Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2015 - Anul XX, nr. 234 (6046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lupul paznic la oi

Poliţistul de frontieră care ascundea un fugar în locuinţa sa a ajuns în boxa acuzaţilor

A ţinut duşmanul în casă, iar acum va trebui să răspundă în faţa legii. Este cazul unui poliţist de frontieră, agentul Doru Alexander, care a găzduit un traficant de ţigări dat în urmărire generală, încercând să-l protejeze de puşcărie. Acuzat de favorizarea infractorului, participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, agentul Doru Alexander, în vârstă de 45 de ani, din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Suceava, dosarul urmând să fie judecat de magistraţii Judecătoriei Darabani. Fapta este cu atât mai gravă cu cât cel protejat nu a fost un nevoiaş, care încerca să facă rost de bani pentru traiul zilnic, ci un tânăr care a făcut un obicei din a călca pe lângă lege. Cazul, care a făcut valuri în urmă cu o jumătate de an, vine să demonstreze încă o dată, dacă mai era nevoie, că în unele situaţii contrabandiştii sunt mână în mână cu poliţiştii de frontieră, cei plătiţi din bani publici să stopeze infracţiunile transfrontaliere.

 

Prietenie suspectă cu poliţistul de frontieră

Întreaga întâmplare îşi are începutul în urmă cu aproape doi ani, când Ionuţ Marius Adăscăliţei, în vârstă de 26 de ani, din Păltiniş, condamnat în trecut pentru furturi, şi-a găsit o nouă îndeletnicire după ce a ieşit din puşcărie, şi anume contrabanda cu ţigări. Prins în 2012 în timp ce încerca să introducă în ţară 3.010 pachete ţigări din Republica Moldova, el a fost condamnat la doi ani şi trei luni de închisoare, dar a ieşit destul de repede de după gratii. Aşa se face că pe 3 ianuarie, tânărul, ajutat de trei minori, a încercat să aducă alte 2.500 de pachete ţigări de contrabandă, dar a fost din nou prins şi eliberat ulterior. Culmea e că nici de această dată nu s-a liniştit, iar pe 11 ianuarie el a mai încercat un nou transport, de data aceasta de numai 500 de pachete de ţigări. Surprins şi acum de poliţiştii de frontieră, tânărul a abandonat coletul şi a reuşit să fugă. Arestat în lipsă de magistraţii Judecătoriei Darabani, Ionuţ Marius Adăscăliţei şi-a găsit ascunzătoarea chiar în gospodăria lui Doru Alexander, agent în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei.

 

A vrut să-l ajute şi cu informaţii clasificate

Cum a ajuns la el este greu de spus, dar tânărul din Păltiniş a stat aici timp de mai bine de trei săptămâni. Dar ce a urmat a întrecut orice închipuire. Deşi îl ţinea la dos pe tânăr, poliţistul de frontieră nu s-a mulţumit cu atât. L-a determinat pe un coleg de serviciu să acceseze bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne, încercând să afle datele folosite de anchetatori în încercarea de a-l depista pe fugar. Ba, mai mult, informaţiile i-ar fi fost puse pe tavă botoşăneanului, care încerca să-şi pregătească un alibi. Dar toată această încrengătură nu l-a ajutat prea mult pe tânăr, Ionuţ Marius Adăscăliţei fiind prins şi încarcerat pe 5 februarie. Iniţial, nu s-a pomenit nimic despre locul capturării, însă bomba a explodat la sfârşitul lui martie când, punând toate informaţiile cap la cap, procurorii PCA Suceava au descins la locuinţa poliţistului de frontieră şi l-au ridicat. "A îngreunat activitatea organelor de urmărire însărcinate cu punerea în executare a mandatului de arestare preventivă, respectiv localizarea şi prinderea persoanei dată în urmărire naţională", au subliniat procurorii în rechizitoriu. Reţinut iniţial pentru 24 de ore, poliţistul de frontieră a fost eliberat ulterior, iar acum va trebui să dea socoteală în faţa instanţei de judecată.

Între timp, şi Ionuţ Marius Adăscăliţei a fost trimis în judecată pentru trafic cu ţigări, dosarul fiind încă pe rolul Judecătoriei Darabani. Arestat, el a fost eliberat după circa două luni petrecute în spatele gratiilor, aflându-se în prezent sub control judiciar, astăzi urmând să aibă loc un nou termen al procesului.

 

Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul de frontieră care ascundea un fugar în locuinţa sa a ajuns în boxa acuzaţilor.
 Vizualizări articol: 3309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Poliţistul de frontieră care ascundea un fugar în locuinţa sa a ajuns în boxa acuzaţilor5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Haidi bre, trimis de
( 8 oct 2015, 11:53:47
ce faceți atâta tam-tam pentr-un pâcălici de traficant pitulat sub patul melițianului de bordură?
Asta-i păr la ceas față de afacerea melițienilor de la SPCLEP Ialomița care, din iuțeala condeiului, au transformat  ☭ ia în Califat muslim.
Abea aia treabă serioasă, nu prăpăditul și rufosul ista de traficant de la Suceava.
Auz', uăi, cică ierea 2500 de euro prețul de mercurial la o Carte de identitate din Valahia.
500 de euro dintr-aiștea întrau direct în buzunarul melițianului care plastografia actele de identitate ce confereau drept de liberă circulație, pe teritoriul UE, la niște maimuțe trândave, păduchioase și nesplălate.
Ș-atunci stai și te gândești cu mânie la fapte păcătoase:
Unii se agită, se documentează, formează opinie civică și aduc în atenție informații ce se doresc a fi ascunse, rup nopțile studiind tratate și acorduri - Maastricht = TUE, Roma = TFUE, consolidate cu prevederile Tratatului de la Lisabona, Acordul de aderare a României la U.E., legislație în materie românească, armonizată cu prevederile acordurilor și tratatelor la care România este parte, plus sumedenie de regulamente comunitare în materie de imigrație și azil, lansează petiții, propun dezbatere publică, inițiază proceduri... hmmm!... în conformitate cu legislația în vigoare din România, iar... alții, cum ar fi derbedeii și pușlamalele astea de la SPCLEP  ☭ ia, fac mațul gros vânzând documente ce atestă calitatea de cetățean comunitar.
Ș-atunci, să nu cazi în păcatul regretului abolirii pedepsei cu moartea, pedeapsă aplicabilă unor asemenea secături venale?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei