Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2015 - Anul XX, nr. 234 (6046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aprobare

Camera Deputaţilor a votat recunoaşterea zilei de 28 noiembrie ca „Ziua Bucovinei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Camera Deputaţilor a aprobat ieri proiectul de lege care propune recunoaşterea zilei de 28 noiembrie ca „Ziua Bucovinei”, proiect iniţiat de deputatul Ștefan Alexandru Băişanu şi senatorii Tudor-Alexandru Chiuariu, Cătălin Boboc, Paul Ichim.

După şedinţă, deputatul PNL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu ne-a declarat că după intervenţia primului iniţiator al acestui proiect de lege au urmat, din partea grupurilor parlamentare, câteva luări de cuvânt care au fost atât emoţionante, dar şi foarte bine fundamentate din punct de vedere al informaţiei.    

Ardeleanu a precizat că deputaţii Ana Birchall (PSD), Aurel Vainer (din partea minorităţilor), Sorin-Avram Iacoban (PSD), şi Márton Árpád-Francisc (UDMR) au fost printre cei care au susţinut adevărate pledoarii, în cunoştinţă de cauză, asupra importanţei regiunii noastre. „În cadrul acestor intervenţii s-au amintit personalităţile marcante ale zonei, Benjamin Fondane, Norman Manea, Eusebiu Popovici, şi s-a vorbit despre buchetul de etnii care trăiesc pe aceste locuri în deplină înţelegere de sute de ani, despre ia bucovineană şi portul tradiţional, despre ospitalitatea locuitorilor, dar şi despre Cernăuţi şi marele poet Mihai Eminescu”, a ţinut să precizeze Sanda-Maria Ardeleanu. În intervenţia pe care a avut-o atât în calitate de deputat de Suceava, dar şi ca profesor universitar Doctor Honoris Causa al Universităţii din Cernăuţi, Sanda-Maria Ardeleanu şi-a îndemnat colegii deputaţi să voteze pentru ca ziua de 28 noiembrie să beneficieze şi de recunoaşterea Parlamentului României ca „Ziua Bucovinei”.

„28 noiembrie este sărbătorită an de an în dulcea Bucovină, iar declararea ei oficială ca Ziua Bucovinei ar însemna recunoaşterea naţională a unui parcurs istoric, dar şi a valorilor de cultură şi civilizaţie conţinute de această  Europă în miniatură, cum ne place să numim Bucovina”, a spus deputatul PNL de Suceava, care a mai precizat că „pentru Bucovina a fost zi de sărbătoare în Camera Deputaţilor”. Ea a adăugat că aprobarea acestui proiect de lege a fost aşteptată „cu emoţie” de toţi bucovinenii, atât în partea de Sud, cât şi de Nord a Bucovinei, de la Suceava la Rădăuţi şi Cernăuţi. Sanda-Maria Ardeleanu a ţinut să le mulţumească tuturor colegilor din Camera Deputaţilor care au votat pentru ca ziua de 28 noiembrie să fie recunoscută ca „Ziua Bucovinei”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camera Deputaţilor a votat recunoaşterea zilei de 28 noiembrie ca „Ziua Bucovinei”.
 Vizualizări articol: 1885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Camera Deputaţilor a votat recunoaşterea zilei de 28 noiembrie ca „Ziua Bucovinei”3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei