Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2015 - Anul XX, nr. 223 (6035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă complicată

Inculpaţii cercetaţi pentru uciderea unei bătrâne au contestat, cu succes, durata urmăririi penale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inculpaţii dintr-un dosar de omor, cel al uciderii unei bătrâne în vârstă de 70 de ani din Milişăuţi, o anchetă care se dovedeşte a fi foarte complicată, au contestat în instanţă, prin avocat, faptul că urmărirea penală împotriva lor durează foarte mult. Tribunalul Suceava a admis contestaţia şi a stabilit un termen de şase luni de zile în care organul de urmărire penală – Tribunalul Suceava, să soluţioneze urmărirea penală. Mai exact, procurorul de caz va trebui fie să-i trimită în judecată pe inculpaţi, dacă are probatoriu suficient, fie să-i scoată de sub urmărirea penală, dacă sunt nevinovaţi.

 

Omorâtă pentru 600 de lei  

Omorul a fost comis tocmai în luna mai a anului trecut.

Garofina Moţoc, femeia în vârstă de 70 de ani, locuia singură într-o casă din Milişăuţi şi se deplasa cu greutate, având o pareză pe partea stângă. Din anchetă rezultă că omorul a fost comis în scop de jaf, femeia fiind ucisă pentru modica sumă de 600 de lei.

Ancheta din acest caz a fost dificilă încă de la început, în condiţiile în care cadavrul bătrânei a fost descoperit abia pe 22 mai, la cinci zile de la deces. Femeia nu avea copii şi locuia singură de mulţi ani, fiind vizitată săptămânal de un nepot. Deşi era cunoscută de vecini ca fiind foarte precaută, stând tot timpul cu uşa încuiată, autorii au pătruns în casă chiar pe uşă, fără a fi identificate urme de forţare.

 

Unul dintre inculpaţi a fost arestat preventiv şi apoi pus în libertate

La câteva zile după comiterea omorului, anchetatorii au identificat doi tineri de etnie romăca suspecţi principali în cazul omorului. Aceştia aveau, la vremea respectivă, 21 de ani şi respectiv 15 ani. Este vorba de Vasile Mădălin Paşcu, acum în vârstă de 22 de ani, şi de minorul Vasile Vlăduţ P., acum de 16 ani. Primul este domiciliat în comuna Gurghiu, judeţul Mureş, însă locuieşte fără forme legale la Arbore, de unde este şi minorul. Cei doi au fost cercetaţi pentru mai multe fapte de furt, comise în mai multe localităţi, inclusiv la Milişăuţi. Primul a fost şi arestat preventiv pentru acest omor, timp de câteva luni de zile, după care a fost pus brusc în libertate. Ambii au rămas suspecţi principali în acest dosar, în calitate de inculpaţi, însă cercetaţi în stare de libertate. S-a ajuns în această situaţie din cauză că anchetatorii mai au de lămurit o serie de aspecte, iar cel puţin unul dintre suspecţi, Vasile Mădălin Paşcu, a negat tot timpul că ar fi participat la comiterea faptei. El a fost testat inclusiv la detectorul de minciuni, fără însă ca rezultatele să fie relevante în vreun fel.

Având în vedere faza actuală a anchetei, procurorii nu pot face publice şi alte detalii cu referire la probatoriul din acest caz şi când ar putea fi finalizată ancheta cu rechizitoriu de trimitere în judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inculpaţii cercetaţi pentru uciderea unei bătrâne au contestat, cu succes, durata urmăririi penale.
 Vizualizări articol: 1846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Inculpaţii cercetaţi pentru uciderea unei bătrâne au contestat, cu succes, durata urmăririi penale5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(25 sep 2015, 13:26:20
E foarte important cine ancheteaza cazul asta, ca daca ancheteaza acei politisti care sa ocupat si de cazul reporterei Diana malos, o sa-i mai prinda la p i vara pe criminali, si o sa se ajunga la concluzia ca sa sinucis singura babuca, sa speram ca ii va dovedi pe criminali pana la urma, dar repet cazul, Diana malos ma lasat fara cuvinte cu putea ea sa se lege cu mainile la spate si sa se spanzure, si totusi niste politisti de la suceava a dovedit ca se poate clasand dosarul, fara sa mai caute indici noi, era sa-l uit pe Vasile lavric alt criminal lasat in libertate, cred ca in suceava e nevoie de un comisar gen Eugen Alimanescu

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei