Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 aug 2015 - Anul XX, nr. 191 (6003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întârzieri riscante

Firma Victor Construct va fi pusă să plătească lucrările pe care le face, dacă nu se încadrează în termenul impus de finanţările europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de reabilitare a pasarelei CFR de la Iţcani, care ar fi trebuit să înceapă de la 1 august, pun în pericol finanţarea unui contract de 23 de milioane de lei, cu TVA inclus, pe care Primăria Suceava îl are cu firma Victor Construct Botoşani.

Deşi cea mai mare parte a lucrărilor, precum modernizarea a zece străzi din Suceava (cu excepţia străzilor Traian Vuia, o porţiune din strada Cernăuţi şi strada Grigore Alexandru Ghica), au fost făcute, refacerea pasarelei CFR este considerată a fi „călcâiul lui Ahile” în acest amplu proiect finanţat din fonduri europene.

„În privinţa pasajului de peste calea ferată avem o problemă de grad 0, riscăm să nu îl finalizăm în acest an. În măsura în care nu se termină lucrările din proiect până la finele anului, primăria trebuie să plătească toate cheltuielile, pentru că acestea vor fi considerate neeligibile. În caz de se va întâmpla aşa, ne vom îndrepta împotriva constructorului să recuperăm aceste fonduri”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean l-a chemat la discuţii pe directorul firmei din Botoşani, Victor Mihalachi, care este liderul asocierii cu care s-a semnat contractul de 23 de milioane de lei (68% din valoarea iniţială a proiectului), pentru a-i pune în vedere faptul că va trebui să plătească din conturile proprii banii care se pierd din fonduri europene, dacă lucrările nu sunt finalizate la timp.

 

Pasarela CFR ar trebui să fie refăcută în două luni, pentru a nu fi „surprinşi” de iarnă

Temerile edilului sucevean se bazează în principal pe modul în care au decurs lucrările la podul de peste apa Sucevei, tot din Iţcani, unde nici unul din cele două termene avansate de constructor nu a mai fost respectat – nici cel de 31 iulie şi nici cel de 15 august.

„Mă tem că nici la 30 august nu sunt gata lucrările la pod. Am fost acolo, lucrurile nu sunt în ordine, ne întindem cu acestea până la 1 septembrie, mai ales că trebuie făcute rosturile de dilataţie, care sunt o lucrare delicată”, a spus Lungu.

De la 1 august ar fi trebuit să înceapă lucrările de reabilitare şi la pasajul rutier, situat la scurtă distanţă de pod, dar, pentru a nu se paraliza traficul rutier în zonă, s-a decis să se facă doar lucrări pregătitoare, până când se dă drumul la trafic normal pe pod.

„Vreau un grafic realist de terminare a lucrărilor la pasarela CFR, care este de trei ori mai lungă decât podul. Mi-aţi spus că o veţi face în trei luni de zile, adică până la finele lunii noiembrie. Nu este în regulă, noiembrie este deja o lună de risc, de iarnă. Vreau să vă concentraţi, pentru ca maxim până la 31 octombrie să terminaţi cu pasarela”, le-a cerut Lungu constructorilor.

Şeful municipalităţii sucevene consideră că, prin mobilizarea mai multor echipe de lucru şi utilaje, care să lucreze în paralel mai multe porţiuni din pasaj, acesta ar putea fi reabilitat în două luni.

Rămâne de văzut dacă şi constructorul este de aceeaşi părere sau va turna un nou strat de asfalt peste pasarela consolidată în plină iarnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firma Victor Construct va fi pusă să plătească lucrările pe care le face, dacă nu se încadrează în termenul impus de finanţările europene.
 Vizualizări articol: 1875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Firma Victor Construct va fi pusă să plătească lucrările pe care le face, dacă nu se încadrează în termenul impus de finanţările europene2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei