Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 aug 2015 - Anul XX, nr. 191 (6003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Popovici susţine că PMP va fi partidul care va decide viitorul preşedinte al CJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, susţine că formaţiunea politică pe care o conduce va decide viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava. Corneliu Popovici a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în momentul de faţă, „aşa cum este aşezată scena politică suceveană”, PMP este a treia formaţiune politică din judeţ. Popovici precizează că acest lucru a fost demonstrat şi de rezultatele obţinute de PMP la alegerile prezidenţiale de anul trecut. „Suntem pregătiţi pentru alegerile locale din anul 2016, iar în toamnă vom prezenta primii candidaţi. Şi vreau să spun că noi vom fi singurii, în afară de PNL şi PSD, care vom face parte din viitoarea structură a Consiliului Judeţean Suceava. Şi suntem siguri că noi vom da viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, fie că va fi de la PNL, PSD sau chiar de la PMP. Şi dacă prin asta îi deranjăm pe cei din PSD sau PNL, asta e problema lor”, a spus liderul PMP Suceava. El a precizat că partidul pe care îl conduce este extrem de bine organizat şi, dacă la ultimele alegeri europarlamentare numărul persoanelor implicate în campanie a fost de 550, la alegerile locale vor fi circa 2.600 de persoane care vor transmite mesajele electorale ale partidului. Corneliu Popovici a mai spus că, din păcate, în afară de PMP nici un alt partid nu va trece de pragul electoral pentru a avea reprezentanţi în Consiliul Judeţean Suceava, făcând referire în special la UNPR şi ALDE.

„La UNPR Suceava s-a schimbat recent preşedintele şi sunt în degringoladă, iar în cazul ALDE, eu unul nu îl simt prezent în politică şi nu cred că va reuşi să se organizeze în cele nouă luni care au mai rămas până la alegeri. Şi îmi pare rău că aceste partide mici nu vor fi reprezentate în CJ Suceava”, a precizat Corneliu Popovici. El a lansat o invitaţie către toate partidele mici să vină alături de PMP dacă vor să participe la actul administrativ judeţean şi le-a transmis să nu mai aibă încredere în promisiunile partidelor foarte mari. Pe de altă parte, Corneliu Popovici a ţinut să precizeze că politica din municipiul Suceava se află în momentul de faţă „într-o plină frământare” şi, mai mult, modul în care PSD şi PNL acţionează în ultima perioadă demonstrează că între cele două partide există un blat, unul dintre ele urmând să-şi adjudece Primăria Suceava, iar celălalt preşedinţia Consiliului Judeţean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Popovici susţine că PMP va fi partidul care va decide viitorul preşedinte al CJ Suceava.
 Vizualizări articol: 2009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Popovici susţine că PMP va fi partidul care va decide viitorul preşedinte al CJ Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Liftuuu, băăă! trimis de
(19 aug 2015, 11:18:12
Apăi numa’ bine ce spuneam amu’ câteva zile despre eternul blestem al alegerilor rrumânești: opțiunea aproape imposibilă a alegerii răului celui mai mic, sau, mai pe șleau, a alegerii dintre o o lichea, o canalie și o secătură.
Tustrele opțiuni de sorginte fesenistă.
Astfel, piesiedieul o să propună candidatul lichea; pienielieul – Partidul Miau, o să aducă în fața electorilor catindatul canalie.
La asemenea tandem grobian, evident că trebuia să apară și terțul jucător – secătura peempistă.
Nu mai e nimic de comentat decât că NU SE CREA și NU SE PERMITE apariția pe scena vieții politice a unor noi fețe, poate nu atât de pătate și nu atât de închistate în trecutul iliescian.
Căci, licheaua are o certă origine fesenistă, canalia are o sorginte fedesenistă camuflată iar secătura peempistă tot din fedeseneu se trage, însă aceștia s-au mimetizat în măreții democrați ai celei de-a treia căi.
Calea care duce taman înspre spatele curții.
Liftuuuu, băăăăăă!

Post-scriptum: nici de la PSD, nici de la Partidul Miau, dar nici de la peempie nu va fi viitorul prezident de CJ.
Ciurpraiz!surprise
Aveț’ răbdari!hurry up
2.   Forumul constituțional 2013 trimis de
(19 aug 2015, 12:05:21
Prea puțin se știe că undeva, la nivelul anului 2013, cu ocazia proiectului de revizuire a Constituției, în mediul online a existat un așa zis forum constituțional. Loc în care toți cei interesați, sau toți cei suficient de naivi să creadă că al lor cuvânt argumentat poate constitui o temă de dezbatere, puteau formula propuneri de revizuire a Legii fundamentale.
Acolo, pe acel forum, au activat câteva zeci de ONG-uri, ceva reprezentanți ai Academiei, ai instituțiilor superioare de învățământ, ai cultelor religioase, precum și un număr destul de restrâns de naivi și frumoși visători ai unei țări ca soarele de pe ceriu.
În total vreo trei sute și ceva de naivi visători care încă mai credeau că opinia lor argumentată poate fi luată în considerare de șobolanii veroși ai politichiei rrumânești. (112 subiecte de discuții, 316 participanți înregistrați și 700 de comentarii).
Inutil de precizat că în această activitate civică, nu prea s-au regăsit magistrații țării, cei care ar fi avut pregătirea de specialitate și experiența necesară pentru a formula propuneri pertinente.
No, no, no, no!
Magistrații țării erau mult prea preocupați să-și numere miliardele de lei vechi cu care statul le răsplătește ineficiența instituțională, astfel încât nu au avut timp să se aplece asupra tuturor fostelor Constituții ale României, sau să le analizeze comparativ cu Constituțiile Belgiei, Franței, Austriei, Germaniei, Italiei, Marii Britanii etc.
Tipii erau prea ocupați cu șobolănelile venale ca să mai aibă timp de activități donchișotești.
Buuun!
Printre alte propuneri interesante, pe acel forum, unul dintre topicurile ce au suscitat cel mai aprig interes a fost cel corespunzător introducerii în sistemul electoral românesc a „Votului de blam” aka „Votului împotriva tuturor”
Ce era acest vot?
2.1  RE: Forumul constituțional 2013 trimis de
(19 aug 2015, 12:13:17
Propunerea ca pe buletinele de vot de la orice tur de alegeri, să se materializeze o căsuță specială, suplimentară numărului candidaților propuși. Acea căsuță, care ar fi purtat mențiunea „VOT ÎMPOTRIVA TUTUROR”, ar fi fost destinată exercitării opțiunii electorale ACTIVE a tuturor celor ce sunt nemulțumiți de TOATE CANDIDATURILE propuse.
Baza argumentativă a introducerii acestei opțiuni electorale stătea în principiile generale ale participației active la procesul electoral, precum și prin regulile definitorii ale oricărui vot.
Astfel, participarea activă la un proces electoral presupune existența a 3 opțiuni distincte:
- vot PENTRU
- vot ÎMPOTRIVĂ
- ABȚINERE.
Prin actualul sistem electoral, în care cetățeanul se poate pronunța doar „Pentru”, sau se poate abține în mod pasiv (neprezentare la vot sau anulare voluntară a buletinului), cetățenii sunt văduviți de 2 elemente fundamentale:
a) Participația activă la procesul electoral, atâta timp cât prin actuala anulare voluntară a buletinului de vot, ei NU MAI PARTICIPĂ ACTIV la procesul electoral, voturile nule nefiind contabilizate în calculul final al voturilor exprimate
b) Prin actualul sistem de vot, cetățeanul nu poate formula un VOT DE BLAM la adresa unor liste care cuprind, în integralitate, lichele, secături și canalii.
Prin propunerea de introducere a „Votului împotriva tuturor”, cetățeanul participa ÎN MOD ACTIV la procesul electoral, votul său de blam fiind contabilizat activ în procesul verbal constatator al rezultatelor alegerilor.

Mai trebuie de menționat și propusa componentă punitivă a acestui „vot împotriva tuturor”:
2.2  RE: Forumul constituțional 2013 trimis de
(19 aug 2015, 12:22:23
Se propunea ca în situația în care, la un tur de alegeri, un anumit buletin de vot întrunea „Voturi de blam” în număr de 50% + 1 din numărul total al voturilor exprimate, atunci turul de alegeri era reluat la o dată ulterioară, cu alte liste de candidați.
De asemenea, candidații de pe lista respinsă prin vot de blam ar fi urmat să suporte, în solidar, toate costurile de organizare ale turului de alegeri invalidat prin vot de blam.
Ooooooo!
Ce propunere îndrăzneață! Ce propunere suficient de puternică să reformeze din temelii oferta țarcurilor și oboarelor politice dâmbovițene.
Din păcate, comisia condusă de ilustrul adormit a sesizat dintru început „pericolul major” al acestei inițiative, pericol raportat la toată șobolănimea oligarhică actuală care, de 25 de ani, tot practică această dramoletă tâmpită a punerii electorilor în fața faptului împlinit de a alege între lichea, canalie și secătură.
Asta e Rroemenica!
Una e țara șobolanilor oligarhici și total diferită e țara frumoșilor și naivilor idealiști.
În final, iată până și referința la această propunere neadoptată, referință cuprinsă în Raportul Pro-Democrația:

„Regulile care definesc competiția electorală sunt și ele cuprinse în discuțiile de pe forum, introducându-se ideea apariției ,,votului de blam”pe buletinul de vot, pentru a măsura raportul dintre interesul civil al cetățenilor români și lipsa de opțiuni. Această modificare a plecat de la
asumpția că lipsa unei opțiuni convenabile poate în momentul de față să fie taxată prin neprezentare la vot, sau prin invalidarea votului, constituind alternative insuficiente.”
3.   Si marmota invelea "scheletii" din dulap trimis de
(19 aug 2015, 20:27:57
Populatia deja e saturata de smenari, de malagambisti, de popo vici fara vicii si alte "animals" de prada, care jefuiesc sistematic sub umbrela si acceptul sefilor de la servicii ,cam tot ce misca in viata sociala, economica, religioasa, hai sa zicem si culturala a "tutulor" comunitatilor de oameni simpli si drepti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei