Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2015 - Anul XX, nr. 225 (6037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezoluţie

Nechifor: Cerem Guvernului să reanalizeze Hotărârea Guvernului Boc de a transfera gratuit conductele de gaz către Transgaz

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean al PSD Suceava a adoptat sâmbăta trecută o rezoluţie prin care solicită Guvernului României reanalizarea Hotărârii nr. 1216 din data de 29 octombrie 2009 prin care conductele de gaz construite în judeţ în cadrul proiectului „Suceava - Utilităţi şi mediu la standarde europene” au fost transferate gratuit către Societatea Naţională de Transport de Gaze NaturaleTransgazSA. Rezoluţia a fost propusă de liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, care a precizat că aceste conducte au fost construite cu bani dintr-un credit contractat pentru realizarea proiectului „Utilităţi şi mediu”, însă la solicitarea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, ele au fost transferate gratuit către Transgaz. Nechifor a arătat că deşi această companie avea obligaţia să continue construcţia conductei de gaz metan spre Vatra Dornei, din 2009 şi până în momentul de faţă nu s-a mai întâmplat nimic. „Adoptăm această rezoluţie având în vedere faptul că Guvernul Victor Ponta a dat salariile pe care guvernul PDL le-a tăiat, a dat pensiile înapoi, tăiate de PDL, a scăzut TVA pe care Guvernul PDL l-a crescut, dar şi având în vedere multele reparaţii sociale pe care Guvernul Victor Ponta le-a făcut pentru a repara ceea ce a tăiat Guvernul PDL”, a spus Nechifor. El a subliniat faptul că după acest transfer „nu s-a mai făcut nimic”, şi a adăugat că din punctul său de vedere nu a fost o decizie înţeleaptă ca toate conductele de gaz de înaltă presiune realizate în cadrul proiectului „Utilităţi şi mediu” să fie predate gratuit.

„Noi cerem astăzi Guvernului să reanalizeze această hotărâre de guvern, care sper să poată fi gândită într-o formă care să ducă la deblocare. Aveţi cu toţii rate şi dobânzi de plătit în acest proiect pe care Guvernul şi l-a asumat că-l duce la capăt şi eu cred că nu a fost o decizie înţeleaptă ca din munca noastră şi din banii noştri, cu proiectul nostru, să transferăm gratuit această investiţie. Sunt primari într-o situaţie deosebit de grea şi cred că trebuie să găsim o formulă prin care să încercăm să scăpăm de presiunea financiară”, le-a transmis Cătălin Nechifor primarilor şi liderilor PSD din localităţile judeţului. De precizat că în cadrul Consiliului Judeţean al PSD Suceava, mai mulţi primari s-au declarat nemulţumiţi de faptul că sunt nevoiţi să plătească rate şi dobânzi la creditul contractat pentru „Utilităţi şi mediu”, deşi nu au beneficiat de  nici o investiţie de pe urma acestuia şi, mai mult, conductele de gaz metan nu au ajuns în localităţile pe care le conduc.

Prezent la întâlnire, deputatul PSD Gavril Mîrza, care a promovat şi iniţiat proiectul „Utilităţi şi mediu” atunci când era preşedinte al Consiliului Judeţean, a spus că proiectul a fost gândit bine, însă în momentul în care trebuia efectiv să înceapă realizarea lui, la guvernarea ţării a ajuns fosta Alianţă DA, emiterea avizelor necesare fiind tergiversată la acea vreme. Mîrza a precizat că avizul pentru traversarea unor suprafeţe forestiere a conductelor nu a fost emis de Gheorghe Flutur atunci când acesta a fost ministru al Agriculturii, aceste documente fiind aprobate abia când acest minister a fost condus de Decebal Traian Remeş. El a subliniat că împrumutul de 86,3 milioane de euro contractat pentru acest proiect este garantat de Guvern, motiv pentru care acesta ar trebui să ramburseze banii. „Ca om nu am conştiinţa încărcată că am greşit. Am avut o idee bună pentru ca în judeţul Suceava să fie conducte de gaz şi să fie gigacaloria ieftină”, a spus Mîrza.

În acelaşi timp, Cătălin Nechifor a ţinut să mai adauge că în ultima perioadă i-a văzut pe cei de la PDL că au început să aibă curaj şi că vor „să vină să facă din nou pe vătafii în judeţ”. „Am văzut asta în ultima perioadă, nu de multă vreme ce-i drept, pentru că vreo câţiva ani cei de la PDL au stat cu capul la cutie, au ştiut ce au făcut şi au înghiţit. Acum îi mână curajul. Acum văd că deja sunt mai agitaţi, şi parcă le e dor să taie iar pensii şi salarii”, a afirmat Nechifor. El a mai spus că PSD trebuie să spună clar şi hotărât ce a făcut în Suceava şi în toate localităţile, iar una dintre problemele care trebuiesc lămurite este şi cea a proiectului „Utilităţi şi mediu”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: Cerem Guvernului să reanalizeze Hotărârea Guvernului Boc de a transfera gratuit conductele de gaz către Transgaz.
 Vizualizări articol: 1506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor: Cerem Guvernului să reanalizeze Hotărârea Guvernului Boc de a transfera gratuit conductele de gaz către Transgaz0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei