Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2015 - Anul XX, nr. 225 (6037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”, şcoală-partener a Republicii Federale Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi a avut loc săptămâna trecută o manifestare dedicată acordării statutului de şcoală-partener a Republicii Federale Germania unităţii de învăţământ. Evenimentul, important pentru comunitatea şcolară rădăuţeană, a beneficiat de prezenţa lui Dieter Jaeschke, coordonator al Programului de acordare a diplomelor de limba germană în România. Acesta a înmânat conducerii colegiului rădăuţean, pe lângă diplome, placheta onorifică de şcoală-partener, care conferă recunoaşterea oficială de membru în reţeaua globală de şcoli partenere cu Republica Federală  Germania. Placheta conferă şcolii posibilitatea de a demonstra, în mod concret, apartenenţa la reţeaua „Şcolilor partenere ale viitorului”.

Proiectul „Şcolile: Partenere ale viitorului” (PASCH) consolidează şi uneşte o reţea mondială de circa 1.500 de şcoli ce beneficiază de o legătură specială cu Republica Federală Germania. Se constituie astfel, pentru tinerii din instituţia de învăţământ, climatul adecvat descoperirii uneia dintre culturile europene remarcabile şi se încurajează învăţarea limbii germane, ca bază pentru viitoarea lor dezvoltare.

Directorul instituţiei şcolare rădăuţene, Carmen Andronachi, a mulţumit Ambasadei germane şi lui Dieter Jaeschke pentru sprijinul consistent acordat în timpul procedurilor de aderare, precum şi în timpul pregătirilor pentru primele examene din primăvara acestui an în vederea obţinerii Diplomei de limba germană – treapta I. „În această şcoală avem profesori de limba germană înzestraţi cu o experienţă temeinică dar, mai ales, cu pasiune”, a declarat profesoara Carmen Andronachi, completând că „dăruirea şi profesionalismul îşi vădesc impactul atât la nivelul tinerilor pe care-i educă, dar mai ales al comunităţii. Cu toate acestea, un program atât de solicitant şi exigent cum este cel de pregătire pentru obţinerea Diplomei de limba germană nu poate fi implementat decât cu sprijin extern susţinut.”

 

Dieter Jaeschke: „Am descoperit elevi cu foarte multă creativitate, cu o imaginaţie debordantă”

În cadrul manifestării desfăşurate miercuri, 23 septembrie, au fost acordate 44 de diplome elevilor cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, care au obţinut rezultate remarcabile la examenul ce a avut loc în luna martie a acestui an. Dieter Jaeschke, care a examinat elevii în calitate de preşedinte de comisie a probei de comunicare orală, alături de profesoara Angelica Popovici, i-a felicitat pe tineri pentru performanţele şi rezultatele lor deosebite în ceea ce priveşte învăţarea limbii germane, şi totodată pentru prezentările interesante ce au conferit activităţii distincţia binemeritată.

„La Colegiul <Eudoxiu Hurmuzachi> am descoperit elevi cu foarte multă creativitate, cu o imaginaţie debordantă, cu dorinţa sinceră de a creşte din punct de vedere intelectual. Am descoperit cu încântare elevi perseverenţi, ambiţioşi, obişnuiţi cu programul solicitant şi cu provocările educative. Apreciez foarte mult rezultatele excelente din acest an obţinute de elevii colegiului”, a declarat Dieter Jaeschke.

 

„Eudoxiu Hurmuzachi”, a doua instituţie membră PASCH din judeţul Suceava

Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi este a doua instituţie membră PASCH şi totodată acreditată pentru organizarea şi susţinerea examenului de certificare lingvistică – DSD 1 (Deutsches Sprachdiplom 1) din judeţul Suceava, alături de Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava. Profesoara Angelica Popovici ne-a explicat că „Centrala pentru Activitate Şcolară în Străinătate (ZfA) din cadrul Oficiului Federal Administrativ asistă în România 44 de şcoli care organizează examenul pentru obţinerea Diplomei de limba germană (DSD). Din însărcinarea Ministerului Federal al Afacerilor Externe şi cu concursul landurilor federale, Centrala pentru Activitate Şcolară în Străinătate (ZfA) sprijină, în prezent, sub aspect financiar, pedagogic şi al personalului, peste 140 de şcoli germane în străinătate şi aproximativ 1.000 de şcoli care organizează examenul pentru obţinerea Diplomei de limba germană”.

Centrala pentru Activitate Şcolară în Străinătate consolidează dezvoltarea şcolară orientată spre calitate şi sprijină înfiinţarea de noi şcoli cu profil german. De asemenea, consiliază şcolile ţării gazdă privind structurarea orelor de limba germană şi introducerea examenelor de absolvire în conformitate cu standardele germane. Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” a dobândit, prin efortul şi pasiunea dascălilor, entuziasmul şi interesul tinerilor, un loc binemeritat în galeria şcolilor ce organizează examenul pentru obţinerea Diplomei de limba germană. Obţinerea acestei diplome reprezintă un pas important în dezvoltarea ulterioară a tinerilor, o condiţie necesară în consolidarea unei cariere de succes.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”, şcoală-partener a Republicii Federale Germania.
 Vizualizări articol: 2117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”, şcoală-partener a Republicii Federale Germania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei