Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2015 - Anul XX, nr. 234 (6046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oameni disperaţi

„Afaceri” cu Radu Ivaş: O suceveancă aşteaptă de şase luni termopanele pentru care a achitat 22.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

12 suceveni au reclamat la Oficiul Judeţean de Protecţie a Consumatorului Suceava faptul că au plătit sume importante de bani pentru montarea de termopane, însă lucrările nu au fost executate, fiind amânaţi sub diferite pretexte. Deloc întâmplător, toţi au reclamat că au avut de a face cu un anume Radu Ivaş şi cu soţia sa, aceştia fiind deja vechi cunoştinţe, deloc plăcute, pentru reprezentanţii instituţiilor de control. După ce săptămâna trecută v-am relatat cazul a doi bătrâni cărora li s-au dat jos vechile geamuri de la apartament, fără a le fi montate cele noi, astăzi vom scrie despre cazul femeii care a plătit suma cea mai mare pentru lucrări care nu au fost încă efectuate: 22.000 de lei, o adevărată avere pentru un om care s-a împrumutat pentru a-şi renova apartamentul.

 

A achitat costul integral al lucrării, fără a bănui vreo clipă ce va urma

Maria Sidorov locuieşte într-un apartament de pe strada Mărăşeşti din municipiul Suceava, iar la începutul acestui an s-a hotărât să-l renoveze. Pentru schimbarea uşilor şi a geamurilor, cunoştinţele i-au recomandat o firmă cu sediul pe bulevardul George Enescu, care ar avea cel mai mic preţ de pe piaţă. Se întâmpla în luna aprilie, iar Maria Sidorov a intrat în contact cu familia Ivaş. Mai întâi cu soţia, apoi cu Radu Ivaş.

„Mi s-au părut oameni de încredere, amabili, au trimis imediat pe cineva să îmi facă măsurători”, a povestit femeia. Din 21 aprilie a.c., aceasta a început să plătească sume în avans, pentru efectuarea lucrărilor.

„Mi-au spus că nu prea au încredere în oameni şi ar fi bine să le achit cât mai mult din suma totală, pentru a putea să îmi aducă geamurile şi uşile foarte repede. Fiind de bună credinţă, femeie cu frică de Dumnezeu, nu m-am gândit că aş putea fi trasă pe sfoară”, a povestit Maria Sidorov. După ce s-a împrumutat a achitat, în mai multe tranşe, costul integral al lucrării, 22.000 de lei, bani pentru care i s-au emis chitanţe.

 

„Tot timpul îmi spun că vin cu tâmplăria în câteva zile. Aşa mă poartă de luni de zile”

Probabil pentru a-i câştiga încrederea,  Radu Ivaş i-a montat acesteia imediat după semnarea contractului un geam la bucătărie, un geam la sufragerie şi o uşă de balcon. Lucrări cu o valoare de sub 1.000 de euro, avea să i se spună femeii. Deşi aceasta a semnat contractul iniţial pe 21 aprilie 2015, iar termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor este de 60 de zile, femeia nu a mai văzut ulterior nici un termopan montat la casa ei.

„Tot timpul îmi spun că vin cu tâmplăria în câteva zile. Aşa mă poartă de luni de zile”, este revoltată şi disperată femeia. Cum iarna bate la uşă, aceasta a apelat deja la o altă firmă, pentru o parte din lucrări.

Interesant este că Radu Ivaş i-a dat femeii la un moment dat suma de 200 de euro, cu titlul de despăgubiri pentru întârzieri. Este, probabil, o încercare a acestuia de a se acoperi împotriva reclamaţiei depuse de Maria Sidorov la Oficiul de Protecţie a Consumatorului Suceava.

 

Firma cu care a semnat contract femeia nu este înregistrată oficial

Marea problemă în cazul contractului semnat de Maria Sidorov este alta. Dacă în cazul altor plângeri contractele sunt semnate cu firma SC Transplast TOP SRL Suceava, care există, în cazul ei contractul este semnat cu firma SC Iujicons SRL.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava, comisarul-şef adjunct Vasile Latiş,  a precizat că din verificările efectuate a rezultat că această firmă nu figurează înmatriculată la Registrul Comerţului Suceava.

Atât în cazul Mariei Sidorov, cât şi al celorlalţi reclamanţi, Radu Ivaş şi-a luat angajamentul de a efectua lucrările asumate. Aceste angajamente au fost luate inclusiv în faţa şefului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava,însă termenele deja au expirat.

Radu Ivaş nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

 

Cine este Radu Ivaş

Radu Alexe Ivaş a fost condamnat la un an de închisoare în mai 2014 pentru evaziune fiscală şi sustragere de sub sechestru.

Înainte de a fi închis pentru această faptă, dar şi ulterior, pe numele firmei sale de termopane s-au adunat zeci de reclamaţii de la suceveni care au dat sume în avans pentru lucrări, iar apoi s-au trezit că sunt duşi cu vorba de la o săptămână la alta. În perioada în care Radu Ivaş a fost închis, afacerea a fost preluată de soţia sa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Afaceri” cu Radu Ivaş: O suceveancă aşteaptă de şase luni termopanele pentru care a achitat 22.000 de lei.
 Vizualizări articol: 3666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Afaceri” cu Radu Ivaş: O suceveancă aşteaptă de şase luni termopanele pentru care a achitat 22.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pretul spune totul ! trimis de
( 8 oct 2015, 17:05:40
Sa ma ierte cei pagubiti ,dar trebuie sa le spun ca daca doresti ceva ieftin , atunci trebuie sa te pregatesti pentru asteptat, si pe urma de umblat prin tribunale , sau sa faci amenintari cu moartea , etc . Un lucru exagerat de ieftin , ascunde intotdeauna ceva in spate . Cine nu a invatat acest lucru , este condamnat sa suporte consecintele . Va spun ca cei ce se afiseaza cu preturi exagerat de ieftine , caracterul lor este proportional cu pretul afisat .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei