Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 sep 2015 - Anul XX, nr. 224 (6036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Speranţe

Flutur susţine că PNL speră în onestitatea unor parlamentari care vor spăla imaginea României votând demiterea premierului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copreședintele Organizaţiei Judeţene a PNL, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat vineri că pentru susţinerea moţiunii de cenzură intitulate "Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", liberalii poartă discuţii cu celelalte partide parlamentare, însă speră în onestitatea unor parlamentari care vor refuza ca imaginea lor să fie asociată unei guvernări "conduse de un inculpat trimis în judecată". "PNL a așteptat ca Ponta să demisioneze, ca un gest de salubritate politică. Tandemul premier – inculpat nu merge. Nicăieri în Europa nu merge. În alte state membre ale UE, miniștri, premieri și chiar președinţi au renunţat la funcţie la scurt timp după ce au fost acuzaţi de corupţie. Spre exemplu, președintele federal al Germaniei între 2010-2012, Christian Wulff, a demisionat a doua zi după ce procurorul general a solicitat ridicarea imunităţii sale într-un scandal de corupţie", a arătat liderul liberal. Gheorghe Flutur consideră că Ponta trebuie să plece din fruntea Guvernului pentru că "un premier acuzat de fals în înscrisuri nu poate semna acte normative ale României, un premier acuzat de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată nu poate gira bugetul României, un premier aflat în faţa judecătorilor pentru spălarea banilor nu poate avea pe mână taxele și contribuţiile românilor, un premier acuzat de fapte legate de corupţie nu va putea garanta românilor un scrutin corect în 2016, un astfel de premier va negocia cu FMI doar de pe treptele tribunalului, între două înfăţișări".

 

Gheorghe Flutur susţine că Ponta compromite România ţinându-se cu dinţii de funcţie

Flutur a arătat că în acest moment, guvernarea e blocată, relaţia României cu partenerii externi e inexistentă, ca și relaţia cu opoziţia. Demiterea lui Ponta, a precizat copreședintele PNL Suceava, ar echivala cu tăierea acestui nod gordian. "În PSD s-a discutat scenariul ca partidul să-i retragă sprijinul politic lui Ponta din raţiuni electorale, întrucât Ponta trage PSD în jos. Ponta e un bolovan de gâtul PSD, așa cum e un bolovan de gâtul României, din cauza problemelor sale penale și a refuzului de a demisiona. În coaliţia de guvernare sunt mai multe divergenţe, iar PNL speră în onestitatea unor parlamentari care vor refuza ca imaginea lor să fie asociată unei guvernări conduse de un inculpat trimis în judecată", a menţionat Gheorghe Flutur. El a adăugat că PNL refuză să discute despre funcţii guvernamentale și că partidul se concentrează pe rezolvarea problemelor de imagine ale României, generate de situaţia penală a lui Ponta. "Pentru susţinerea moţiunii de cenzură, PNL poartă discuţii cu celelalte partide parlamentare, însă noi considerăm că Programul de guvernare al PNL poate fi pus în aplicare doar de un premier liberal. PNL își va asuma guvernarea de îndată ce va fi în situaţia de a o prelua, dar consideră că cea mai bună formulă este un Guvern PNL", a precizat Flutur.

"Referitor la situaţia lui Victor Ponta, PNL este primul partid care susţine prezumpţia de nevinovăţie. Nu putem însă ignora faptul că premierul a fost acuzat, iar acuzaţiile respective sunt făcute în baza unor probe instrumentate. Faptul că Ponta ţine cu dinţii de funcţie nu face decât să compromită această poziţie importantă de reprezentare, iar consecinţa o reprezintă compromiterea României", a mai spus Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur susţine că PNL speră în onestitatea unor parlamentari care vor spăla imaginea României votând demiterea premierului.
 Vizualizări articol: 2081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 9 voturi
Flutur susţine că PNL speră în onestitatea unor parlamentari care vor spăla imaginea României votând demiterea premierului2.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(26 sep 2015, 11:20:57
doar el crede asta, unde era fluturica cand base a taiat salarile si pensile?
2.   Onorabilitate? Cuvinte MARI, SFORĂITOARE trimis de
(26 sep 2015, 12:31:34
Onestitate la parlamentari?
Ha, ha, ha!
Mai degrabă găsești păr pe o broască râioasă decât onestitate la această cârdășie a haimanalelor puse pe căpătuială.

Hai să vedem cum e recenta onestitate a politrucilor români.
Studiu de caz: Diktatul de la Bruxelles.
[...]

În aceste condiții, tu, băi fluturache, mai îndrăznești să defilezi prin fața cetățenilor cuvinte mari și sforăitoare gen , onorabilitate”?
PAȘOL NA TURBINKA, DURAK CIORTI!
Pe voi, mărunți trepăduși ai ciozvârtei și ciolanului, vă interesează VIITOAREA GUVERNARE.
PE NOI – CITIZENII IDEALIȘTI RUPȚI ÎN KUR, ne îngrijorează perspectivele sumbre ce derivă din acțiunile și inacțiunile TRĂDĂTORILOR DE ȚARĂ.

(comentariul integral sus la modulul FB)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei