Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2015 - Anul XX, nr. 225 (6037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Hexa Campeăo!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbătă seara, România a ajuns mai tare ca Brazilia, care e doar penta campeão, în timp ce echipa noastră e hexa campeão! E drept, brazilienii sunt de cinci ori campioni mondiali, noi de şase ori, însă doar europeni, ei - la fotbal, noi – la minifotbal! Oricum, sunt şanse să scriem şi cu două cifre, căci „europenele” la minifotbal sunt în fiecare an. Cei de la sport.ro au transmis competiţia din Croaţia, iar finala a fost comentată chiar de vedeta postului, Mihai Mironică. În sfârşit, după ediţii întregi în care am câştigat prin pragmatism, măcar de data asta aveam o medie de două goluri pe meci până la finală, la care am reuşit o mână de goluri, unul mai spectaculos decât altul. Pentru prima oară, au fost în lot şi jucători de la echipe bucureştene, ceea ce arată măcar la nivel de intenţie că minifotbalul din Capitală începe să conteze (acum câţiva ani, la un turneu final naţional, un organizator din Sălaj mă întreba unde s-au ascuns fotbaliştii din Bucureşti, care nici măcar nu treceau de turneele regionale!). Ca singur jucător prezent încă de la prima ediţie a campionatului bucureştean, pot spune că s-a depăşit de mult perioada romantică, în prezent nivelul valoric fiind la cote foarte înalte. Totuşi, trebuie spus că aproape toţi selecţionabilii de la Tanzmanschaft, campioana en titre a Capitalei, au fost aduşi abia în acest sezon, iar de bine ce au fost aduşi, au şi luat bătaie cu 2-0 de la rivala Neaţa, echipa lui Dani Oţil, care a dat şi ea un jucător la lot. Ca selecţioner, locul lui Tiberiu Lajos, absent din motive personale, a fost ţinut de Dan Cojocaru, despre care nu se poate spune că nu se pricepe, echipa sa din Iaşi ieşind campioană naţională de câteva ori, dar care putea să ne scutească de spectacolul grotesc din semifinale, când mergea în genunchi pe teren. Cine are credinţă nu face paradă de ea, eventual pupă discret nişte iconiţe. Cât priveşte afirmaţia lui Mironică, aceea referitoare la statutul de amatori, aşa se vede din exterior, dar unii şi-au făcut asociaţii sportive, iar alţi pasionaţi vin cu bani de-acasă, de la familiile lor, cum ar spune Gigi Becali, ca să dea de-o bere la băieţi.

În încheiere, să salutăm şi performanţa Irinei Begu, aflată la al doilea titlu WTA al carierei, pe care l-a câştigat en fanfare la Seul, cu doar 6 game-uri cedate în semifinală + finală!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hexa Campeăo!.
 Vizualizări articol: 1431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Hexa Campeăo!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O vorbă pentru Mironică ! trimis de
(28 sep 2015, 11:22:47
Să scrie o carte,să deseneze ceva , să facă orice - dar să nu mai comenteze! Strică audienţa şi nervii telespectatorilor ! E aproape de cei de la digi(Socol et comp.)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei