Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2015 - Anul XX, nr. 223 (6035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme confirmate

Straturi de uzură în pasul Tihuţa şi pe Mestecăniş, pentru reducerea riscului de accidente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problemele legate de gradul de rugozitate a carosabilului de pe DN 17, în zonele cele mai înalte, în Pasul Tihuţa şi pe Mestecăniş, vor fi remediate prin turnarea unui nou strat de uzură, care să asigure o aderenţă mai bună. Problemele legate de aderenţă, semnalate de Poliţia Rutieră încă de acum câteva luni de zile, par să fi fost luate în cele din urmă în serios.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a transmis oficial că s-a făcut o expertiză în acest sens, iar ca măsură de prevenire s-a decis instalarea mai multor indicatoare de avertizare.  Mai nou, pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud s-au început lucrări de tunare a unui strat de uzură, în pasul Tihuţa.

Contactat de reporterii Monitorului de Suceava, Ovidiu Laicu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, care coordonează activitatea CNADNR în zona Moldovei, a declarat că se va turna un astfel de strat suplimentar şi pe raza judeţului Suceava, pe porţiunea înaltă de pe Mestecăniş.

„Este o măsură suplimentară de siguranţă pe care o vom aplica în mod cert”, a precizat oficialul de la „Drumuri Naţionale”.

În urmă cu aproximativ o lună de zile, atât în Pasul Tihuţa, cât şi pe Mestecăniş, au fost instalate indicatoare de avertizare <Sector de drum periculos>, <Pericol de Accident> şi <Reduceţi viteza>.

Noul strat de asfalt ar trebui să asigure un grad de aderenţă mai bun, problemele apărând atunci când şoseaua devine umedă. Poliţiştii au transmis că există suspiciunea că unele accidente s-au produs şi din cauza aderenţei scăzute, în condiţii de carosabil umed. În zonele de şosea aflate la altitudini ridicate este o regulă ca asfaltul turnat să fie de o calitate superioară, asta pentru că, din cauza condiţiilor meteorologice, problemele de aderenţă apar mult mai des. Este însă un detaliu care se pare că nu a fost luat în calcul atunci când a fost modernizat drumul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Straturi de uzură în pasul Tihuţa şi pe Mestecăniş, pentru reducerea riscului de accidente.
 Vizualizări articol: 1554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Straturi de uzură în pasul Tihuţa şi pe Mestecăniş, pentru reducerea riscului de accidente5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei