Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 sep 2015 - Anul XX, nr. 224 (6036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale silvice

40 de amenzi date de inspectorii silvici şi peste 200 de mc de masă lemnoasă confiscată, în doar câteva zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Verificările făcute recent de inspectorii silvici din cadrul Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic Suceava au dus la aplicarea unui număr mare de amenzi contravenţionale, în doar câteva zile, precum şi la confiscarea a peste 200 de mc de masă lemnoasă.

În decurs de numai cinci zile, săptămâna trecută, au fost verificaţi 19 agenţi economici care procesează sau depozitează material lemnos şi s-au efectuat 16 acţiuni de control al circulaţiei materialelor lemnoase, ocazie cu care au fost aplicate 40 de amenzi în valoare de 74.000 de lei, fiind confiscată cantitatea de 155 metri cubi de material lemnos.

De asemenea, au fost efectuate nouă inspecţii de fond şi patru controale privind modul de respectare a regulilor de exploatare forestieră, fiind constatată tăierea ilegală a unui volum de 51 m.c. material lemnos, cu o valoare de 13.200 de lei. Deoarece fapta poate fi apreciată ca infracţiune silvică, au fost sesizate organele abilitate să efectueze cercetări specifice şi să identifice toate persoanele responsabile pentru săvârşirea acesteia.

 

Controalele făcute de Comisariatul de Regim Silvic şi Cinegetic vor continua

O parte dintre acţiunile de control au fost efectuate cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi al Direcţiei Silvice Suceava, în baza protocoalelor de colaborare încheiate între aceste instituţii.

„Comisariatul de Regim Silvic şi Cinegetic va desfăşura în continuare verificări complexe ale modului în care toţi operatorii economici care exploatează, transportă, depozitează sau procesează materiale lemnoase respectă prevederile legale în vigoare. Controalele se vor desfăşura atât în suprafeţele de pădure gestionate de structuri silvice, cât şi în depozitele de material lemnos sau pe drumuri publice şi forestiere”, a declarat şeful CRSC Suceava, Daniel Coroamă.

În paralel cu aceste acţiuni se continuă demersurile în vederea preluării în pază a suprafeţelor de fond forestier pentru care proprietarii nu au încă încheiate contracte de pază cu o structură silvică autorizată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 40 de amenzi date de inspectorii silvici şi peste 200 de mc de masă lemnoasă confiscată, în doar câteva zile.
 Vizualizări articol: 1730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
40 de amenzi date de inspectorii silvici şi peste 200 de mc de masă lemnoasă confiscată, în doar câteva zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei