Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 sep 2015 - Anul XX, nr. 224 (6036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proces la final

Violatorii care au batjocorit o bătrână de 80 de ani au scăpat destul de ieftin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi indivizi care în urmă cu mai bine de patru ani au batjocorit o bătrână în vârstă de 80 de ani şi-au aflat pedepsele finale. Dacă Mădălin Tănase era, la vremea comiterii faptei, minor (împlinise vârsta de 17 ani), celălalt autor, Gheorghe Cristinel Botă, acum în vârstă de 31 de ani, era recidivist, cu alte două condamnări în spate, una pentru tâlhărie şi alta pentru violare de domiciliu.

Într-o primă fază, pentru Mădălin Tănase, de loc din Forăşti, s-a luat măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani şi 6 luni. În mai 2015, când Judecătoria Fălticeni a dat soluţia, Mădălin Tănase îşi efectuase deja sancţiunea, astfel încât împotriva sa nu s-a mai dictat nimic altceva.

În schimb, Gheorghe Cristinel Botă, de loc din comuna ieşeană Tătăruşi, a primit o condamnare de 6 ani de închisoare, la care s-au adăugat sporuri din pedepsele anterioare, astfel încât în final s-au adunat 10 ani de închisoare cu executare. Se întâmpla la instanţa de fond, Judecătoria Făticeni, pentru ca în apel, la Curtea de Apel Suceava, Botă să primească tot 6 ani pentru violul din martie 2011, la care s-a mai adăugat un spor de 1 an, astfel încât rezultanta este o condamnare de 7 ani de închisoare, ceea ce înseamnă că potrivit legislaţiei din România în scurt timp va fi din nou liber.

 

Bătrâna în vârstă de 80 de ani, mamă a patru copii stabiliţi la casele lor, locuia într-o zonă izolată a comunei Forăşti

Femeia în vârstă de 80 de ani violată de cei doi nu s-a dus la Poliţie să reclame ce i s-a întâmplat, în schimb i-a povestit fiului ei, care a anunţat ulterior organele de cercetare penală.

Victima i-a povestit că în seara zilei de 8 martie 2011, în jurul orei 21:00, doi tineri necunoscuţi i-au intrat cu forţa în casă şi au ameninţat-o cu cuţitul, iar dintr-un dulap i-au luat suma de 50 de lei.

Pentru a le spune unde îşi ţine economiile, crezând că vor pune mâna pe mai mulţi bani, agresorii au lovit-o pe bătrână cu pumnii şi picioarele peste faţă şi mâini.

Ba mai mult, din scenariul conturat de judiciariştii fălticeneni, cei doi tineri au şi violat-o pe rând pe bătrâna lipsită de apărare. Varianta violului a fost confirmată şi de medicii legişti care au examinat-o pe victimă.

Agresorii au plecat din casa bătrânei abia spre miezul nopţii, la un moment dat cerându-i chiar să consume băuturi alcoolice împreună cu ei. La plecare, au luat din locuinţa victimei şi o sticlă cu vin şi una cu vişinată.

Poliţiştii fălticeneni s-au mişcat rapid şi, deşi victima habar nu avea cine sunt agresorii ei, au reuşit să adune toate informaţiile care să-i ducă pe urma acestora.

Mădălin Tănase şi Cristian Botă au fugit la Iaşi, iar mai apoi au plecat spre localitatea de domiciliu a lui Botă.

Poliţiştii au reuşit să-i prindă în doar două zile şi astfel a început ancheta. Iniţial, au negat cu vehemenţă că ar fi jefuit-o şi violat-o pe bătrână, însă, ulterior, puşi în faţa probelor strânse de anchetatori, au recunoscut totul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Violatorii care au batjocorit o bătrână de 80 de ani au scăpat destul de ieftin.
 Vizualizări articol: 3145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Violatorii care au batjocorit o bătrână de 80 de ani au scăpat destul de ieftin5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(26 sep 2015, 11:14:09
No comment!
2.   Justitia.... trimis de
(26 sep 2015, 13:47:49
Politia ii prinde iar justitia isi bate joc de toata lumea !!! Talharie, viol, cutit... As vrea sa vad o doamna judecatoare sau un domn judecator cum ar reactiona daca mamele lor ar fi violate...
3.   Tanasa-i bota trimis de
(28 sep 2015, 07:35:10
La prima vedere te intrebi daca acesti indivizi sunt normali psihic,apoi daca nu-ti vine sa le iei pielea pentru fapta lor.
Niste nenorociti ordinari.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei