Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 sep 2015 - Anul XX, nr. 224 (6036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Propunere

Aeroportul Suceava vrea să reducă tarifele aeroportuare pentru a atrage companiile aeriene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava intenţionează să reducă majoritatea tarifelor aeroportuare începând de anul viitor în vederea atragerii companiilor aeriene şi a pasagerilor. Potrivit unui proiect publicat de Consiliul Judeţean Suceava, Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome Aeroportul „Ştefan cel Mare” a propus diminuarea unor tarife faţă de anul 2015, începând cu tariful de aterizare, care ar urma să se modifice de la 5 la 3 euro/tonă. De asemenea, serviciile pentru pasageri se modifică de la 5 euro/pasager, în 2015, la 2 euro/pasager, începând cu anul 2016, în timp ce tariful de securitate aeroportuară ar urma să se reducă de la 4,16 euro/pasager, la 1 euro/pasager. Un alt tarif care ar urma să fie diminuat este cel pentru staţionare, propunerea fiind ca acesta să scadă de la 0,20 euro/tonă/oră la 0,10 euro.

Directorul adjunct al Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava, Marius Grosu, ne-a declarat în cursul zilei de ieri că decizia de a diminua aceste tarife a fost luată pentru ca aeroportul să devină mai competitiv pe piaţă.

„Vrem astfel să atragem la Suceava atât traficul aerian, cât şi un număr cât mai mare de pasageri. După finalizarea proiectului de modernizare a aeroportului va trebui să devenim cât mai competitivi şi să atragem atât curse aeriene, cât şi pasageri. Preţurile care au fost până acum nu au mai fost revizuite de mult. Efectiv nu putem să practicăm un preţ mare şi să avem speranţe că vom avea şi trafic”, a spus Marius Grosu. El a mai adăugat că nivelul tarifelor propuse pentru a fi adoptate şi care ar urma să fie aplicate de anul viitor vor acoperi cheltuielile pe care le are aeroportul.

 

Aeroportul Suceava prestează singur serviciile de handling, de pregătire a aeronavelor şi serviciile pentru pasageri

Pe de altă parte, directorul aeroportului, Ioan Măriuţa, a precizat că spre deosebire de alte aeroporturi din ţară, cel din Suceava prestează singur serviciile de handling, de pregătire a aeronavelor pentru şi după curse şi serviciile pentru pasageri. „Aeroportul din Suceava prestează aceste servicii, dar şi altele, în regie proprie, ceea ce reprezintă surse suplimentare de venit”, a spus Măriuţa. El a adăugat că după ce vor fi aprobate, noile tarife aeroportuare vor fi prezentate companiilor aeriene interesate să opereze zboruri de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava.

Lucrările de modernizare a aeroportului din Suceava vor fi finalizate până la data de 25 octombrie 2015, în momentul de faţă lucrându-se la platforma betonată de îmbarcare/debarcare.

Proiectul „Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS” are o valoare de 104,9 milioane de lei, fără TVA. Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a declarat că după finalizarea lucrărilor, aeroportul Suceava va fi cel mai modern şi mai bine dotat aeroport din ţară. Administraţia judeţeană intenţionează să continue lucrările de modernizare a aeroportului, prin amenajarea unor noi terminale pentru plecările şi sosirile internaţionale în cinci dintre actualele clădiri ale Centrului Economic Bucovina Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aeroportul Suceava vrea să reducă tarifele aeroportuare pentru a atrage companiile aeriene.
 Vizualizări articol: 4258 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Aeroportul Suceava vrea să reducă tarifele aeroportuare pentru a atrage companiile aeriene4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bine ca s-au grabit lucrurile, ca de la anul.... trimis de
(26 sep 2015, 18:46:42

Noul regulament al Uniunii Europene privind aeroporturile se va inaspri de anul viitor, astfel incat cele care au un trafic de peste 3 milioane de persoane nu vor mai putea beneficia de investitii publice.

"Se inaspresc foarte mult regulile. Mare parte din investitiile in aeroporturile din Romania sunt finantate din fonduri publice. Acest lucru nu se va mai putea intampla de anul viitor la aeroporturile cu un trafic de peste 3 milioane de pasageri", a spus avocatul Mihai Furtuna, la o conferinta de specialitate..

Va fi afectat in mod direct aeroportul Henri Coanda, care genereaza un trafic de aproape 7 milioane de persoane. Acesta nu va mai putea beneficia de niciun fel de investitie publica fara incalcarea reglementarilor Uniunii Europene.

Pentru aeroporturile cu un trafic mai mic de 1 milion de persoane ajutorul public va fi limitat la maxim 75%, iar la cele de peste 1 milion de persoane la cel mult 50%.

Prezent la conferinta, David Ciceo, presedintele Asociatiei Aeroporturilor din Romania, a declarat ca Romania a avut anul trecut peste 10 milioane de pasageri pe curse aeriene, fata de 2 milioane in 1996, iar aeroportul Henri Coanda Otopeni va inregistra peste 7 milioane pasageri.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat in primele noua luni venituri totale de 488 milioane lei, in crestere cu 7,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si un trafic total de 5,86 milioane pasageri, in crestere cu 1%”.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei