Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iul 2015 - Anul XX, nr. 162 (5974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 16 – 22 iulie

Festivalul Internaţional Întâlniri Bucovinene, ediţia a XXVI-a, la Câmpulung Moldovenesc

Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural "Bucovina" şi Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc organizează, în perioada 17-19 iulie, la Câmpulung Moldovenesc, în piaţa centrală, Festivalul Internaţional Întâlniri Bucovinene, ediţia a XXVI-a, etapa din România, unde vor participa formaţii artistice de amatori din Polonia, Ucraina, Ungaria, Republica Moldova şi România, şi Festivalul – Concurs Judeţean de Folclor "Comori de Suflet Românesc", ediţia a XIII-a, faza finală. De asemenea, pe parcursul celor trei zile se va organiza şi Târgul Meşterilor Populari.

 

Zilele oraşului Siret

Zilele oraşului Siret se desfăşoară în acest an în perioada 17-19 iulie. Sărbătoarea debutează vineri, la ora 15.00, cu fanfara ”Tradiţional” din Calafindeşti şi continuă cu spectacole oferite de copiii de la Grădiniţa şi Şcoala Gimnazială ”Petru Muşat”, Clubul copiilor şi elevilor Siret, formaţiile Select şi Miraj Group Suceava. De la ora 20.00, timp de o oră şi jumătate, va evolua pe scenă ”Taraful Lăutarilor” din Iordăneşti, Regiunea Cernăuţi, iar de la ora 23.00 cântă formaţia Simply din Rădăuţi.

 

Premii pe puncte, la Shopping City Suceava

Vara asta Shopping City Suceava premiază fidelitatea şi îi ajută pe suceveni să se pregătească pentru mult așteptata vacanță la mare. „Ai de unde alege, am pregătit 1.500 de premii de sezon care îţi vor completa de minune valiza de vacanță”, au anunţat organizatorii. Astfel, în perioada 17 iulie – 16 august, toţi cei care fac cumpărături din magazinele preferate din Shopping City Suceava pot câștiga instant sute de premii garantate: 500 de rogojini, 500 de prosoape de plajă și 500 de umbrele de plajă. Pentru a intra în posesia premiilor, clienții trebuie să adune punctele bonus de fiecare dată când fac cumpărături de minimum 150 de lei, pe bonuri cumulate, din magazinele aflate în incinta centrului comercial. Astfel, la un punct poţi câștiga pe loc o rogojină, la două puncte un prosop de plajă, iar la trei puncte o umbrelă de plajă. Punctele se ridică de la infopoint şi pot fi colecţionate pe toată durata campanie, ori de câte ori faci cumpărături la magazinele din Shopping City Suceava. Tot ce trebuie să faci este să-ţi alegi premiul preferat şi să aduni puncte să-l câştigi. Pe toată durata campaniei, clientul poate să vină de mai multe ori la cumpărături pentru a aduna punctele necesare pentru a câștiga premiul preferat. În perioada iulie-august, Shopping City Suceava îşi aşteaptă clienţii cu reduceri de până la 80% şi oferte speciale la colecţiile de vară.

 

Vineri, 17 iulie

Vernisajul Expoziţiei Internaţionale de Grafică Satirică „Bucovina”, la  Muzeul de Ştiinţele Naturii

Vernisajul Expoziţiei Internaţionale de Grafică Satirică „Bucovina” se va deschide la ora 12:00, la Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava. Juriul, format din artiştii grafici Mihai Pânzaru PIM, George Licurici, Ovidiu Ambrozie Bortă BOA şi din reprezentanţi ai Asociaţiei Gândeşte, a desemnat câştigătorii ediţiei din acest an evaluând 802 lucrări, realizate de 267 de caricaturişti, din 51 de ţări, înscrişi în competiţie. Juriul a acordat următoarele premii: Premiul I (500 de euro, diplomă şi medalia de aur) - Ridha H. Ridha (Germania), Premiul II (300 de euro şi diplomă) - Todorovic Bobisa (Serbia), Premiul III (100 de euro şi diplomă) - Marcin Bondarowicz (Polonia). S-au acordat şi trei menţiuni (diplomă şi medalie) caricaturiştilor Răzvan Tenie (România), Zbigniew Piszczako (Polonia) şi Taher Shaabani (Iran). Cea de-a IX-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Grafică Satirică „Bucovina” a avut în acest an tema „Ucraina: război şi pace”.

 

Zilele Municipiului Fălticeni

În prima zia Zilelor Municipiului Fălticeni, începând cu ora 11,00, la Biblioteca Municipală „E. Lovinescu” se va desfăşura Medalionul comemorativ Eugen Lovinescu, urmat de lansarea ultimelor două apariţii editoriale “Fântâna” şi “Semne de întrebare”, care poartă semnătura profesoarei pentru învăţământul primar Lenuţa Rusu. După-amiaza, începând cu ora 19,00, pe scena din Piaţa „Nada Florilor” vor evolua trupe de dans şi tineri solişti de muzică populară  printre care se numără  Iulian Aghiniţei, Andrei Mihailov, Iuliana Condur, Denisa Apetrei, Iosefina Telescu, Aniculaesei Patricia, Lavinia Chiriac, Alex şi Vlad Livadaru, Roxana Gabriela Maxim, Ionel Livadaru. Seara se va încheia în acordurile muzicii tradiţionale populare interpretate de Ansamblul Folcloric “Flori de Mălin” din Mălini, urmat de Loredana Band.

 

Sâmbătă, 18 iulie

Zilele oraşului Siret, program

Primul spectacol din cadrul Zilelor oraşului Sireteste oferit de Asociaţia Culturală ”Kolomeika”, începând cu ora 15.00. De la ora 16.00 începe Festivalul ”Siretul”, cu Fanfara ”Voloca” din Regiunea Cernăuţi, Ansamblul ”Cervona Kalena” din Negostina, Corul Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, ansamblurile ”Kolomeika”, ”Ţânţăroiul” din Iaslovăţ, ”Stejărelul” din Cajvana, solista Silvia Semeniuc şi Ansamblul ”Rapsodia Bucovinei”. De la ora 21.00, ”Ordinul Solomonarilor” va oferi publicului demonstraţii de lupte şi un spectacol de lumini, iar de la ora 21.30 cântă formaţia Memory Group.

 

Zilele Municipiului Fălticeni

De la ora 6:00, se va da startul pe Iazul Şomuz la concursul de pescuit, unde şi-au confirmat prezenţa 30 de echipaje, fiecare echipaj fiind format din câte trei pescari. Faţă de anii trecuţi, pe lângă premiile oferite de administraţia locală, pescarii cu capturile cele mai mari vor fi recompensaţi cu unelte pentru pescuit. La ora 9:00 va începe concursul de tenis de masă Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”. Turneul se va desfăşura în sălile de sport de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” şi Colegiul Naţional “Nicu Gane”. Tot de la ora 9,00, pe terenurile de tenis de la Colegiul “Vasile Lovinescu” se va desfăşura Turneul de tenis de câmp „Cupa Municipiului Fălticeni”, competiţie dedicată copiilor.

 

Duminică, 19 iulie

Zilele Siretului, program

Zilele Siretului continuă duminică, de la ora 14.00, cu Marius Leonte Group. De la ora 15.00, în cadrul Festivalului Siretului vor cânta solistele Valentina Cernovschi şi Teodora Buculei. Conform programului, urmează ansamblurile ”Flori vicovene” din Vicovu de Sus, ”Trandafirul” din Calafindeşti, „Kozaciok” din Bălcăuţi, ”Kolomeika”, ”Siretul” şi soliştii Doina şi Ciprian Petroaie, Grigore Gherman şi Laura Haidău. Ultima parte a festivalului, de la ora 20.00, este rezervată trupelor Boghidance, Artis Band şi Shift. Zilele Siretului se vor încheia duminică, la ora 22.30, cu un foc de artificii.

 

Zilele Municipiului Fălticeni

De la ora 9,30, pe terenul de sport al Colegiului „Nicu Gane” se va desfăşura un meci de fotbal Old Boys, între fostele glorii ale fotbalului sucevean care au evoluat la echipele Foresta Fălticeni şi CSM Suceava. La ora 16,00, la Biserica Sfântul Ilie va avea loc sărbătorirea cuplurilor care împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie. La ora 18,00, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” va avea loc vernisajul Expoziţiei de pictură Ion Grigore şi un recital de flaut al prof. Nicolae Maxim, solist instrumentist al Filarmonicii Bucureşti. Tot de la ora 18,00, la Biserica Sf. Ilie va avea loc o slujbă de priveghere.

 

Kids City, ateliere de creație Art Craft

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creație și distracție, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici și creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, între orele 10:00-15:00, vor fi organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii vor putea să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată lor, Art Craft, ce se găsește exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Duminică, 19 iulie, copiii vor putea participa la atelierul tematice de creație „Tablou înfloritor”, care va fi realizat printr-o tehnică modernă şi atractivă - tehnica șervețelului pe MDF. Copiii îşi vor petrece timpul creativ şi distractiv, se vor relaxa, vor socializa şi vor putea pleca acasă cu amintiri plăcute.

 

Luni, 20 iulie

Festivalul Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”

De la ora 8,00, la Biserica Sf. Ilie un sobor de preoţi va oficia slujba de Sfântul Ilie, urmată de o procesiune religioasă cu sfinte moaşte pe traseul Biserica Sf. Ilie – Biserica Adormirea Maicii Domnului – Primăria Fălticeni – Catedrala Învierea Domnului – Biserica Sf. Ilie. La ora 10:00, la Centrul Cultural „G.V. Birlic” va avea loc concursul formaţiilor artistice participante la a X-a ediţie a Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”, gala laureaţilor urmând a avea loc pe sena din centrul municipiului, de la ora 16,00.

 

Sorin Filip şi invitaţii săi, la Fălticeni

La ora 13,30, pe scena din Piaţa „Nada Florilor” va începe cel mai mare spectacol folcloric găzduit de municipiul Fălticeni, fiind programate peste 12 ore de muzică populară. Printre cei care vor urca pe scenă se numără Sorin Filip şi invitaţii săi, laureaţii Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”, Ansamblul Folcloric „Arcanul”, Fanfara “10 Prăjini”, Grupul Vocal „Balada”, Doina şi Ciprian Apetroaie, Alexandru Recolciuc, Orchestra Populară „Rapsozii Botoşanilor”, împreună cu numeroşii săi solişti vocali şi instrumentişti, solistul Ion Paladi din Republica Moldova. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1227 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei