Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 aug 2015 - Anul XX, nr. 191 (6003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Plângeri penale împotriva a zece profesori, inspectori şcolari şi informaticieni, în dosarul transferurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei, prin secretarul de stat Vasile Şalaru, a anunţat că va sesiza organele de cercetare penală în cazul comisiei care a aprobat transferuri ilegale ale unor elevi în clasa a IX-a, după încheierea repartiţiei computerizate la licee. Membrii comisiei, din care fac parte inspectori şcolari, profesori şi informaticieni, sunt suspectaţi de abuz în funcţie în cazul transferurilor. Inspectorul şcolar general al IŞJ Suceava, Gheorghe Lazăr, ne-a declarat, ieri, că prin decizia nr. 248/26.02.2015 s-a stabilit următoarea componenţă a acestei comisii: preşedinte Gheorghe Lazăr; secretari - Cristina Albu, Maria Pintilescu şi Constantin Tiron; membri - Cristina Nechifor, Petru Crăciun, Ionel Dumistrăcel, Andra Ramona Chiper, cărora li s-au adăugat informaticienii Ioan şi Elena Monica Posmagiu. „Eu am intrat în concediu din data de 13 iulie până pe 7 august pentru a învăţa pentru examen (n.r. - pentru funcţia de inspector general al IŞJ) şi toate atribuţiile ca preşedinte al comisiei au fost preluate de domnişoara inspector Cristina Teodorovici”, a spus Lazăr.

Acesta a mai precizat că respectiva comisie a avut şi mai are încă alte atribuţii, în afara aprobării transferurilor, care s-au efectuat după data de 24 iulie a.c. De asemenea, inspectorul general a spus că, până ieri după-amiază, nu primise încă raportul întocmit de Corpul de Control al Ministerului Educaţiei în urma anchetei efectuate la IŞJ Suceava în cazul transferurilor. Acelaşi lucru ni l-a spus şi inspectorul adjunct Cristina Teodorovici, care a mai afirmat că până când nu va primi raportul nu mai face nici un fel de declaraţii publice. Nici unul dintre membrii comisiei nu a fost informat până acum oficial în legătură cu măsurile dispuse de minister în dosarul transferurilor.

 

Ministerul Educaţiei a decis anularea transferurilor făcute cu încălcarea legii

Reamintim că secretarul de stat Vasile Șalaru a declarat că în urma anchetei efectuate la Suceava a reieşit că din cele 523 de cereri de transfer au fost aprobate de comisia condusă de inspectorul adjunct Cristina Teodorovici 386 de cereri depuse în termenul prevăzut de lege şi şapte cereri făcute după acest termen. Din acest număr impresionant, conform secretarului de stat Șalaru, doar 38 au îndeplinit criteriul de medie, 12 s-au încadrat în criteriul ”gemeni, tripleţi” şi două au respectat criteriul vocaţional. Restul, de 332 de solicitări, ”au fost aprobate fără respectarea criteriului de medie, deci sunt ilegale”.

În urma acestor constatări, Ministerul Educaţiei a decis anularea transferurilor făcute cu încălcarea legii. În ceea ce-i priveşte pe cei responsabili de situaţie, Vasile Șalaru a declarat: ”Colegii noştri din Inspectoratul Școlar Suceava sunt cercetaţi disciplinar, iar pentru membrii comisiei vor fi sesizate organele de cercetare penală în privinţa posibilităţii de săvârşire a infracţiunii de abuz în serviciu”. Sesizarea penală îi vizează pe toţi membrii comisiei al cărei preşedinte a fost Cristina Teodorovici. Suplimentar pentru aceasta din urmă, ministerul a decis înlocuirea ei din funcţia de inspector adjunct al IȘJ în următoarele zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plângeri penale împotriva a zece profesori, inspectori şcolari şi informaticieni, în dosarul transferurilor.
 Vizualizări articol: 6615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Plângeri penale împotriva a zece profesori, inspectori şcolari şi informaticieni, în dosarul transferurilor5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sper sa iasa NASOL. trimis de
(19 aug 2015, 11:28:37
Desi nu e ORTODOX sa doresti raul altuia, eu sper sa iasa cat mai nasol pentru cei care se va dovedi ca au fost ticalosi, doar in speranta indreptarii si intrari pe un fagas NORMAL a invatamantuui romanesc.
Despre cei enumerati, multi sunt personulitati mai mult decat indoielnice pt mine, ajunse in fonctii numai in urma unor concursuri evident, dar sunt si profesori IMPECABILI, gen CRACIUN.
Inca o chestie. Aritmetica elementara ne arata ca 332+12+38=382, nu 386 cum zice reporterita ca a aprobat "domnisoara" (hahhahahahahaha) insp gen Cristina, cum ii zice seful suprem, care da dovada inca odata cat de bine o cunoaste.
Hmmm, s-au evaport 4 solicitari? Sau nu s-a lamurit controlul in privinta lor?
2.   S-a deschis cutia Pandorei trimis de
(19 aug 2015, 12:34:48
Iata ca domnul Ponta pe care l-am vazut azi la DNA cu piciorul vindecat(ce minuni face o croaziera de lux in Caraibe)a deshis sezonul de mariri de salarii bugetari fara numar fara numar.Dupa ce a triplat salariile demnitarilor,a dublat salariile parlamentarilor,a funcionarilor din Guvern si presedentie,a dat pensii speciale la parlamentari,militari,function ai parlamentului(acuma vor si primarii si consilierii) a venit randul personalului medical.Care au obtinut deja un 25%.Si profesorii stau la rand.Apoi dupa ei urmeaza politistii,militarii si binenteles functionarii publici din administratia locala.Ai senzatia ca la intrarea Guvernului sta scris:Cine vrea salarii duble sa intre,va rugam frumos.Toate astea coroborate cu reducerea TVA vor crea ogaura la buget de vreo 10-15 miliarde euro.De unde va da Ponta acesti bani?Banuiesc ca nu intereseaza pe nimeni pentru ca la ora actuala Ponta face ce vrea muschii lui,restul personajelor politice disparand .
2.1  RE: S-a deschis cutia Pandorei trimis de
(19 aug 2015, 17:50:50
Dl Radu, dar cand guvernul Boc a taiat salariile cu 25% nu v-am auzit sa comentati!!Ce s-a intamplat acum, de sunteti asa de vehement?Sunt banii, interesul motivul schimbarii?Intrebare retorica.Da!!!
3.   Legalizarea coruptiei trimis de
(19 aug 2015, 12:44:24
Domnul Ponta ne surprinde in fiecare zi ,din ce in ce mai grav.Intai cu plagiatul doctoratului prin care a devenit avocat.Apoi cu ordonanta traseistilor prin care a lovit statul de drept la radacina cu sete.Acum a scos neghiobia cu legalizarea mitei la doctori.Ca un prim ministru sa propuna legalizarea unui ac de coruptie asta chiar intrece orice limita.Si-l mai pune si pe cine,pe ministrul justitiei sa faca un proiect de lege in acest sens.Cum ziceau aia de la parazitii : "legalizati prostituzia ,legalizati crima si prima si prima legalizati heroina" asa si cu ponta legalizeaza spaga incercand sa o impoziteze ...
4.   Institutionalizare spagii sistem medical trimis de
(19 aug 2015, 12:52:26
Domnul Ponta institutionalizeaza spaga in sistemul medical.Cu niste precizari geniale totusi.Spaga la doctor nu se da inainte ca la kurve ci dupa.De asemenea doctorul va umbla cu bisturiul si casa de marcat si va taia chitanta fiscala.Si acest act de dare al spagii va fi voluntar,din inima si cu lacrimi de fericire in ochi si nu conditionat de medic(doamne fereste).De aceea Ministerul finantelor va angaja evaluatorul de spaga.El va trebui sa discearna daca spaga a fost din inima sau din pipota.Daca a fost de 1000 lei sau 10.000 lei.Si cum va face asta?Va pune doctorul sub anestezie(sau hipnoza dupa caz)si-l va interoga.La tara evaluatorul de spaga va bea 16% din fiecare damigeana de vin primita de medic,din fiecare sticla de tuica.De asemenea va lua 16% din fiecare gaina sau curca.Iar porcul il va parli si va lua tot 16%.
5.   Ponta sare vesel pe treptele DNA trimis de
(19 aug 2015, 13:00:22
Domnul Ponta a fost chemat azi la DNA.Scurt,10 minute,ca sa i se dea raportul de expertiza contabila.Domnul Ponta nici n-a avut timp sa-l citeasca,dar a declarat ca totul e ok,ba mai mult a platit impozite la stat 2000 dei in plus.Dar nu are nici o pretentie la acesti bani.Intelegem de aici urmatoarele:domnul ponta dupa ce a facut o croaziera de lux exclusivista ,suma asta de 2000 de lei e chiar de kakao.Adica nici nu se merita sa se aplece s-o ia de jos.Apoi vedem ca domnul Ponta are o mare dexteritate de a citi in diagonala.daca socotim timpul cat a stat la DNA rezulta ca domnul Ponta a reusit sa citeasca acel raport de experitza care trebuie sa aiba 100 de pagini in doua minute.felicitari.
6.   Sa isi dea demisia Lazar trimis de
(19 aug 2015, 17:34:02
De ce domnul Lazar nu a spus reporterei de inspectorul Craciun ca in perioada transferurilor ilegale acesta a fost plecat in Indonezia cu lotul olimpic la Olimpiada de astrofizica????Sau i-a fost mai simplu sa bage in aceeasi oala toata comisia ca sa o scoata basma curata pe madam Teodorovici????
7.   SECRETARII SI MEMBRII COMISIEI NU SUNT VINOVATI trimis de
(19 aug 2015, 17:39:42
De ce nu ati scris ca secretarii asa-zisei comisii de transferuri nu au fost convocati nici macar un minut, nu au analizat nici o cerere si nu au luat nici o hatarare????????!!!!!
In plus ei erau in concediu de odihna (aprobat de dna Teodorovici tocmai pentru a nu incurca lucrurile pe acolo)
Cum putea cineva sa ansalizeze 523 de cerei daca era plecat din localitate?!!!!
Unul era in Indonezia la olimpiada internationala de astrofizica cu ordin de ministru, o persoana era in Bulgaria, alta la mare in Romania, o persoana umbla pe la doctori in Suceava si Iasi (pentru ca tatal ei este bolnav) iar apoi a fost plecata din localitate 6 zile.
Adevarul de ce nu il scrieti?
Secretarii si membrii comisiei NU AU NICI O VINA si au facut declaratii in acest sens si vor aduce si dovezi. Dar ei sunt prea mici iar dna TEODOROVICI INCEARCA SA ARUNCE VINA ASUPRA LOR DAR DE DATA ASTA NU O SA-I REUSEASCA PENTRU CA TOTI AU DOVEZI PENTRU NEVINOVATIA LOR
Pacat ca numele lor a fost patat doar pentru ca au fost trecuti intr-o decizie facuta peste noapte ca sa scape Teodorovici
8.   Sa isi dea demisia Lazar trimis de
(19 aug 2015, 17:40:05
Oare de ce nu a spus Lazar reporterei ca inspectorul Craciun era plecat din tara in Indonezia in perioada transferurilor ilegale????Sau i-a fost mai comod sa bage in aceeasi oala toata comisia ca sa o scoata basma curata pe madam Teodorovici????
9.   Secretarii si membrii comisiei sunt NEVINOVATI trimis de
(19 aug 2015, 17:43:56
Nu DATI VINA PE COMISIE !!!!!!!!!!!!!!Ei nu au facut nimic legat de aceste transferuri. si in curand adevarul va iesi la iveala pentru ca au facut declaratii si va afla si ministerul adevarul
ei au fost in concediu de odihna in aceasta perioada si nu au fost chemati sa lucreze
9.1  RE: Secretarii si membrii comisiei sunt NEVINOVATI trimis de
(20 aug 2015, 00:10:20
Este mai mult ca sigur ca membrii comisiei județene de admitere nu au fost consultați. Dar, in momentul in care au primit decizia de numire in aceasta comisie, știau ca trebuie sa fie pe baricade pana la ultima etapa de admitere. Ori, transferurile sunt o etapa din calendarul admiterii. Banii i-au luat oricum, sau ii vor lua odată cu restul palmasilor care au participat laexamenele naționale. Se știe ca sunt "acoliți" care fac parte din toate comisiile posibile, dar numai când își văd banii in cont. Singurii care nu pot fi învinovățiți sunt informaticienii. Ei introduc in aplicație datele primite de la cei care "culeg" aceste date. Marele Grigore Moisil spunea ca informatica funcționează pe principiul GIGO - gunoi introduci, gunoi obții.
9.2  RE: Secretarii si membrii comisiei sunt NEVINOVATI trimis de
(20 aug 2015, 08:56:23
Vad ca se tot propaga ideea ca membrii comisiei nu erau de fapt prezenti ci erau ba in concediu (Ghita) sau chiar la mama huciului (Parghie).
Atata timp cat au semnat, ca sa ia banii pentru participarea la comisie, CIOCU MIC!
10.   ESTE ILEGAL trimis de
(19 aug 2015, 21:02:29
ESTE ILEGAL SA DECLARI CA UNII SUNT NEVINOVATI FARA SA AI NICI O DOVADA IMPOTRIVA LOR
CUM SA SPUI CA, COMISIA VA FI ANCHETATA PENAL DACA NU A FACUT NIMIC?!!!!!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei