Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2015 - Anul XX, nr. 223 (6035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Obiective îndrăzneţe

Fostul consilier local Traian Andronachi şi-a făcut propriul partid: Uniunea pentru Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Traian Andronachi, fost consilier local în Rădăuţi, mai întâi din partea UNPR şi mai apoi reprezentând PSD, şi-a constituit propria formaţiune politică. Aceasta se numeşte Partidul Uniunea pentru Rădăuţi (UpR), are număr de înregistrare la Tribunalul Bucureşti şi este în fază avansată de a avea toate actele legal constituite.

Traian Andronachi a explicat şi motivele pentru care a ales să urmeze propria cale pe linie politică şi nu alături de PSD, ultimul partid din care a făcut parte.

„Apariţia acestei formaţiuni politice a fost impusă de evenimentele şi întâmplările petrecute în Rădăuţi în perioada 2012-2015, interval de timp în care sistemul administrativ al municipiului a suferit o evoluţie atât de inedită încât a luat prin surprindere chiar şi capacitatea de prognoză a legiuitorului. Perioada prin care trecem la Rădăuţi demonstrează că nu are nici un fel de relevanţă faptul că la nivel naţional, regional, judeţean şi local există aceeaşi linie şi structură politică. În concluzie, formaţiunile politice urmăresc, aşa cum ştim cu toţii, propriile lor interese. Ce interes, altul decât numărul de voturi, îl reprezintă Rădăuţiul pentru PSD, PNL etc.? Pe ce preşedinte de partid naţional îl interesează sau a auzit măcar de problemele rădăuţenilor, de drumurile noastre, de apa care ne curge la robinete, de preţul pe care îl plătim pe servicii, pe ce străzi nu avem iluminat public, apă, canalizare, gaz, asfalt… sau de faptul că avem crescători de animale cărora nu le ajunge imaşul?”, a explicat Traian Andronachi o serie de raţionamente care l-au împins să pună pe picioare noul partid.

Fostul consilier local rădăuţean spune că scopul pe care Uniunea pentru Rădăuţi îl urmăreşte este acela de a face ceva palpabil şi concret pentru locuitorii acestui municipiu.

„În locul unor promisiuni vagi legate de idealuri iluzorii, menite să nu fie îndeplinite niciodată, considerăm că a venit timpul să ne suflecăm mânecile şi să ne apucăm de treabă, pentru a ne recâştiga respectul de sine şi pentru a transforma administraţia locală într-un angrenaj cu randament superior în slujba locuitorilor care îl votează. Sigur, vor fi voci sonore care vor susţine dependenţa oraşului de alocaţiile bugetare, dar, ajutaţi de alegători, vom face tot ce se poate face legal pentru a dovedi contrariul. UpR nu se propune ca soluţie la problemele societăţii româneşti, nu are rezolvări miraculoase pentru crizele momentului şi nu promite lucruri pe care nu le poate realiza singur. Avem încredere în cetăţenii municipiului Rădăuţi şi împreună cu ei dorim să schimbăm faţa oraşului nostru. Oamenii care ne înconjoară şi pe care contăm nu sunt politicieni de marcă, mulţi dintre ei nici n-au făcut politică, dar sunt cu toţii oameni muncitori şi dedicaţi în domeniile în care activează, oameni dispuşi să-şi dăruiască timpul, experienţa şi corectitudinea lor locuitorilor municipiului nostru”, a mai spus Andronachi.

Acesta a detaliat şi motivele pentru care a decis să părăsească PSD, un partid important pe eşichierul politic din Rădăuţi.

„La cererea şi cu sprijinul unui grup de oameni cu care de trei ani colaborez în activităţile şi iniţiativele pe care le-am avut, am decis să demisionez din PSD, să renunţ la posibilitatea de a candida din partea unui partid mare şi să înfiinţăm această formaţiune politică cu scop electoral local. Sub umbrela marilor partide politice s-a adeverit că binele se face doar pentru unii, aşadar am raliat la ideea de a demara această soluţie locală, independent de comenzile marilor puteri de la Bucureşti. Am constatat că odată cu plecarea mea din PSD, pe lângă grupul existent, s-au alăturat şi alţi membri şi simpatizanţi nu doar din PSD, ci şi oameni care au activat în PNL”, a concluzionat Traian Andronachi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul consilier local Traian Andronachi şi-a făcut propriul partid: Uniunea pentru Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 3374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Fostul consilier local Traian Andronachi şi-a făcut propriul partid: Uniunea pentru Rădăuţi5.058

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei