Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2015 - Anul XX, nr. 223 (6035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Administraţie publică

Banii de la buget pentru localităţi, repartizaţi de Consiliul Judeţean la a doua strigare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A doua şedinţă extraordinară de Consiliu Judeţean convocată, ieri, de preşedintele CJ, Cătălin Nechifor, pentru adoptarea proiectul de hotărâre privind repartizarea pe localităţi a sumelor de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetelor locale pentru perioada 2016-2019 s-a finalizat cu succes, cu votul ”pentru” din partea a 21 de consilieri, din cei 23 prezenţi. Consilierul PNL Tudor Plăcintă a solicitat şi în şedinţa de ieri ca la repartizarea sumelor unul dintre criteriile de bază să fie asigurarea banilor pentru cofinanţarea proiectelor derulate de localităţi. Preşedintele Nechifor i-a replicat că legea este cea care stabileşte criteriile, iar cel invocat de PNL este clar precizat în documentele pe care toţi consilierii le au în mapa de şedinţă. Aceleaşi documente au fost şi la şedinţa din ziua precedentă, ”nu s-a schimbat o virgulă”, după cum a precizat Nechifor.

O lectură rapidă i-a convins pe opozanţi că aşa stau lucrurile şi s-a trecut la vot. ”Sper că noaptea a fost un sfetnic bun şi veţi vota pentru adoptarea acestui proiect, de care au nevoie toate localităţile pentru a-şi convoca şedinţele de consiliu local în termenul prevăzut de lege. Dacă nu, vom face şedinţă şi mâine, şi duminică, până când vom reuşi”.

Majoritatea celor 23 de consilieri prezenţi au votat adoptarea, înregistrându-se doar două abţineri, din partea consilierilor opoziţiei.

 

Ieri, vot fără incidente

În ziua anterioară, la acelaşi proiect, s-au înregistrat 17 voturi „pentru” ale consilierilor puterii, patru "împotrivă" ale consilierilor opoziţiei şi o abţinere, la reuniune fiind prezenţi 22 din cei 37 de consilieri judeţeni. Consilierul PNL Tudor Plăcintă a motivat atunci votul negativ dat de reprezentanţii opoziţiei prin aceea că repartizarea sumelor nu a respectat criteriile prevăzute de lege, urmărind mai degrabă criteriul politic.

După prima şedinţă, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a criticat dur votul negativ dat de liberali, acuzându-i că au blocat localităţile care aveau nevoie de sumele de echilibrare pentru a-şi întocmi proiectele de buget pentru anii viitori. El a spus că liberalii au votat urmând ”o fantezie politică”, nicidecum în favoarea cetăţenilor care i-au mandatat să le reprezinte interesele în deliberativul judeţean.

”Chiar dacă e greu de acceptat că în ziua de azi cineva poate să fie atât de absurd încât să blocheze un întreg judeţ, iată că se întâmplă şi din păcate se întâmplă dintr-un motiv simplu: e an preelectoral şi fiecare încearcă să-şi arate muşchii şi încearcă să creeze cât mai multe disfuncţionalităţi”, a declarat, miercuri, Nechifor.

După şedinţa de ieri, preşedintele CJ nu a mai făcut nici un fel de comentariu în legătură cu votul colegilor săi din opoziţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Banii de la buget pentru localităţi, repartizaţi de Consiliul Judeţean la a doua strigare.
 Vizualizări articol: 1671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Banii de la buget pentru localităţi, repartizaţi de Consiliul Judeţean la a doua strigare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei