Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 aug 2015 - Anul XX, nr. 191 (6003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Petru IOSIPESCU

Petru IOSIPESCU


Alo, domnule preşedinte Klaus Iohannis, s-aude?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Niciodată nu s-a făcut atâta caz de odihna politicienilor. Nu a mai existat un an în care să plece toţi conducătorii în concediu. Tonul a fost dat de Klaus Iohannis. A plecat de Paşti în concediu în străinătate. Acum şi-a luat alt concediu şi s-a dus la mare. Nu spun nimic, preşedintele are nevoie şi el de o vacanţă, dar nu de concediu după concediu. Este o stare de normalitate asta? Ţara merge şi cu preşedintele plecat în concedii fără sfârşit?

Este fără precedent lipsa lui Iohannis de la Serbările Mării. Nici un preşedinte nu a mai făcut aşa ceva. Mai ales că este Comandantul Suprem al Forţelor Armate…  Mă rog, dacă aşa a crezut domnia sa de cuviinţă, dar nu este bine. Se aude, domnule preşedinte Klaus Iohannis?

Începem o săptămână în care vor avea loc discuţii între partidele parlamentare pe marginea noului Cod Fiscal, care a fost votat o dată în Parlament cu o cvasiunanimitate, evident dezbătut în ambele camere ale acestuia. Iohannis n-a scos o vorbă nici în timpul dezbaterilor, dar nici după ce Codul Fiscal fusese votat. A aşteptat la cotitură ultima zi în care avea voie să-l promulge ori să-l retrimită înapoi (scuzaţi pleonasmul), pentru alte dezbateri. Nu a precizat articolele sau alineatele pe care le-ar vrea modificate, preşedintele mulţumindu-se să afirme că trebuie revăzut în întregul lui şi că ar pune în pericol macrostabilitatea economică a României în următorii ani. Nu e bine, domnule preşedinte, vorba cuiva.

Klaus Iohannis, pe lângă leafa pe care şi-a promulgat-o pe şest, scorneşte tot felul de pretenţii pentru creşterea nivelului de locuire în vila de lux modernizată, cândva, şi de înaintaşul său – Traian Băsescu, despre care, fie vorba între noi, nu am o părere prea bună. Şi spun gurile rele că pretenţiile noului preşedinte pentru exercitarea întocmai a prerogativelor sale ar valora, deja, miliarde de euroi! Păi, se poate dom’ preşedinte? Sunt peste un milion de români care lucrează pentru salariul minim pe economie, adică circa 1.050 de lei. Sunt foarte mulţi trataţi cu aroganţă şi dispreţ când îşi cer drepturile legitime. Şi mai sunt toţi ceilalţi, foarte mulţi, cărora li se oferă dispreţul atât de caracteristic celor care-şi “adjudecă” tot felul de favoruri, şi case, şi averi, profitând de faptul că au pâinea şi cuţitul în mâini. E bine, domnule preşedinte? Demnitarii nu ştiu să-i  respecte pe cei care-şi dau viaţa pentru patrie, care se sacrifică pentru semenii lor, medici, salvatori, pompieri, şi nici măcar pe dascălii de la care au învăţat buchea cărţii pe care, acum, au transformat-o în buchea aroganţei! Ei, ce ziceţi, dom’ preşedinte, e bine, nu?

Eu spun că s-a scăpat căruţa la vale. Aroganţa şi favorurile de tot felul cu care sunt aureolaţi demnitarii arată dispreţul faţă de cei mulţi. Ceea ce înseamnă că înainte de tot felul de privilegii şi de dispreţul cel de toate zilele, aleşii noştri trebuie să ne arate ceva… respect, măcar cât negru’ sub unghie! Am dreptate, dom’ preşedinte? 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alo, domnule preşedinte Klaus Iohannis, s-aude?.
 Vizualizări articol: 2491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Alo, domnule preşedinte Klaus Iohannis, s-aude?5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei