Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2015 - Anul XX, nr. 225 (6037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Casă de piatră

Nuntă de vis pentru îndrăgita interpretă Viorica Macovei, care s-a căsătorit sâmbătă, la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Îndrăgita interpretă de muzică populară Viorica Macovei s-a căsătorit sâmbătă, 26 septembrie, la Gura Humorului, cu alesul inimii ei, consilierul județean UNPR din Piatra Neamț Daniel Vasiliu. Cununia civilă şi cununia religioasă au avut loc în Catedrala „Naşterea Maicii Domnului” din Gura Humorului. Cei doi miri au spus „Da” în faţa primarului Marius Ioan Ursaciuc, după care, un sobor impresionant de preoţi, în frunte cu ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat cununia religioasă a mirilor, moment plin de emoţie pentru toţi cei prezenţi.

După lăsarea serii, nunta de vis, petrecerea cu sute de invitaţi, a avut loc la restaurantul Toaca Bellevue din localitate. Cei doi miri au împărţit emoţiile nunţii lor cu părinţii, rudele, cele două perechi de naşi (Ina şi Constantin Roca şi Maria şi Laurenţiu Ivan), dar şi cu mulţi colegi şi prieteni veniţi din toată ţara.

 

Eleganţă şi rafinament

Într-o locaţie de vis, într-o sală ornată cu mult bun-gust, din decor nelipsind hortensiile albe şi roz, trandafirii albi, gladiole şi anthurium, invitaţii s-au simţit cu adevărat speciali. Viorica a lăsat costumul popular deoparte şi a purtat o rochie albă, tip sirenă, cu dantelă, cu umerii dezgoliţi, o rochie care îi copia foarte bine trupul armonios şi care îi dădea un aer de eleganţă şi rafinament. Buchetul de mireasă a fost alcătuit din flori albe, iar tortul ales de miri a fost alb „dantelat”. Părul prins într-un coc lejer, un machiaj natural şi zâmbetul cuceritor al artistei au făcut ca toţi invitaţii să aprecieze că este „cea mai frumoasă mireasă”. Din meniul ales de miri nu au lipsit sărmăluţele bucovinene cu mămăliguţă, frigăruile, muşchiul de porc cu garnitură de cartofi gratinaţi, peştele, afinata bucovineană şi pălinca.

 

În căutarea unei cunoştinţe... pe viaţă

Alături de artista bucovineană, în momentul cel mai frumos din viaţa ei, i-au fost alături mulţi colegi de breaslă, care le-au oferit invitaţilor şi scurte momente muzicale: Dănuț Onoiu, Marius Zgâianu, Maria Macovei, Alexandru Brădăţan, Florentina şi Petre Giurgi, Rareş Borlea (Raoul), trupa Provincialii.

Viorica Macovei este una dintre interpretele de muzică populară preferate de publicul din Bucovina, dar care este invitată des la evenimente în toată ţara. Interpreta şi-a întâlnit „bărbatul vieţii” abia în anul 2014, la Bucureşti. După cum a declarat artista la acea vreme, prima cafea a băut-o împreună cu Daniel Vasiliu în pauza unui seminar de la un curs de la Institutul Diplomatic (un master pe o perioadă de 6 luni). Daniel Vasiliu a ajuns la respectivul curs pentru că „este în căutare de noi cunoştinţe, oportunităţi şi, de ce nu, lecţii de viaţă”, pe baza recomandării unui fost diplomat de carieră, deputatul Marian Enache (colegul său de la UNPR). Printre diplomaţi, oameni care lucrează în administraţie, Daniel Vasiliu a avut-o colegă şi pe Viorica Macovei (la rândul ei absolventă de management în turism). A urmat apoi o ieşire în oraş, cei doi s-au apropiat şi au început o relație. Consilierul judeţean Vasiliu nu este la prima căsnicie. Divorţul acestuia de fosta soţie a fost pronunţat în 2013 şi, după cum a declarat el, „a fost unul civilizat, pentru că aşa e normal şi e vorba şi de ceea ce rămâne după o căsnicie, fie ea şi ratată”.

 

Cântec şi diplomaţie

Viorica Macovei a spus pentru prima dată „Da” în faţa ofiţerului stării civile. Artista a declarat cu ceva timp în urmă că i-a fost foarte greu până acum să găsească acel bărbat care să înţeleagă programul unui artist care, de obicei, în zilele de sfârşit de săptămână pleacă de acasă, pentru că trebuie să cânte şi să încânte oamenii, aceasta fiind meseria ei.

Artista, născută pe 26 martie 1985, în comuna Mănăstirea Humorului, este cea de-a treia fiică a familiei Macovei. Este absolventă a Facultăţii de Istorie-Geografie, specializarea Geografia Turismului, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, absolventă a cursurilor de masterat din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice a USV, specializarea Management, absolventă a cursurilor de perfecţionare “Protocol şi etichetă în diplomaţie” şi “Politică externă şi diplomaţie”, din cadrul Institutului Diplomatic Român. De aceea, poate, artista a declarat că nu doreşte ca jobul pe care îl are acum, acela de interpretă de muzică populară, să fie singurul, fiind atrasă şi de o posibilă carieră în diplomaţie. Acest vis al diplomaţiei a dus-o la întâlnirea cu cel cu care a hotărât să-şi unească destinul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nuntă de vis pentru îndrăgita interpretă Viorica Macovei, care s-a căsătorit sâmbătă, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 42811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 15 voturi
Nuntă de vis pentru îndrăgita interpretă Viorica Macovei, care s-a căsătorit sâmbătă, la Gura Humorului3.8515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei