Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iul 2015 - Anul XX, nr. 160 (5972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie instanţă

Un tânăr care a provocat un accident mortal după o petrecere de majorat, obligat la muncă în folosul comunităţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din municipiul Vatra Dornei, care a provocat un cumplit accident rutier în luna august a anului trecut, în urma căruia a decedat o fată de 18 ani, a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni de închisoare, care a fost suspendată, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, interval în care inculpatul are o serie de restricţii, dar şi de obligaţii.

Inculpatul, Costel Edward Mitocaru, care la data producerii accidentului avea 18 ani, a fost obligat de Judecătoria Vatra Dornei, printre altele, să urmeze un curs de calificare profesională şi să presteze 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria municipiului Vatra Dornei sau la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Pojorâta.

Judecătorii i-au mai aplicat tânărului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 5 ani.

Sentinţa judecătorilor de la Vatra Dornei a fost atacată deja cu apel de tatăl tinerei decedate. 

 

O petrecere de majorat cu final tragic, în drumul spre casă

Tragedia s-a petrecut în noaptea de 29 spre 30 august 2014, când mai mulţi tineri, elevi la Liceul „Ion Luca” şi la Grupul Şcolar „Vasile Deac” din Vatra Dornei, au participat la o petrecere de majorat a unui prieten, la o pensiune din zonă.

Din ancheta procurorilor rezultă că petrecerea s-a terminat în jurul orei 2.00, moment în care Costel Edward Mitocaru, atunci în vârstă de 18 ani, din comuna Panaci, care venise la petrecere cu autoturismul Opel Tigra al tatălui său, a fost rugat de un tânăr cu care a stat la masă să-l ducă până acasă, în comuna Iacobeni.

Mitocarua acceptat să-l ducă pe acel tânăr la Iacobeni. A mai luat în maşină încă trei tineri, pentru a-i duce şi pe aceştia la casele lor. Printre aceştia s-a aflat şi Oana Roşu, în vârstă de 18 ani, din Vatra Dornei, care a luat loc pe scaunul din dreapta faţă. Cei cinci s-au deplasat la Iacobeni, unde localnicul a coborât, după care şoferul a întors maşina spre Vatra Dornei, unde urma să-i lase pe ceilalţi trei prieteni.

În scurt timp avea să se petreacă şi tragedia. În jurul orei 2.20, pe strada Argestru, la intrarea în Vatra Dornei dinspre Iacobeni, şoferul de 18 ani a scăpat volanul de sub control într-o curbă la dreapta.

Autoturismul Opel Tigra a intrat în derapaj, a părăsit carosabilul şi, după un impact cu un cadru metalic al unui panou dezafectat, s-a răsturnat pe cupolă. Tânăra în vârstă de 18 ani din dreapta şoferului s-a lovit violent la cap, impactul fiindu-i fatal.

 

Viteză şi lipsă de experienţă în condus

Şoferul în vârstă de 18 ani nu consumase alcool la petrecere şi avea permis de conducere. Cu alte cuvinte, nu a avut circumstanţe agravante la infracţiunea de „ucidere din culpă”, fapt de care judecătorii au ţinut cont.

În urma accidentului, pe lângă adolescenta decedată, alţi doi pasageri au suferit leziuni, unul dintre ei grave. Ambii tineri au declarat ulterior că nu au nici o pretenţie de la cel care s-a aflat la volan şi nu au depus plângeri, astfel că ancheta penală a continuat doar pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

Procurorii au concluzionat că accidentul s-a petrecut din cauza faptului că şoferul a rulat cu viteză neadecvată condiţiilor de drum, din cauza lipsei de experienţă în conducere şi a faptului că a acţionat brusc instalaţia de frânare a maşinii pentru a reduce viteza de deplasare a autoturismului. În acel moment maşina a intrat în derapaj şi nu a mai putut fi stăpânită.

Un amănunt important este că doar şoferul purta centură de siguranţă. 

 

Proces judecat în două termene

Procesul în care a fost judecat inculpatul a avut un prim termen pe 26 mai şi s-a judecat în doar două termene. Asta pentru că inculpatul a recunoscut toate acuzaţiile aduse.

Judecătorii dorneni au mai decis ca latura civilă, în care tatăl tinerei decedate cere despăgubiri, să fie disjunsă într-un alt dosar.

Parte civilă în dosar este tatăl tinerei care a decedat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr care a provocat un accident mortal după o petrecere de majorat, obligat la muncă în folosul comunităţii.
 Vizualizări articol: 4322 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un tânăr care a provocat un accident mortal după o petrecere de majorat, obligat la muncă în folosul comunităţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei