Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iul 2015 - Anul XX, nr. 160 (5972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În această săptămână

Elevii care nu au promovat bacalaureatul se pot înscrie la sesiunea din toamnă a examenului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de absolvenţi de liceu din judeţ primesc încă o şansă de a promova examenul de bacalaureat. Aceştia au dreptul să îşi încerce încă o dată norocul la sesiunea din toamnă a examenului maturităţii, sesiune ce va debuta la data de 17 august.

Perioada de înscriere la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului are loc în perioada 13-17 iulie.

La această examinare sunt aşteptaţi cei aproape 2.000 de elevi care nu au promovat prima sesiune a bacului din acest an, cei care au absentat, candidaţi din promoţiile anterioare care fie nu au susţinut, fie nu au trecut de bac, şi absolvenţi ai promoţiei 2015 care nu s-au înscris la sesiunea din vară a testării.

Nivelul de dificultate al subiectelor va fi similar celui din prima sesiune, iar condiţiile de susţinere a examenului vor fi la fel de stricte.

Sesiunea august–septembrie 2015 a examenului de bac debutează cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română pe data de 17 august.

Pe 18 şi 19 august, înscrişilor le vor fi evaluate competenţele într-o limbă de circulaţie internaţională, iar pe 20 şi 21 aceştia vor fi examinaţi la competenţele digitale. Probele scrise vor fi susţinute în intervalul 24-28 august.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 31 august. Absolvenţii de liceu care susţin bacalaureatul pentru a treia oară vor avea de achitat contravaloarea unei taxe de 240 de lei.

Reamintim că la sesiunea din vară a examenului din acest an, în judeţul Suceava, au promovat 70,09% dintre cei care au susţinut examenul.

Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava este singurul liceu din judeţ unde au promovat toţi candidaţii examenului maturităţii.

Urmează Colegiul Militar Liceal "Ştefan cel Mare" Câmpulung Moldovenesc cu o rată a promovabilităţii de 98,94% (un singur elev respins) şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava cu 98,23% dintre candidaţi promovaţi.

Promovare de peste 90% s-a mai înregistrat la liceele CN „Mihai Eminescu” Suceava, CN „Nicu Gane” Fălticeni, CN „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava şi Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii care nu au promovat bacalaureatul se pot înscrie la sesiunea din toamnă a examenului.
 Vizualizări articol: 1354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii care nu au promovat bacalaureatul se pot înscrie la sesiunea din toamnă a examenului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei