Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 sep 2015 - Anul XX, nr. 224 (6036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blocaj

Ornamentele de iarnă pentru toate cartierele Sucevei, motiv de dispută politică în Consiliul Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Montarea de decoraţiuni de Crăciun şi de instalaţii de iluminat pentru înfrumuseţarea tuturor cartierelor Sucevei în perioada sărbătorilor de iarnă s-a „blocat” la stadiul de intenţie, după ce joi, în Consiliul Local, alocarea de fonduri pentru achiziţia acestora a devenit subiect de dispută politică.

În cadrul proiectului de rectificare bugetară, primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că, la solicitarea cetăţenilor din mai multe cartiere, propune alocarea unei sume pentru achiziţia de ornamente de Crăciun, în condiţiile în care pentru acest an nu au fost alocate fonduri decât pentru ornamentele de Paşti, înlocuite în această primăvară.

„Pentru sărbătorile de iarnă propun acordarea sumei de 250.000 de lei. În fiecare anam mai cumpărat ornamente, le recondiţionăm, le reparăm, dar am primit multe reproşuri din partea oamenilor din Obcini şi George Enescu că la ei nu ajung niciodată aceste ornamente. Noi punem de obicei în zona centrală şi în Burdujeni, dar pentru celelalte cartiere nu avem suficiente ornamente şi instalaţii. De aceea am spus că ar fi corect să punem astfel de ornamente de iarnă în toate cartierele. Putem face acest efort, nu este atât de mare”, a spus Lungu.

Fără a se opune proiectului, viceprimarul Lucian Harşovschi i-a pus „piedică”, subtil, printr-un amendament.

„An de an s-au achiziţionat echipamente pentru sărbători, dar ar trebui ca mai întâi să avem o situaţie concretă a ceea ce este în magazii, să vedem ce mai putem repara. Sunt solicitări şi pentru multe alte probleme – săli de sport, parcări, unităţi de învăţământ...”, a spus Harşovschi, care a cerut prin amendament ca suma de 250.000 lei, redusă de la alte capitole bugetare, să rămână la fondul de rezervă.

„Să înţeleg că nu sunt de acord consilierii PNL să punem ornamente de iarnă în George Enescu şi Obcini sau în Iţcani, unde ar fi necesare de asemenea. Dacă mai amânăm alocarea acestor fonduri, până se aprobă, până se fac procedurile de achiziţie, nu cred că mai este posibil să le punem anul acesta. Dacă vreţi să le punem la Crăciunul de anul viitor, asta e viaţa...o să le pun tot eu”, a fost replica primarului, care a stârnit un val de hohote în rândul consilierilor locali, pentru că, indirect, a lăsat să înţeleagă că va candida pentru un nou mandat, ceea ce ar încurca serios planurile celor care şi-au anunţat deja înscrierea în cursa pentru Primăria Suceava.

Motivaţia dată de Harşovschi a fost alta: „Aveţi dreptate că trebuie puse în toate cartierele, dar trebuie să fim concişi şi concreţi cu aceste sume, pentru că vrem să dezvoltăm oraşul”.

Amendamentul său a trecut, mai ales că liberalii deţin majoritatea în Consiliul Local, încât banii care ar fi mers către achiziţia de ornamente au rămas la fondul de rezervă al municipalităţii sucevene, de unde ar putea căpăta alte destinaţii, în funcţie de necesităţile de moment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ornamentele de iarnă pentru toate cartierele Sucevei, motiv de dispută politică în Consiliul Local.
 Vizualizări articol: 1752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ornamentele de iarnă pentru toate cartierele Sucevei, motiv de dispută politică în Consiliul Local1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei