Cultural" Vernisaj" din Cernăuţi, în lunile mai – aprilie 2015. Au participat 65 de artişti din Cernăuţi şi Suceava cu peste 120 de lucrări de pictură, grafică, sculptură, metal, ceramică, tapiserie, bijuterii, creaţie vestimentară. Proiectul este susţinut de Primăria Municipiului Suceava şi Consiliul Local Suceava prin programul de finanţare 2015. Manifestările se desfăşoară şi cu sprijinul Consulatului General al României la Cernăuţi, prin doamna Eleonora Moldovan, consulul general.

 

„Lansări de carte în dialog cu cititorii”

De la ora 15.00, în Sala de lectură a Bibliotecii USV din Corpul E, etajul I, va avea loc evenimentul „Lansări de carte în dialog cu cititorii”. Vor fi lansate următoarele volume: Nicolae Băciuţ - Despărţirea de înger, poeme, Nicolae Băciuţ - Pretexte şi contexte, publicistică. Întoarcerea lui Ioan Alexandru, antologie de texte (evocări, amintiri, comentarii critice), ediţie realizată de Nicolae Băciuţ, Alexandru Uiuiu - Țara ascunsă, roman, Editura Charmides Bistriţa (premiul „Cartea Anului” la USR filiala Sibiu, 2013), Alexandru Uiuiu - Datoria de om, eseuri, Ed. Tribuna Cluj-Napoca 2014, Aurel Buzincu, Jurnal de provincie, publicistică, Ed. Vatra Veche, 2015.

 

Seminar energetic, întâlnire cu ghizii universali

Seminar energetic, întâlnire cu ghizii universali. Evenimentul va avea loc joi, 8 octombrie, între orele 19:00 – 22:00, la Conacul Domnesc. Invitaţi: Paul Ştefan Jureschi şi Fabiana Vagelli. „Vom vorbi despre viaţă, moarte, iubire, experienţele trăite şi lecţiile sufletului cu care ne confruntăm. În această seară magică, vei putea asista şi participa activ la un eveniment unic de contact şi comunicare directă cu cele mai înalte nivele/sfere de energie universală, cu ghizii tăi, cu îngerii tăi păzitori, cu Maeştrii şi cu alte tipologii de Energii de Lumină ca să primeşti răspunsuri la orice întrebare pentru binele tău suprem”, anunţă organizatorii evenimentului. Preţ participare: 100 de lei / persoană / seminar; promoţional: 70 de lei / persoană / seminar.

 

Vineri, 9  octombrie

Fitness Urban, în Parcul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava

În Parcul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava va avea loc vineri, de la ora 17:00, acţiunea Fitness Urban, la care accesul este gratuit pentru toată lumea, indiferent de nivelul de pregătire fizică: începător, mediu sau avansat. Antrenamentele specifice de fitness urban, în aer liber, vor fi conduse de Doru Dorobăţ, fondatorul mişcării Fitness Urban în România. De la Doru Dorobăţ sucevenii vor afla, în mod practic, cum pot avea un stil de viaţă sănătos prin mişcare, motivare şi alimentaţie. Doru Dorobăţ este expert în domeniu şi unul dintre cei mai buni instructori de fitness (antrenamente, mentalitate şi nutriţie) din România.

 

Sâmbătă, 10  octombrie

Ateliere de creaţie, la Iulius Mall

De la ora 14.00, cei mici îşi pot antrena din nou imaginaţia şi îndemânarea, în cadrul atelierelor de creaţie. În zona KidsLand, prichindeii se vor întâlni cu specialiştii creatori, care îi vor îndruma în realizarea ghivecelor de ceramică decorate prin pictură şi cu detalii din natură. Obiectele realizate de cei mici vor fi inspirate din frumuseţea toamnei, cu ajutorul lor putându-şi decora camera în ton cu anotimpul.

 

Duminică, 11  octombrie

Kids City – ateliere de creaţie pentru copii

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creaţie şi distracţie, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici şi creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, între orele 10:00 – 15:00, sunt organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii pot să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, „Art Craft”, ce se găseşte exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Cele mai noi tehnici de creaţie pot fi deprinse de cei mici pe parcursul atelierelor organizate în incinta centrului comercial: metoda quilling, tehnica decoupage, tehnica şerveţelului, pictură pe sticlă/lemn/ceramică şi scrapbooking. Copiii vor putea lua acasă toate obiectele confecţionate chiar de ei. În cadrul atelierului de duminică, 11 octombrie, intitulat ”Cutiuţa cu minuni”, cei mici vor învăţa să confecţioneze o cutiuţă pentru cadouri şi o vor personaliza folosind metoda quilling. Copiii îşi vor petrece timpul creativ şi distractiv, se vor relaxa, vor socializa şi vor putea pleca acasă cu amintiri plăcute.

 

Lecţii gratuite de dans, la Iulius Mall

Pentru că au atras foarte mulţi bucovineni, duminică, de la ora 17.00, clienţii se vor bucura din nou de lecţiile gratuite de dans. Invitaţia la mişcare pe ritmuri latino vine de la specialiştii Salsa Family Suceava, care vor anima parterul Iulius Mall cu talentul şi pasiunea lor. Pe ring sunt aşteptaţi toţi cei care iubesc să danseze şi care vor să înveţe ritmuri latino caraibice, salsa, bachata, merenque şi kizomba.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei