Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2015 - Anul XX, nr. 223 (6035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cultură

Carmen Veronica Steiciuc este directorul nou-înfiinţatului Teatru „Matei Vişniec” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava are teatru. Deocamdată doar pe hârtie, dar decizia de înfiinţare a acestei instituţii culturale, a cărei lipsă este deplânsă de ani de zile de o parte dintre suceveni, a fost luată ieri, în unanimitate, de Consiliul Local Suceava. Teatrul „Matei Vişniec” Suceava va fi complet funcţional de anul viitor, când va avea şi un buget propriu, asigurat de la bugetul local al municipiului reşedinţă de judeţ, cât şi din încasările proprii, generate de evenimentele pe care le va organiza.

Sediul Teatrului Municipal "Matei Vişniec” va fi în clădirea Centrului Cultural Bucovina, care urmează să fie dat în folosinţă în două-trei săptămâni.

„Avem acordul maestrului ca numele său să fie purtat de acest teatru, iar aprobarea a venit împreună cu nişte sugestii pertinente din partea sa, de care vom ţine seama. Astăzi putem pune bazele unei şcoli teatrale aici, în Suceava”, a spus primarul Ion Lungu.

Pentru a nu exista nici un fel de suspiciuni cu privire la persoana care va fi desemnată să ocupe funcţia de director interimar al nou-înfiinţatei instituţii culturale, numirea acestuia făcându-se doar în baza unei decizii a primarului, Lungu a şi anunţat persoana pe care o consideră potrivită să se ocupe de organizarea teatrului:

„Propunerea mea pentru directorul interimar este Carmen Veronica Steiciuc – este o persoană care cunoaşte bine teatrul, are o relaţie foarte bună cu maestrul Vişniec şi care ne-a asigurat că se va implica să realizăm această şcoală de teatru la Suceava”.

Iniţiativa  a fost salutată şi susţinută de toţi consilierii locali, care au votat în unanimitate proiectul prin care se pun bazele teatrului sucevean.

„Este un moment istoric”, a remarcat consilierul local Cornel Grosar, care a menţionat că în cele nouă ediţii ale Festivalului de Teatru pentru Tineret pe care le-a organizat în Suceava a văzut mulţi tineri talentaţi care au câştigat acolo premii şi apoi au devenit actori.

„Să nu uităm şi de ei, de cei care au tulpini în Suceava şi ar vrea să se întoarcă aici”, a adăugat  Cornel Grosar.

Adoptarea în unanimitate a proiectului de înfiinţare a Teatrului l-a făcut pe primarul Ion Lungu să se ridice în picioare, să facă o cruce mare şi să exclame: „Doamne ajută să avem şi noi teatru profesionist la Suceava”.

Până anul viitor, când Teatrul „Matei Vişniec” va putea deveni funcţional, se va lucra la organizarea acestuia, la identificarea actorilor şi la realizarea unei strategii de funcţionare, sediul administrativ şi sala de spectacole existând deja, în clădirea ce le va fi pusă la dispoziţie în centrul oraşului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carmen Veronica Steiciuc este directorul nou-înfiinţatului Teatru „Matei Vişniec” Suceava.
 Vizualizări articol: 4303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.54/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 13 voturi
Carmen Veronica Steiciuc este directorul nou-înfiinţatului Teatru „Matei Vişniec” Suceava2.5513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inaugurare trimis de
(25 sep 2015, 16:28:44
Inaugurarea, ca "moment istoric", dupa cum spune Cornel Grosar, ar trebui facuta cu o piessa de teatru scrisa deandata, al carei personaj principal sa fie actualul edil al Sucevei in marile deservicii aduse locuitorilor Sucevei, cu tot teatrul pe care l-a facut prin decapitalizarea si falimentarea Termicii, dezorganizarea sistemului de termoficare din Suceava, cu stresarea permanenta a locuitorilor pentru un pic de caldura si apa calda, la preturi din ce in ce mai mari, etc...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei