Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 aug 2015 - Anul XX, nr. 194 (6006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aberant

Spitalul Rădăuţi are bani în cont, dar din octombrie 460 de oameni nu-şi mai pot lua salariile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Municipal Rădăuţi a ajuns în aberanta situaţie de a avea şapte milioane de lei în cont, realizaţi din prestarea de activităţi medicale, dar pe care nu-i poate folosi pentru că nu există un Consiliu Local care să aprobe acest lucru. Situaţia a fost semnalată de managerul ”fără voie” al spitalului, dr. Liviu Dubei, parlamentarilor suceveni care au fost prezenţi la întâlnirea organizată de prefectul de Suceava, Constantin Harasim, exact pentru identificarea unei soluţii pentru deblocarea municipiului. Dr. Dubei a atras atenţia că pentru plata salariilor au fost alocaţi bani doar pentru zece luni, astfel că din data de 10 octombrie drepturile salariale nu se mai pot achita, deşi spitalul are în cont o sumă suficientă. ”Ciudat este că noi nu am luat niciodată bani de la primărie, avem bani în cont care ne-ar ajunge atât pentru salarii, cât şi pentru a continua renovarea spitalului, dar nu-i putem folosi pentru că nu avem un Consiliu Local care să aprobe utilizarea banilor noştri, obţinuţi prin prestarea de activităţi medicale”, a declarat dr. Dubei.

 

Din octombrie, blocaj total în sănătate, educaţie şi administraţia publică din Rădăuţi

Medicul rădăuţean a mai spus că marea şansă a pacienţilor din oraş este că spitalul este bine aprovizionat cu medicamente şi materiale sanitare pentru că, dacă ar fi fost nevoit să cumpere, s-ar fi lovit de aceeaşi problemă. La fel ar fi şi în cazul în care s-ar defecta vreun aparat sau ar fi necesare reparaţii pentru care trebuie autorizaţie de construire.

Dacă Guvernul nu modifică Legea Finanţelor Publice sau a administraţiei, în sensul organizării alegerilor pentru Consiliul Local, cei 460 de angajaţi ai Spitalului Municipal nu-şi vor mai primi, din octombrie, salariile şi nici nu vor putea beneficia de promisa majorare de 25% pentru personalul medical.

În situaţie similară vor mai fi profesorii şi angajaţii Primăriei Rădăuţi, tot din cauza imposibilităţii rectificării bugetului local al oraşului pentru trimestrul IV al acestui an. Nu se vor putea achita salariile profesorilor, drepturile de natură salarială stabilite prin hotărâri judecătoreşti şi salariile angajaţilor proprii, deşi sumele necesare au fost alocate de Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Rădăuţi are bani în cont, dar din octombrie 460 de oameni nu-şi mai pot lua salariile.
 Vizualizări articol: 1539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul Rădăuţi are bani în cont, dar din octombrie 460 de oameni nu-şi mai pot lua salariile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei