Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iul 2015 - Anul XX, nr. 162 (5974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Peste o sută de contestaţii după examenul de definitivat din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

105 contestaţii au fost depuse de profesorii suceveni după afişarea rezultatelor la  examenul de definitivat. Miercuri, la ora 15:00, s-a încheiat perioada în care candidaţii care au susţinut examenul de definitivat au avut posibilitatea de a depune contestaţii. Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Suceava, repartizarea la contestaţii pe discipline a fost următoarea: învăţători – 18, limba română – 16, educaţie fizică – 13, matematică – 8, limba engleză – 8, geografie – 6, educatoare – 5, consiliere psihopedagogică – 4, psihopedagogie specială – 4, limba franceză – 3, religie ortodoxă – 3, biologie – 3, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor – 3, protecţia mediului – 2, asistent medical generalist – 2, arte plastice – 2, educaţie muzicală – 1, economie – 1, pedagogie – 1, mecanică – 1, chimie – 1. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 18 iulie.

 

Definitivatul este obligatoriu pentru cei care îşi doresc o carieră în învăţământ

Vă reamintim că 99 dintre cei 264 de profesori suceveni care au susţinut joi, 9 iulie, proba scrisă a examenului de definitivat au luat note de trecere, promovabilitatea la nivel de judeţ fiind de doar 37,5%. Rezultatul din acest an este inferior faţă de cel înregistrat anul trecut, când în Suceava au promovat 64% dintre examinaţi. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Suceava, 26 de candidaţi au luat calificative mai mici de 5, 39 de candidaţi au note între 5 şi 5,99, 50 de note aparţin intervalului 6-6,99 şi 50 dintre calificative sunt între 7 şi 7,99. Dintre cei care au promovat examenul, 78 au note aparţinând intervalului 8-8,99, 19 au note între 9 şi 9,99, pe când tezele a doi candidaţi au fost evaluate cu nota maximă.

Definitivatul este obligatoriu pentru cei care îşi doresc o carieră în învăţământ. Cadrele didactice care nu obţin definitivarea în învăţământ pot fi angajate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de contestaţii după examenul de definitivat din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o sută de contestaţii după examenul de definitivat din judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei