Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2015 - Anul XX, nr. 223 (6035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parteneriat cu nemţii

Minim 600 de câini pe an vor fi adoptaţi internaţional, din adăpostul Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O mare parte din câinii prinşi pe străzile Sucevei vor ajunge în Germania, fiind astfel salvaţi de la o posibilă moarte, ca urmare a parteneriatului încheiat ieri între Primăria Suceava şi nemţii de la Proanimals Tina.

Noul contract, încheiat după tumultoase negocieri şi dispute între cele două părţi, după câteva refuzuri şi amânări, vine cu obligaţii clare pentru ambele părţi, gândite atât în interesul sucevenilor, care nu vor să mai fie agasaţi de haite de câini pe străzile municipiului, cât şi pentru protejarea animalelor cunoscute drept „cel mai bun prieten al omului”, dar ajunse să fie privite ca un duşman, din diferite cauze.

Clauzele contractuale au fost stabilite săptămâna aceasta, după trei runde de negocieri prelungite, fiecare parte ţinând să îşi impună anumite puncte de vedere.

În vreme ce conducerea Primăriei Suceava nu a acceptat încetarea strângerii câinilor de pe străzi, dar nici sterilizarea şi eliberarea acestora din nou în stradă, nemţii au ţinut ca eutanasierea, ca şi alte servicii medicale, precum sterilizarea, să se facă de către ei, pentru a avea libertatea de a alege cazurile incurabile sau câinii agresivi, care nu au şanse să fie adoptaţi, evitându-se astfel posibilitatea de eutanasiere a lor după alte criterii.

Una din principalele condiţii prevăzute în noul contract este cea referitoare la adoptarea internaţională a minim 600 de câini pe an, obligaţie pe care cei de la Proanimals şi-au asumat-o, la fel ca şi plata personalului propriu care deserveşte adăpostul, asigurarea de activităţi medico-sanitare, suplimentarea normei de hrană a câinilor, peste cantităţile asigurate de municipalitate, o serie de investiţii în îmbunătăţirea condiţiilor din adăpost, dar şi asigurarea de tranchilizante şi personal medical pentru capturarea câinilor agresivi de pe străzi.

De cealaltă parte, Primăria Suceava se obligă să asigure lunar 6.000 de kg de hrană uscată pentru câini, plata utilităţilor, un buget lunar de maximum 12.000 de lei pentru diverse cheltuieli necesare funcţionării adăpostului, paza acestuia şi împrejmuirea integrală, bani pentru lemn de foc necesar încălzirii adăpostului şi preparării hranei, în valoare de maximum 10.000 de lei anual.

Unul dintre principalele obiective ale parteneriatului o reprezintă reducerea numărului de câini din adăpost la maximum 500, până la 31 martie 2016, aceasta fiind limita impusă pentru autorizarea acestui spaţiu de către autorităţile sanitar-veterinare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minim 600 de câini pe an vor fi adoptaţi internaţional, din adăpostul Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 1472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Minim 600 de câini pe an vor fi adoptaţi internaţional, din adăpostul Primăriei Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei