Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 aug 2015 - Anul XX, nr. 191 (6003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Imagine de coşmar

Două autotrenuri s-au ciocnit într-o curbă şi au luat foc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un accident rutier între două autovehicule grele, urmat de un incendiu violent, care a cuprins ambele maşini, s-a petrecut ieri, pe DN 17, şoseaua care leagă Suceava de Ardeal. Accidentul a avut loc în jurul orei 13.45, într-o curbă de la intrarea în comuna Vama dinspre Gura Humorului. La scurt timp după impact vehiculele grele ardeau violent, stârnind panică în rândul zecilor de oameni care se aflau în zonă. Din fericire, nu au existat victime omeneşti.

 

Unul dintre şoferi ar fi pătruns uşor pe contrasens

Din ancheta preliminară a poliţiştilor rutieri rezultăcă unul dintre şoferi a pătruns uşor pe contrasens într-o curbă, moment în care a acroşat celălalt vehicul greu.  Cele două autovehicule au intrat în coliziune laterală, unul din rezervoare fiind spart, astfel că în scurt timp a izbucnit un incendiu.

Prima maşină care a luat foc era încărcată cu robineţi, vane şi alte piese industriale, după care incendiul s-a extins şi la al doilea autovehicul greu, care avea ca remorcă o izotermă ce nu avea încărcătură.

Primul autovehicul a ars în totalitate, în timp ce la celălalt a fost salvat capul tractor.

Leziuni a acuzat doar unul dintre şoferi, Ionuţ Nedelcu, în vârstă de 30 de ani, domiciliat în Târgovişte, care avea răni la braţe, fără a fi vorba însă de nimic grav.

 

Incendiul a pus în pericol şi o casă

La faţa locului au intervenit echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi de la Garda de Intervenţie Gura Humorului, cu patru autospeciale cu apă şi spumă. Alături de acestea a intervenit şi Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Bucovina" al judeţului Suceava.

Plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, a declarat: „La sosirea echipajelor ardeau cele două autotrenuri, existând pericolul de propagare la o casă de locuit P+1, din lemn, aflată în imediata apropiere a şoselei. Au ars elementele combustibile ale celor două remorci şi ale unui cap tractor şi s-au degradat încărcătura şi caroseriile maşinilor”.

Casa din apropiere nu a fost afectată de flăcări.

 

Traficul a fost blocat mai bine de două ore

În urma accidentului rutier traficul de pe DN 17 a fost blocat în totalitate până la ora 16.00.

Mai multe echipaje de poliţie rutieră trimise la faţa locului au asigurat însă devierea circulaţiei pe trei rute alternative.

Pentru îndepărtarea componentelor rămase pe carosabil au acţionat două utilaje de la Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Vama şi unul de la Secţia de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc.

De asemenea, pompierii militari au spălat suprafaţa carosabilului şi au îndepărtat scurgerile de carburanţi şi lubrifianţi, pentru prevenirea accidentelor sau a altor evenimente nedorite.

 

Multe accidente în care au fost implicate vehicule grele

Reamintim că de la debutul lunii august în judeţ s-a înregistrat un nedorit şir de accidente rutiere provocate de şoferii unor vehicule grele. Un şofer de basculantă a provocat un accident în urma căruia au decedat două persoane, în timp ce un alt conducător auto a stârnit panică după ce s-a răsturnat pe Mestecăniş cu o cisternă încărcată cu alcool etilic inflamabil. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două autotrenuri s-au ciocnit într-o curbă şi au luat foc.
 Vizualizări articol: 4729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.4 din 5 voturi
Două autotrenuri s-au ciocnit într-o curbă şi au luat foc1.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei