Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iul 2015 - Anul XX, nr. 162 (5974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De vineri

Zilele Municipiului Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zilele Municipiului Fălticeni, ediţia 2015, se vor desfăşura timp de patru zile, începând cu 17 iulie.

Vineri, în prima zi, începând cu ora 11,00, la Biblioteca Municipală „E. Lovinescu” se va desfăşura Medalionul comemorativ Eugen Lovinescu, urmat de lansarea ultimelor două apariţii editoriale “Fântâna” şi “Semne de întrebare”, care poartă semnătura profesoarei pentru învăţământul primar Lenuţa Rusu. După-amiaza, începând cu ora 19,00, pe scena din Piaţa „Nada Florilor” vor evolua trupe de dans şi tineri solişti de muzică populară printre care se numără Iulian Aghiniţei, Andrei Mihailov, Iuliana Condur, Denisa Apetrei, Iosefina Telescu, Aniculaesei Patricia, Lavinia Chiriac, Alex şi Vlad Livadaru, Roxana Gabriela Maxim, Ionel Livadaru. Seara se va încheia în acordurile muzicii tradiţionale populare interpretate de Ansamblul Folcloric “Flori de Mălin” din Mălini, urmat de Loredana Band.

 

Pescuit, tenis, fotbal feminin şi concert Alessia

Sâmbătă, 18 iulie, la ora 6,00 se va da startul pe Iazul Şomuz la concursul de pescuit, unde şi-au confirmat prezenţa 30 de echipaje, fiecare echipaj fiind format din câte 3 pescari. Faţă de anii trecuţi, pe lângă premiile oferite de administraţia locală, pescarii cu capturile cele mai mari vor fi recompensaţi cu unelte pentru pescuit. La ora 9 va începe concursul de tenis de masă, Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”, competiţie inclusă în Circuitul AMATUR. Turneul se va desfăşura în sălile de sport de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” şi Colegiul Naţional “Nicu Gane”. Tot de la ora 9,00, pe terenurile de tenis de la Colegiul “Vasile Lovinescu” se va desfăşura Turneul tenis de câmp „Cupa Municipiului Fălticeni”, competiţie dedicată copiilor.

De la ora 17,00, pe Stadionul „Tineretului” va avea loc meciul de fotbal feminin dintre Armonia Fălticeni şi campioana Republicii Moldova, Noroc Nimoreni. Tot la ora 17, în Piaţa „Nada Florilor” se va da startul la un flash mob după care pe scenă vor urca tinerii solişti de muzică uşoară Ioana Şoptelea, Eliza Ignea, Arlechinii, manifestarea continuând cu un spectacol de dans susţinut de formaţiile Centrului Cultural „G.V. Birlic” şi Clubului Copiilor Fălticeni. Recitalurile serii vor fi susţinute de Leya D&Cabaret, Vraciul şi Alessia. Între recitaluri vor avea loc spectacole de street dance.

 

Fotbal Old Boys, expoziţie de pictură Ion Grigore şi concert Holograf

Duminică, 19 iulie, de la ora 9,30, pe terenul de sport al Colegiului „Nicu Gane” se va desfăşura un meci de fotbal Old Boys între fostele glorii ale fotbalului sucevean care au evoluta la echipele Foresta Fălticeni şi CSM Suceava. La ora 16,00, la Biserica Sfântul Ilie va avea loc sărbătorirea cuplurilor care împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie. La ora 18,00, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” va avea loc vernisajul Expoziţiei de pictură Ion Grigore şi un recital de flaut al prof. Nicolae Maxim, solist instrumentist al Filarmonicii Bucureşti. Tot de la ora 18,00, la Biserica Sf. Ilie va avea loc o slujbă de priveghere.

Începând cu ora 16,00, pe scena din Piaţa „Nada Florilor” vor evolua Darius şi Andrei Popovici, Ansamblul Folcloric „Stejărelul”, condus de prof. interpret Maria Tanasă, Ansamblul Folcloric din Boroaia, trupele de dans Kalipso şi Don’t Touch, Andreea Ghivirigă, Ehhoya, Pavel şi Cleopatra Stratan, Mad Socks (funk-rock) şi Holograf. În jurul orei 21,00 este programată premierea olimpicilor şi sportivilor fălticeneni şi a cadrelor didactice care i-au îndrumat în obţinerea performanţelor.

 

Festivalul Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”

Luni, 20 iulie, de la ora 8,00, la Biserica Sf. Ilie un sobor de preoţi va oficia slujba de Sfântul Ilie, urmată de o procesiune religioasă cu sfinte moaşte pe traseul Biserica Sf. Ilie – Biserica Adormirea Maicii Domnului – Primăria Fălticeni – Catedrala Învierea Domnului – Biserica Sf. Ilie. La ora 10, la Centrul Cultural „G.V. Birlic” va avea loc concursul formaţiilor artistice participante la a X-a ediţie a Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”, gala laureaţilor urmând a avea loc pe sena din centrul municipiului, de la ora 16,00.

La ora 13,30, pe scena din Piaţa „Nada Florilor” va începe cel mai mare spectacol folcloric găzduit de municipiul Fălticeni, fiind programate peste 12 ore de muzică populară. Printre cei care vor urca pe scenă se numără Sorin Filip şi invitaţii săi, laureaţii Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”, Ansamblul Folcloric „Arcanul”, Fanfara “10 Prăjini”, Grupul Vocal „Balada”, Doina şi Ciprian Apetroaie, Alexandru Recolciuc, Orchestra Populară „Rapsozii Botoşanilor” împreună cu numeroşii săi soliştii vocali şi instrumentişti, solistul din Republica Moldova Ion Paladi.

În perioada 17-20 iulie, pe Aleea Pietonală se vor desfăşura Târgul meşterilor populari şi Târgul de produse tradiţionale – Alimenta Tradiţional Fălticeni, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Asociaţia „Produs în Bucovina”. Aceeaşi locaţie va găzdui în zilele de 19 şi 20 iulie Târgul de antichităţi.

 

Bâlci pe terenul de fotbal

Dacă în ultimii ani iarmarocul de la Fălticeni s-a desfăşurat pe un teren privat din zona gării, anul acesta parcul de distracţii s-a mutat pe gazonul stadionului Nada Florilor, iar tarabele comercianţilor pe pista de atletism a stadionului.

“În Fălticeni nu mai există alt loc pentru instalarea bâlciului. Este singurul spaţiu la îndemână şi totul va fi contracost. Estimăm încasări de aproximativ 20.000 de lei din chirii, bani care vor fi direcționați exclusiv pentru reabilitarea terenului de fotbal. Noi oricum trebuia să intervenim acolo pentru că gazonul este într-o stare avansată de degradare datorită mai multor factori. Nu le facem nici un favor, le oferim terenul şi câştigam bani să remediem ce se poate”, a declarat primarul Cătălin Coman. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Municipiului Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Zilele Municipiului Fălticeni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ca pe vremea ROMANILOR trimis de
(16 iul 2015, 12:15:06
Intr-un "oras" cu sosele de toata jena, poate mai corect spus RUSINEA ROMANIEI, primarul organizeaza ZECI de ore de PAINE SI CIRC.
Culmea e ca reporterul nu si-a pus problema sa intrebe ce suma cheltuie primaria pentru toata chestia asta. Nu l-a dus mintea? Posibil, dar nu cred.

ATENTIONARE: a se citi cu atentie inainte de a fi eventual sters acest comentariu! Este evident ca nu s-a folosit niciun limbaj obscen. Poate doar adevarul sa deranjeze?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei