Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 aug 2015 - Anul XX, nr. 191 (6003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Tot mai izolat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La un moment dat, pe vremea lui Mircea Sandu, Federaţia Română de Fotbal înfiinţase o Comisie de Etică, dar aceasta n-a funcţionat nici măcar pe hârtie. Avea, bineînţeles, o componenţă, numai că membrii respectivi nici nu s-au văzut la faţă în vreo şedinţă. Prin urmare, fotbalul nostru a rămas aşa, lipsit de etică. Iată însă că la UEFA această Comisie de Etică funcţionează, ea fiind şi de Control şi Disciplină. Iar la începutul săptămânii i-a lovit frontal pe cei de la Steaua, exact la punctul sensibil: legitimitatea de antrenor a lui Mirel Rădoi. Deşi s-au respectat obligaţiile stabilite clar prin regulament ale antrenorului principal în competiţiile organizate de forul european, de exemplu Rădoi nu a participat la conferinţele de presă, acolo fiind trimis Pedrazzini, cel trecut în scripte ca antrenor principal, iată că UEFA amendează clubul şi îl suspendă pe Rădoi pentru că acesta a dat indicaţii şi a avut atitudinea specifică a unui antrenor principal în timpul meciurilor! Dar această atitudine nu poate fi cuprinsă într-un regulament, un tehnician putându-se manifesta în multe feluri, poate chiar să nici nu se ridice de pe bancă sau să stea rezermat de ea fără să dea vreo indicaţie tactică, aşa cum făcea Protasov. Înclin să cred că Valeriu Argăseală ar putea avea ceva şanse de reuşită în apelul pe care vrea să-l facă, asta dacă respectivul demers va mai avea vreun sens. Căci până se primeşte motivarea şi se stabileşte o cale avocăţească de atac, Steaua ar putea fi aut din Europa. Bineînţeles, rămâne competiţia internă şi este interesant de văzut cum se vor alinia cei de la FRF. Probabil se va ajunge la un compromis, în sensul că lui Rădoi i se va permite accesul pe bancă în calitatea sa de director sportiv, însă în spaţiul tehnic va avansa Pedrazzini. Oricum, mi se pare că e deja prea mult pentru Rădoi, ar fi un prilej demn de a părăsi scena, fiindcă se poate transforma într-o piatră de moară pentru echipa sa, care merită să fie condusă direct, nu prin intermediari. Căci direct la antrenamente şi prin intermediari la meciuri este exact pe dos de cum proceda Alex Ferguson la United. Iar dacă în fotbal nu se mai poate decât cu patalama, atunci s-o obţină, că prost nu e.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tot mai izolat.
 Vizualizări articol: 1585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tot mai izolat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei