Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2015 - Anul XX, nr. 225 (6037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Peste 200 de copii au devenit poliţist junior

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 200 de copii care au participat vineri seară la evenimentul Noaptea Cercetărilor au plecat acasă cu insigna de poliţist junior. În acest mod, poliţiştii au încercat să le capteze atenţia micuţilor, în afara titlului simbolic de poliţist junior fiind organizate şi alte evenimente. Poliţiştii au organizat un joc puzzle, în care adolescenții şi-au testat cunoştinţele despre siguranţa on-line şi răspunderea penală. Totodată, copiii au avut ocazia să joace ,,Roata Prevenirii”, un joc cu întrebări din domeniul siguranţei personale, siguranţei pe internet şi a prevenirii consumului de droguri.

Pe esplanada Universităţii ,,Ştefan cel Mare” Suceava au fost aduse elemente de tehnică, laboratorul criminalistic mobil, precum şi câinele de urmă, toate acestea dovedindu-se un adevărat magnet pentru publicul prezent, format în cea mai mare parte din copii şi adolescenţi. 

„Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat pentru peste 300 de copii ateliere de lucru şi concursuri, pentru ca aceştia să înveţe să recunoască pericolele şi să nu devină victime ale unor infracţiuni. Poliţiştii au adus la cunoştinţa participanţilor proiectele de prevenire a criminalităţii desfăşurate, au promovat recomandări preventive şi au distribuit peste 300 de materiale tematice. Toţi copiii au primit pentru răspunsurile corecte oferite insigne cu inscripţia Poliţist Junior”, a menţionat subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.

Acesta s-a declarat încântat de faptul că pentru o seară publicul a interacționat direct cu poliţiştii de prevenire şi cu poliţiştii criminalişti, au aflat despre realizările și poveștile din spatele muncii lor, iar pe de altă parte a fost un prilej pentru tineri de a socializa şi a promova comportamentul nonviolent şi atitudinea responsabilă în comunitate.

,,Noaptea Cercetătorilor s-a constituit într-o manifestare care precede acțiunile cu caracter preventiv ce vor fi desfășurate în cadrul evenimentului național Săptămâna Prevenirii Criminalității 2015, evenimente cu ocazia cărora polițiștii suceveni vor fi în mijlocul comunității, promovând un concept de bază al unei poliții moderne și al unei societăți în siguranță, conceptul preventiv”, a mai adăugat subcomisarul Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de copii au devenit poliţist junior.
 Vizualizări articol: 1341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 200 de copii au devenit poliţist junior0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei